Jump to content
Juoksufoorumi.fi

42. BMW Berlin Marathon 27.9.2015


Recommended Posts

Maraton nro 13 ja ensimmäinen keikka Berliiniin. Tänä vuonna oli ennätys parantunut jo 13,5min Tukholmassa, mutta nopeasta reitistä johtuen uskalsin haaveilla vielä pienestä parannuksesta. Yllätin itseni juoksemalla alle 3.30, tarkalleen 3.29.39. Tulos beyond my wildest dreams! Ihan helpolla ei tullut, kun vikalla kympillä kone meinasi hyytyä pahasti. Pohjalliset pysyivät kengissä. 

Kerrassaan upea tapahtuma, ja tasainen baana, vaikkakin reitin kapeus yllätti monin paikoin. Ruuhkaa, tönimisiä ja kaatumisiahan siitä seurasi. Varustesäilytyksessä ihmetytti, miksi miesten ja naisten kamat piti olla eri teltoissa, eikö numeron perusteella löytyisi vaikka olisivat samassa? Miesten säilytykset oli avaralla alueella ja jämptissä järjestyksessä, mutta naisten mestat sikinsokin pitkin pusikoita. Mutta eivät nuo kokonaisarvosanaa paljon laske, ja luultavasti laitan lipun ensi vuodenkin arpajaisiin. Keväälle on tosin jo Boston ja Tukholma buukattuna, mutta  ehkä sitä syksyllä jaksaa vielä yhden. 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Palstalaisilla upeita suorituksia. Superonnittelut Ariekselle, joka tykitti alle 2.55! Oma suoritus noudatti tuttua kaavaa ja vähimmäistavona ollut 3.10 alitus toteutui. Puolikkaat vauhdinjaollisesti ihan mallikkaat. Toinen minuutin hitaampi. Ennätystäkin pukkasi, mutta pätkä 35-40 km oli auttamatta liian hidas. Ei edes krampit vaivanneet, mutta niin vain vauhti tippui ratkaisevat sekunnit/km.                                                                                                                                    Mahtava kokemus ja aina pitää olla onnellinen, kun pääsee maaliviivan yli. Juoksun ruuhkaisuus yllätti minut kyllä täysin. Välillä olin aivan pussissa ja tuntui, ettei sieltä pääse mitenkään pois. Ensimmäinen vitonen oli kyllä melkoista poukkoilua puolelta toiselle. Juottopaikoilla piti olla tosi varuillaan. Olihan se melkoista härdelliä. No, oppia tuli oikein kunnolla, miten suurella kaupunkimaralla mennään. Ensi vuodelle pannaan arpa vetämään ja toivottavasti läpi mennään:)

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

No laitanhan minäkii sitte kuulumiset tänne. Minähän olen jo mummosarjassa juoksemassa, mutta maaliin pääsin ja olen tyytyväinen omaan aikaani 4.44.50, se oli 6 sek huonompi, kuin 3 vuotta sitten Berliinissä. Teiän ajat ovat huippuja, oisinpa joskus nuorena aloittanut juoksemisen, harmittelen sitä usein, mutta vieläkin on kiva pitää omasta kunnosta huolta ja ottaa näitä haasteita vastaan. Berliinin maratoni on huippureitti kaikkineen. Taas jäi sydän sinne Brandenburgille, kun sunnuntai-iltana kävin vielä käppäilemässä siellä. Jalat jo kunnossa suorituksesta ja uusia ideoita pukkaa päälle kokoajan, minnepäin lähtisi juoksemaan ensivuonna. Tykkään syksymaratoneista, Budabest 2013, suositelkaahan jotain tasaista syksymaratonia, miten on Varsova? Onnittelut vielä kaikille juoksijoille!!!

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Tämä juoksu oli alun perin syksyn päätavoitteeni, mutta se suunnitelma muuttui jo kaksi kuukautta aiemmin, kun päätinkin keskittyä ja juosta 100 km kisan vain kaksi viikkoa ennen Berliinin maratonia. No, se juoksu ei lopulta maratonia muuten niin haitannut, paitsi siinä mielessä että sain sen jälkeen flunssan, joka piti hoitaa pois vielä ennen Berliiniä. Valmistelevat juoksut jäi siten hyvin olemattomaksi.

Lähtöviivalla olin silti hyvissä mielin, kädessä neljä geeliä yhteen teipattuna ja odotin H-hetkeä. Lähtölaukaus tuli, ja B-ryhmässä porukka lähtikin aika nopeasti liikkeelle. Mutta tuskin oltiin sataa metriä juostu, kun siinä ruuhkassa kädestäni putosi se geelipaketti, jonka varaan olin energiani laskenut. Meinasin ensin pysähtyä, mutta takaa tuleva paine oli aivan valtava, ja itsesuojeluvaisto sanoi että EI, ja unohda! Eli nyt olikin laskettava energiat vain järjestäjien juomien varaan.

Lähdin silti liikkeelle lähes tavoitevauhtia, mutta olin jo varautunut A ja B suunnitelman muuttumisesta jopa C:ksi. Jostain syystä juoksu sitten kulkikin yllättävän hyvin, ja puolikkaissa oli vähemmän kuin minuutin eroa. Lopputulos oli jopa tämän vuoden paras maraton 6:sta, aika karvan alle kaksviiskyt ja sijoitus omassa sarjassa kuudes, eli parempaa en osannut odottaakaan.

Reitti ja tapahtuma oli kyllä hyvä. Yleisöä ja kannustusta riitti, ja parasta oli että saman vauhtista juoksuseuraa löytyi koko ajan, eli ei mitään yksin puurtamista. Nyt oli ensimmäinen kerta Berliinissä, mutta mahdollisesti osallistun myös jonain tulevina vuosina, aivan kuten täällä moni muukin on omia onnistumisiaan ja hienoa tapahtumaa kuvannut.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Mitkäs kokemukset Berliinistä on sen suhteen, että jos arpa osuu kohdilleen, niin millaisista asetelmista tai karsinasta pääsee starttaamaan jos on edeltävästi juossut tuollaisen 3:05-3:10 -maratonin? Aiemmin juostu tulos vaikuttanee tuohon starttikarsinan määräytymiseen?

Karsinaan D pääsi tuon aikahaarukan tuloksella. Itse olin tuon karsinan perällä ja paukusta meni 3 min lähtövaatteen alle. Kovasti piti  juoksun alkupuolella tehdä ohituksia, jos aiko pysyä alle 3.10 tahdissa.

Link to comment
Share on other sites

Lähettiin kaverin kanssa ryhmästä C (2.50-3.00). Karsinoihin menossa ei ollut minkäänlaista valvontaa ja ahdasta oli. Minuutti meni viivalle. Ympäriltä lähti runsaasti noin kolmen tunnin (tavoiteaika) juoksijoita. Kolmen tunnin jänikset lähtivät noin 20 metriä edeltämme (ryhmästä B 2.40-2.50) ja saavutimme ne noin 2,5 km kohdalla. Muutamat eläkeläiset meinasivat jäädä jalkoihin alkukilometreillä (niin kuin aina). Ensimmäisen 5-10 km olisi voinut juosta vähän kovempaakin, mutta massa ei liikkunut. Ohitettiin kisassa jotain 1000 juoksijaa ja juostiin reilusti alle 2.50. Omista juoksemistani suurista Boston on ihan ylivoimainen startiltaan, kun vierestä eikä edestä hitaita lähde. Siellä koko massa lähtee vauhdilla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä
×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy