Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Lanzarote maraton


Recommended Posts

Juu....ollaan lähdössä.

Parin viikon matka on tilattu, joten ainakin paikalla ollaan.

Maratonilmoittautuminen on vielä tekemättä, mutta netin kautta sekin hoituu kun vaan ehtii tekemään. Kauniimpi puolisko taitaa juosta puolikkaan, joten aktiivilomaksi se meillä taas menee ( kuten viimekin vuonna ).

Tavoitteet maran suhteen on kovat.

2:40 pitäisi alittaa eli ennätyksestä pois 7 minuuttia.

Paikka on taas muuttunut. Lähtö ja maali ovat Arrecifessa, joten radan nopeudesta ei ole tietoa. Ei se ainakaan hitaampi voi olla kuin viime vuonna, jolloin jalat meni pahasti tukkoon kovaa rantatietä kiemurrellessa ylösalas.

Kävelyksihän se silloin meni ja aikaakin kului 3:07, joten selkeästi lennokkaampaa menoa toivotaan tällä kertaa.

Ensi lauantaina juoksen Vantaalla maran pitkänä lenkkinä ja siitä sitten alkaa 10 viikon valmistautuminen Lanzalle.

Olen muuten neljästi ollut Lanzan maralla seuraavalla saldolla :

1. Riennoista väsyneenä DNS

2. Löysäillen elämäni tähänastisesti hitain ( tosi helposti kylläkin ) mara 3:18

3. Pohjeongelmien vuoksi keskeytys puolimatkassa

4. Kipeytyneiden jalkojen takia 30 km jälkeen kävellen aikaan 3:07

Eli aika murheellista kerrottavaa Lanzalta. Reissut ovat kyllä muuten sujuneet ihan mallikkaasti.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Noniin...Lanzalta ollaan palattu ja hölkätty "kisa" kuten perinteisiin kuuluukin.

Aikaa meni kaikista ennakko-uhoista huolimatta ENEMMÄN kuin viimevuonna eli 3:12, joten pitkäripaisen kautta kotiin ( hävisin siis vetoni...ja rajusti...kele ).

Rehellisesti sanottuna en edes yrittänyt juosta aikaa ( selittelyä tulossa... ) vaan nautiskelin hienosta kisasta ihan muuten vain. Reitti oli huomattavasti parempi kuin viimevuonna, vaikka karkeasti ottaen neljän kierroksen kisassa puolet kierroksesta mentiin ylämäkeen ja takaisin alamäkeen. Tuuli oli kova ylämäkiosuudella. Mutkia oli kuitenkin vähän ja muutenkin kyllä tykkäsin reitistä. Asfalttia mentiin eikä juurikaan sitä kovaa rantakivikatua kuten viimevuonna. Mielestäni jopa ihan kohtuullisen nopea reitti.

Oma kisani tyssäsi heti ensimmäisinä lomapäivinä. Oltiin kahden viikon reissulla ja puolivälissä juostiin kisa. En malttanut maata biitsillä vaan tahkosin maratonviikolla kolme kolmen tunnin treeniä vuorilla ja lyhyempiä ulkoiluja päälle. Vain maraa edeltävä päivä meni levätessä. Startin jälkeen kyllä tuntui ettei jaksa kilometriäkään, mutta siitä meno sitten kyllä vain parani loppua kohden.

Ensi vuonna sitten taas kovalla uholla matkaan !

Link to comment
Share on other sites

Ja kaikilla oli niin mukavaa -voi jospa oisin saanut olla mukana..

No ens vuonna sitte, jos saisi lomaa siihen järkättyä. Harmistuneena kattelin tuloksia ja ihan ok vauhtiahan siellä olisi ollut tarjolla.

Menoksi vain. Rahastahan matka ei sulla voi olla kiinni. Voittajahan taisi kuitata jotain 750 ekee, jos muistan oikein. Palautusjuomat toki maksaa ?

Link to comment
Share on other sites

Oma kisani tyssäsi heti ensimmäisinä lomapäivinä. Oltiin kahden viikon reissulla ja puolivälissä juostiin kisa. En malttanut maata biitsillä vaan tahkosin maratonviikolla kolme kolmen tunnin treeniä vuorilla ja lyhyempiä ulkoiluja päälle. Vain maraa edeltävä päivä meni levätessä.

Onnittelut ainakin onnistuneesta lomasta!!!, jos itse kisaan et niin tytyväinen olisikaan. Kyllä tästä kokonaisuudesta on löydettävissä aivan erinomainen juoksuleirikin; kolme kolmen tunnin harjoitusta viikolla, Päälle lyhyempiä pätkiä ja Viikonloppuna vielä 42.2 km 4.33/km. Moni ultraaja on vihreänä kateudesta kun katselee näitä lukemia (minä muiden muassa).

Kyllä sinä vielä sen maran enkan hoidat uusille lukemille, mutta näyttäisi jo tuo katse horisonttia pidempiä matkojakin hamuilevan...

Link to comment
Share on other sites

Lanzarotella oltiin ja aika painui 3.15 pintaan. En tykännyt yhtään tuulesta, joka oli välillä hirvittävä. Korvissa soi juoksun jälkeen. Nyt olen muutaman päivän potenut kurkkukipua ja nuhaa. Veto on pois. Ilmat eivät Lanzalla suosineet viimevuoden tyyliin. Mutta jotta ei menisi ihan valittamiseksi niin todetaan että kyllähän siellä viihtyi kuitenkin. Pari 14-16 kilometrin aamulenkkiäkin juostiin kavereiden kanssa auringon paisteessa.

Link to comment
Share on other sites

Moi taas pitkästä aikaa!

Näköjään on Lanzalla tullut taas piipahdettua. Täytyy Prelle nostaa hattua tuosta rohkeasta tavoitteenasettelusta. Siitä voisi ottaa oppia.

Omalla kohdalla sellainen 2,40 aika maralla tuntuu jo aika hurjalta ja vaatisi vielä huomattavasti reippaampaa ulkoilua mitä tänä syksynä on tullut tehtyä.

Tsemiä vaan ennätysjahtiin ja kepeitä kilsoja! Asennepuolesta ei jää ainakaan sulla kiinni!

Link to comment
Share on other sites

Lanzan reissu meni taas siis vähän niinkuin puolivaloilla.

Kun ottaa huomioon Lanzan hienot treenimahdollisuudet täytyy ensi vuonna olla tarkkana lähtöpäivän suhteen. Paikalle täytyy lennähtää juuri maratonpäivän aattona. Tällöin voi jo kotimaassa lepäillä ja valmistautua maraan. Ei liene vaikeaa jätää lenkit vähemmälle pimeässä räntäsateessa.

Eli uudella taktiikalla lähdemme uutteen yritykseen ja Lanzan valloitus mielessä kohti vuotta 2007.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy