Jump to content
Juoksufoorumi.fiZoi - kotimainen uutuustuote juoksutekniikan analysointiin

Arvostele ketju:


Recommended Posts

Suomalainen Runteq Oy on juuri tuonut ennakkomyyntiin Zoi-tuotteen. Zoi mittaa juoksijan liikettä jalasta ja rintakehästä. Mitattavia asioita ovat mm. askeltiheys, askelpituus, askeltyyppi (kanta/päkiä), askeleen kontaktiaika, ylävartalon hallinta ja pomppivuus. Myös oman sykemittarin voi kytkeä tähän.

Zoi antaa palautteen ja tarvittaessa ohjeita juoksun aikana puhelimen avulla, mikäli se on lenkillä mukana. Palautteen saa lenkin jälkeen, jos puhelin ei ole mukana.

Runteq on aiemmin kehittänyt vastaavan tuotteen valmentajille, uusi tuote on paranneltu ja suunnattu kaikille juoksijoille kotitreenaukseen. Ennakkomyyntitarjous 69,- eur.

Lisätiedot ja tilaukset:

www.igg.me/at/zoirun

Lisätietoja Runteq Oy:sta

www.runteq.com

post-20435-14304186658361_thumb.jpg

Link to post
Share on other sites

Mielenkiintoinen projekti; pistin mittarin tilaukseen, kun hinta ei ole mielestäni todellakaan paha ja kotimaisia yrittäjiä on kiva tukea. Miinuspuolena Zoi:ssa on se, että sykemittarin ja kellon lisäksi on jälleen uusia antureita mukanakuljetettavaksi; tämän vuoksi pelkään, että vahvoilla ovat suuret valmistajat, jotka pikkuhiljaa lisäävät mittareihinsa juoksutekniikkaa analysoivia toimintoja. Joka tapauksessa harrastejuoksijana kaipaan tietoa, miten voisin juoksutekniikkaani kehittää, joten tuotteelle on kyllä kysyntää.

Link to post
Share on other sites
 • 3 months later...

On siitä tullut tietoa sen verran, että pääomaa tarvitaan vielä lisää ja samalla kehitystyö vielä jatkuu. Käsittääkseni joukkorahoituskampanjan tuotto jäi melko vaatimattomaksi tavoitteisiin nähden. No, eipähän tule puolivalmista tuotetta "markkinoiden painostuksesta" johtuen.

Our current estimate related to product deliveries is that they could*start in July/Aug*2015*timeframe.*The first small batch of prototype devices for internal testing, evaluation and demos is expected to be available in February2015.
Link to post
Share on other sites
 • 9 months later...

Taas on Runteq:llä osakeanti menossa, vielä pari viikkoa:

http://www.runteq.com/runteq_round/

 

Zoi alkaa olla kehitetty täysin valmiiksi mutta pääomaa puuttuu ensimmäisen tuotantosarjan valmistuskustannuksien kattamiseen.

300 euroa on minimipotti millä voi tuon sijoittajaksi lähteä.

 

Olisi sääli, jos lupaava tuote ja firma failaisi sen takia, että pääomaa ekan tuotantoerän valmistukseen ei saada. Itse sijoitin vuosi sitten pienen summan tuohon, vaikken aio tuotetta edes heti ostaa(koska tukee aluksi vain iOS:ää)

 

Edellisessä osakeannissa oli osakkeen hinta liian korkea(80 euroa), että ymmärrän hyvin, mikseivät saaneet pottia kasaan, ja se peruuntui, mutta tässä hinta on paremmin kohdallaan, 60e/osake.

 

Nyt muutama teknoleluista kiinnostunut juoksija mukaan tuohon että saavat tuotteen markkinoille. Onhan tuo riskisijoitus, mutta siitä voi myös saada rahansa joskus moninkertaisena takaisin, jos firma alkaa menestyä.

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
 • 4 months later...
 • 1 month later...

Nyt on tullut käytettyä Zoi-antureita muutaman viikon. Minulla on myös RunSribe-anturit, joten noihin on hyvä verrata.

RunScribe antureita on 2, kumpaankin kenkään. Zoi-antureita on 2, rintaan sykevyöhön sekä kenkään.

Zoi:lla oli haasteita toimia vielä Android-tabletin kanssa, mutta iPhonen kanssa toimii moiteetta.

Kun RunScribe tallentaa tulokset nettiin, josta niitä voi selaimella analysoida siirtää Zoi tulokset vain päätelaitteeseen, jossa on Zoi-sovellus. Varmaankin nettiin tallennus tulee jossain vaiheessa.

Zoi:n rinta-anturi antaa tiedon ylösalas-liikkeen vaihtelusta, joka on ihan hyödyllinen suure. Se antaa tietoja myös vartalon kierrosta.

 

Ihmeellistä on se, että jalan iskuvoimaksi maahan antaa RunScribe lukemia +- 10 G ja ZOI lukemia +- 3G. Eli absoluuttista arvoa ei kannata tuijottaa vaan sitä, saako vähennettyä tekniikan muutoksilla iskun voimakkuutta.

 

Hieman enemmän tulee käytettyä ZOI:ta kuin RunScribeä, johtuen siitä, että anturi on aavistuksen helpompi siirtää kengästä toiseen ja rinta-anturi on helppo asentaa. Lisäksi tuntuu, että RunScriben arvot näyttivät aina samaa riippumatta mitä teki tekniikalle. ZOI:n tulokset tuntuvat muuttuvan helpommin jos tekniikkaa muuttaa

 

 

 

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Our picks

  • Osallistu tutkimukseen, jossa vertaillaan ennalta määritettyä ja yksilöllisesti mukautuvaa juoksuohjelmaa määrä- ja intervalliharjoitusjaksoilla!
   Tämmöistä olisi tarjolla Jyväskylän yliopiston toimesta:
    
   "Kaipaatko harjoitteluusi uutta potkua? Osallistu tutkimukseen, jossa vertaillaan ennalta määritettyä ja yksilöllisesti mukautuvaa juoksuohjelmaa määrä- ja intervalliharjoitusjaksoilla!
    
   Huhti-toukokuun  2021 aikana alkaa Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian kestävyysharjoittelututkimus, johon rekrytoidaan tutkittaviksi perusterveitä kestävyysharjoittelutaustan omaavia ja säännöllisesti juosten harjoittelevia (4-6x/vko) 20-45-vuotiaita miehiä (20 hlö) ja naisia (20 hlö). 
    
   Tutkimus koostuu kolmen viikon valmistavasta jaksosta, kuuden viikon määräjaksosta sekä kuuden viikon intervallijaksosta. Jokaista jaksoa edeltää ja seuraa testiviikko, jonka aikana tehdään tutkimukseen liittyviä suorituskykytestejä ja paastomittauksia. Tutkimukseen osallistuvat saavat tutkimusjakson ajaksi juoksuharjoitusohjelman sekä tarkkaa tietoa omasta kestävyyssuorituskyvystään ja palautumistilastaan." 
    
   Linkki: https://www.jyu.fi/sport/fi/ajankohtaista/uutiset/osallistu-tutkimukseen-jossa-vertaillaan-ennalta-maaritettya-ja-yksilollisesti-mukautuvaa-juoksuohjelmaa-maara-ja-intervalliharjoitusjaksoilla?fbclid=IwAR1wT-CyCYHndjLDWEy_u8c_6Aw5n41crFG3VA3wP4Ih3P1odLQdKaXKxNI
    

    
   Olettaisin etteivät tarkoita perusterveillä pelkästään 3h alittajia 🙂
   • 1 vastaus
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy