Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Maastomaratonille treenaaminen


anskukoli
 Share

Recommended Posts

Mielessä siintää haave, josko vuoden päästä osallistuisi itsekin Nuuksio Classicille. Miten treeniohjelmaa pitäisi muuttaa normimaratoniin verrattuna, paitsi tietty lisätä maastossa juoksemista? Jonkun verran oon jo juossut maastossa ja takana on kaksi katumaratonia 4:30 loppuaikaan, viikkokilometrejä yleensä 40-50, huippuviikolla 60. Paljonko pitäisi juosta maastossa ja millaisia pitkiksiä tulisi tehdä? Olis kiva kuulla teidän kokeneempien ohjelmista :)

Link to comment
Share on other sites

Eipä se perustekeminen nyt paljon maratreenistä poikkea. Toki juoksualusta kannattaa siirtää pääosin sinne poluille kuten sanoitkin, että saa kunnon polkutatsin, tekniikka kehittyy ja lihakset vahvistuvat. Välillä kannattaa etsiä myös sitä ihan pahinta teknistä kivikkoa, juurakkoa, suota ja kalliota sillä niitä on tarjolla sitten kisoissakin.

Erikoistreeneinä voisi mainita pitkät PK-sykkeiset mäkitreenit joita tehdään mahdollisimman pitkään (vähintään 50 korkeuserometriä) noin 10% jyrkkyiseen ylämäkeen periaatteella ylös kävellen ja alas hölkäten/juosten. Samalla tulee siis myös treeniä alamäkijuoksuun. Sopiva nousumäärä aluksi ~500 nousumetriä ja siitä sitten pikkuhiljaa kohti vertikaalitonnia ja ylikin.

Suorituksen kesto on olennaisesti normimaraa pidempi, joten pitkät (3-5h) vaellustyyppiset polkupitkikset PK1-sykkeillä kannattaa ottaa myös ohjelmaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy