Jump to content
Juoksufoorumi.fi

juoksija-lehti


perttu
 Share

Recommended Posts

Vaikka Jannen kirjoitukset ovatkin oleet tähän asti tosi hyvä virkistys Juoksija-lehdelle ja tämänkin kertainen juttu oli pääosin erittäin hyvä, niin yksi asia ihmetytti kirjoituksessa: mihin perustuu Jannen väite 5 "100% harjoittelevasta" suomalaisjuoksijasta? Varsinkin kun Janne vielä tietyssä mielessä "ylentää" itsensä tähän joukkoon, niin koko tämä väittämä tuntuu olevan jonkinlaista tarpeetonta piikittelyä muita kansallisen tason huippuja kohtaan.

Siitä olen Jannen kanssa täysin samaa mieltä, että meillä on tosi vähän tosissaan ja täysillä juoksuun satsaavia kavereita ja tulokset ovat olleet etenkin EM-kisoissa harrastajien lukumäärään nähden todella hyviä. Uskon myös Jannen tietävän mitä tarkoittaa 100% harjoittelu ja mitä siihen vaaditaan. Olen sen sijaan jyrkästi eri mieltä Jannen kanssa tästä tosissaan harjoittevien lukumäärästä: Suomessa on juoksuun tosissaan satsaavia kavereita taatusti enemmän kuin 5, itsekin voin luetella suoraan liukuhihnalta ainakin 10 tosissaan satsaavaa (Holmen, Keskisalo, 2 x Lehtinen, Oravamäki, Wannas, Matinlauri, Utriainen, Kirwa, Jokinen jne.).

Tosiasia toki on, että tosissaan satsaavia ole paljoa 20-30 enempää, mutta jotenkin tuollaisesta 5 tosissaan satsaavasta kuulostaa ihmeelliseltä rajaukselta: toi ei satsaa tosissaan, kun ei oo tulokset kehittyny, mutta toi satsaa kun voittaa tai tekee hyvän tuloksen.

Parempi todeta että harrastajia on vähän, mutta parempi kuitenkin olla piikittelemättä niitä harvoja kohtaan jotka edes yrittää.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy