Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Eve56


eve56
 Share

Recommended Posts

Kysyisin kokeneemmilta talviharjoittelusta. Aikaisemmin hiihdin talvisin 400-800 km enkä juuri juossut niinä kuukausina. Huomasin kuitenkin joka kevät, kun aloitin hölkän, kipua sääressä, joka tosin meni ohi uusien kenkien ja sinnikkään treenin myötä. Viime talvena hiihdin vain 200 km, koska pidin säännöllistä juoksua tärkeämpänä, koska treenasin Tukholman maratonia varten. Hiihtolajini on perinteinen. Tukeeko se juoksua vai onko siitä enemmän haittaa? Onko kuntosalista olut hyötyä? Itse huomaan sen jäykistävän juoksua. Pyöräilen töihin päivittäin, 12 km/suunta, paitsi kovimmilla pakkasilla. Se ei haittaa lenkkeilyä, päinvastoin.:xmas-smiley-010:

Link to comment
Share on other sites

Tuolta hieman vahvistusta tuohon hiihtojuttuun:

http://www.seponkotisivut.com/vb/showthread.php?t=2356

En ole kokenut treenaaja, mutta viime talven perusteella yritän olla vähän ahkerampi lenkkeilijä eli 2 lenkkiä viikkoon, loput hiihtoa perinteisellä tyylillä. Ihan vain sen takia, että jalat ei kokisi niin suurta shokkia juoksuun siirtymisen jälkeen (aiheutti viime keväänä inhottavia jalkavaivoja, kun piti pöpin kiilto silmissä ruveta nielemään asfalttia). Hiihto on tehnyt ainakin mun juoksemiselle pelkästään hyvää, keväisin on tullut aina paranneltua esim. varttimaran ennätystä.

Tästä on tällä palstalla jossain vaiheessa keskusteltu enemmänkin. Jos vaan mielenkiintoa löytyy, koita kahlata haun avulla lisää infoa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy