Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
J M

Juomasysteemit

Recommended Posts

Tässä alkaa olla fillari tikissä ja ukonkin eteen on tehty töitä, mutta juomapuolen jutut on vielä ratkaisematta. Mulla nyt pyörässä Elite skekane teline jossa kahden pullon kiinnikkeet. Lisää puloja en halua ja juomisen haluaisin järjestää itselleni mahdollisimman helpoksi. Tuo kaksi pulloa ei varmaan puolikkaalle oikein riitä varsinkin jos keli on kuuma. Speedfiliä on haukuttu kovasti monessa paikassa, mutta siitä huolimatta se vähän kiinostaisi ja on siitä yhtä lailla myös pidettykin. Speedfil + pullo kattaisi jo nestetarpeen 90km pätkälle ja täydennys pitäisi sujua ajaessa (kai?). Toisena vaihtoehtona olis Xlab torpedo, mutta se on vähän pieni, vai onko? Ajattelin, että geelit yhteen pulloon, speedfill täyteen ja täydennyspullo toiseen telineeseen. Ei tarttis topata täyttelemään puteleita kesken matkan.

Mun vauhti ei oo lähelläkään 40km/h, ellei sitten pientä myötäistä ole avittamassa. Silloinkin saa tehdä jo sen verran töitä, että parempi jättää repimättä, jotta jaksaa sitten juosta. Tyynellä tasaisella ajelen 36-37km/h ja niissä vauhdeissahan nuo mitatut aerodynaamiset häviöt taitaa olla aika mitättömiä. Tältä kantilta tarkasteltuna, onko speedfil silti niin kamala viritys, että kannattaa jättää se kaupan hyllylle? Ainakin fyysinen rasittavuus helpottuu juomisen helpottuessa, eikä olisi pelkoa, että tiputtaa vahingossa pullon pitkin pientaretta. Näinkin on käynyt ja rikkihän se meni. Vika pullo 150km lenkillä ja matkaa kotiin 40km...

Millaisilla systeemeillä porukka on aseistautunut puolikkalle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli Joroisissa aerobaarien välissä Profilen Aerodrink ja lisäksi yksi 0.7l pullo alaputkessa. Periaatteessa ainakin Joroisilla 0.7 lisäpullo oli turha, kulutin juuri aerodrinkillisen / huoltopiste ja oli siis turhaa aina varapullo mukana.

Pyörässä on kiinni myös Fizikin Tritone satula ja siihen integroidut pullonpidikkeet satulan takana, mutta en tykkää pistää siihen 0.7l pulloa, kun täytenä siinä on miinoitusriski. Niinpä varatuubi on yhdessä pullon pidikkeessä ja toisessa voisi periaatteessa olla geelipullo, mutta en ole opetellut sen käyttöä, joten geelit oli Joroisilla vaakaputken päällä olevassa Xlabin pussukassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Semmoinen tuli mieleen alkuperäisen kysymyksen sanavalinnoista, että eihän puolikkaalla tarvitse pysähtyä täyttämään pulloja. Eikä niitä muutenkaan täytetä vaan vaihdetaan.

Huoltopisteeltä annetaan täydet pullot suoraan käteen ajaessa, ja niistä ne protkin juomansa koppailee. Ei siinä tarvitse juurikaan edes hidastaa. Ja sitten, kun pullo on tyhjä, se heitetään seuraavalla huoltopisteellä pois (ja uusi tilalle). Eli lähtökohtaisesti pärjää yhdelläkin urheilujuomatelineellä (tietty geelijuomaa tms. varten voi olla toinen). Tietty kantsii ekaksi pullokseen ottaa kotoa jokin muu kuin se kaikkein rakkain puteli, koska sitähän ei saa pois heitettyään takaisin.

Jos ymmärsin täysin väärin, mun moka, haen rotsin, ja jatkakaa ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, enpä tiennyt tuota vaihtohommaa, kun neitsyys lajin suhteen on vielä tallella. Ekaan kisaan siis lähdössä Ahvenanmaalle kuun lopussa. Powerade näytti sponssaavan juomat, niin jakaako ne niitä samoja kaupassakin myytäviä pulloja ns lennosta niillä juomapaikoilla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä varmuudella sanoa Ahvenanmaan kisasta, mutta kaikissa käymissäni trikisoissa (ainakin perusmatkaa pidemmissä) menetellään noin. Eli pyöräosuudella juomat ojennetaan lennossa kilpailijalle käteen pyörän juomapullotelineisiin sopivissa pulloissa. Ne voi sitten iskeä telineeseen semmoisenaan tai valuttaa juomasysteemiinsä (esim. aerodrinkit on vaivaton täyttää ajaessa). Ja vastaavasti tyhjät pullot heitetään pois kyydistä (usein huoltopisteitä edeltävillä) merkatuilla alueilla.

Lähtökohtaisesti kilpailijalla on kisan jälkeen yhtä monta juomapulloa kuin startatessa, mutta eri pullot. Ja pullot voivat hyvinkin olla eri merkkisiä kuin niissä oleva juoma, esim. edellisen vuoden kisaajilta jääneitä pulloja.

Mutta jos epäilyttää, toimitaanko tuolla kuten yleensä, kantsii toki varmistaa järkkäreiltä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja alkup. kysymykseen puolen matkan juomasysteemistä: mulla on aerobarien välissä aerodrink, jota täytän huoltopisteeltä saatavilla urheilujuomilla (ennen kisaa olen täyttänyt ekan satsin). Tyhjentyneen pullon laitan aina satulan takana olevaan Hydrotailiin ja viskaan sitten pois ennen seuraavaa huoltopistettä.

Puolikkaalla juomaa menee 3 pullollista, riippuu kovasti säästä, kuinka tyhjäksi viimeinen tulee juotua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy