Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Sign in to follow this  
slowman

Hämeenlinnan kaupunkimaraton - puolimaraton

Recommended Posts

Millainen tuo reitti on? Korkeuseroa ei ihan kauheasti näyttäisi olevan. Onko paljon hiekkatietä.

Onko ns. nopea reitti, jossa voisi slowmankin kontata vaatimattomaan ennätykseensä, jopa 1.40 alle? :)

Viime vuoden tuloksia katsoessa, ajat eivät olleet kovinkaan kovia keskimäärin, lieneekö ollut kova helle vai onko sittenkin vaativa reitti? Kiitos vastauksista etukäteen! Slowman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reitti kyllä mahdollistaa enkan juoksemisen Hämeenlinnassa. Muutama lyhyehkö hiekkatien pätkä löytyy, mutta varsinkin Kaupunginpuiston paikkeilla Vanajan rannassa on samalla myös varjoisampaa, jos sattuu hellepäivä. Viime vuoden tuloksissa näkyy varmasti helle, joka silloin sattui kisapäivälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo-o, viime vuonna siellä oli kyllä kuuma, olisko joku +26-28 ollut?

Itse juoksin siellä lähes tulkoon huonoimman puolimaratonini, aika oli itselleni huono (jollekin toiselle hyvä) 1:44:xx.

Adidas adizero Ace3:set ei myöskään sopineet yhtään kisatossuiksi, vaan jumitti jalat ja juoksu ei ollutkaan rentoa missään vaiheessa kisaa. Eli hirmuisen vaikea puolimaraton se oli, helle ja väärät tossut vesitti sen juoksun melko totaalisesti.

Reittikään ei välttis itselleni hirveän hyvin sopinut.

Semmoista aivan pikku nyppylää oli usein ja vaihtelevaa alustaa, asfalttia aluksi ja sitten hiekkatietä ja taas asfalttia.

En kyllä rankkaisi Hämeenlinnaa nopeimpien joukkoon, ehkä semmonen puolinopea reitiltään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon! Ehkäpä lähden hakemaan "hyvää" tulosta, kunhan / jos pahimmat helteet laantuu. Jos yli +22, käy haastavaksi, jollekin ehkä sopiikin. Pitkässä ennusteessa oli suunnilleen tuollaista lupailtu.Kiitti!

Juu-u, eihän kovakaan helle haittaa lyhyillä matkoilla mitään (100m-2000m), vaan on jopa suotuisaa ja saattaa jopa parantaa tulosta.

Mutta pitemmillä matkoilla, eli vitosesta maratoniin se aiheuttaa vaikeuksia.

Itselläni nämä viime aikojen +26-29 helteet on olleet jo melko pahoja juosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hämeenlinnan reitin voi mun mielestä luokitella nopeaksi. Muutama ylämäki on, mutta ihan tasaista reittiä ei ole mulle tullut vielä missään vastaan. Eli reitin puolesta ehdottomasti voi lähteä tavoittelemaan enkkaa tästä kisasta. Myös järjestelyt ovat toimineet hienosti. Ainoa ongelma on ollut helteinen sää. Kenties sen takia tapahtuma juostaan nyt vähän myöhemmin elokuussa eikä heinäkuussa. No helteet voi toki olla riesana elokuun alussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika mukavaltahan reitti näyttää mutta lämpömittari ei...jää kyllä väliin. Jotain +26-28 luvattu ja sunnuntaille yli +30, eli jos heittää päivälläkin siihen suuntaan, ja jo +26 ja lähtö klo 15.00, ei vaan sovi vartalolle vaikka vaikuttais tosi hyvin järjestetyltä tapahtumalta kaikin puolin. Tosi harmi, mutta eipäs säälle mitään voi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pieni varoituksen sana on ehkä paikallaan Hämeenlinnassa huomenna starttaaville. Risteysopastuksissa on ollut viime vuosina ongelmia. Toissa vuonna maratonilla pummasin yhdeksän minuuttia, kun maaliin johtavalle reitille ei neuvottu. Tylsää sekin, mutta viime vuonna puolikkaalla osuin näkemään läheltä piti autokolarin: torvet soivat, kun sekä Brahenkadulta että risteävältä isommalta Parolantieltä viittilöitiin autoille yhtäaikaa, että saa mennä. Olisihan autojen pitänyt noudattaa liikennesääntöjä, mutta helpostihan sitä lähtee menemään, kun viittilöidään eteenpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pieni varoituksen sana on ehkä paikallaan Hämeenlinnassa huomenna starttaaville. Risteysopastuksissa on ollut viime vuosina ongelmia. Toissa vuonna maratonilla pummasin yhdeksän minuuttia, kun maaliin johtavalle reitille ei neuvottu.

Mulla on ollut aina neuvonta kohdillaan tuossa kohdin, joissa pitää lähteä puolikkaalla kohti maalia. Eittämättä siinä voi kuitenkin tulla ongelmia, joten kannattaa tsekata itsekin tarkasti kartasta etukäteen, että osaa olla tuossa kohdin hereillä. Muistaakseni siinä on juuri juomapiste ennen kuin puolikkaan juoksijat erotetaan maratoonareista, jotka jatkavat täydelle kierrokselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täydellä maratonilla maaliintulo on vielä erilainen kuin puolikkaalta, kun mara juostaan kolmena kierroksena ja puolikkaalta tullaan maaliin toisen kierroksen puolivälistä. Maratonilla maaliin käännytään kolmannen kierroksen täytyttyä juuri ennen Parolantien R-kioskia. Siinä on samalla kohtaa hyvänä maamerkkinä myös Vasalli-baarin terassi, jonka kohdalta siis käännytään oikealle maalin suuntaan.

Ensikertalaisten kannattanee tarkastaa reittikartoista etukäteen kuinka maaliin tullaan, koska joka matkalla (kymppi, puolikas, mara) on omanlaisensa lähestyminen stadionille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reitti on hyvä ja nopea, eikä liian tylsäkään. Juoksin siellä ennätykseni v.2011 kun oli hyvä juoksusää.

Viime vuonna tosiaan oli hellesää joka näkyi kyllä tulostasossa. Nyt jää väliin kun ei juokseminen ole oikein kiinnostanut, mutta ehkä joskus vielä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy