Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Suomen miesten lentopallomaajoukkue EM-kisoihin


Don Quijote
 Share

Recommended Posts

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kerrassaan upeaa! Mutta ihmehän se olisi ollut, jos Viro ei olisi kaatunut kesän loistavien pelien jälkeen.

Melkein jokaisen maailmanliigamatsin katsoin, ja oli hienoa seurata, miten joukkue kasvoi ja kehittyi loppua kohti. Alkuvaiheessa Argentiinalta pataan kotona kahdesti 0-3, ja loppuhuipentumana uskomaton 3-0 -vierasvoitto samasta jengistä.

Varsinkin puolustuspelissä otettiin isoja harppauksia turnauksen aikana.

Toivottavasti vire säilyy, ja avainpelaajat saavat hyvän kauden seurajoukkueissaan, jotta Moskovassa voidaan iloita muustakin kuin mukanaolosta.

Forza Mauro, il salvatore!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mielenkiintoiseen lohkoon Suomi arvottiin:

A-lohko (Pietari)

Serbia

Kreikka

Hollanti

Saksa

B-lohko (Moskova)

Venäjä

Puola

Turkki

Belgia

C-lohko (Pietari)

Espanja

Ranska

Slovakia

Slovenia

D-lohko (Moskova)

Italia

Kroatia

Bulgaria

Suomi

Kolme parasta jatkoon. Italia selvä suosikki, mutta helppo pala ei ole Maailmanliigassa menestynyt Bulgariakaan. Etukäteen ajateltuna Kroatia on suunnilleen Suomen tasoinen.

Toisessa vaiheessa D-lohkon kolme parasta jatkavat B-lohkon kolmen parhaan kanssa. Näin Suomen mahdolliset vastustajat tulevat joukosta Venäjä, Puola, Turkki ja Belgia.

Hyvin pelasivat pojat kesällä. Toisen Brasilia-matsin Tampereella olin katsomassakin, ja olihan siellä tunnelmaa.

Esimerkiksi Kosti Shumov on kehittynyt Berruton kynsissä melkoisesti. Aika hauska muistella, että viime keväänä Pateri-luotsi Henrik Kosonen päästi ihan suosiolla Kostin lähtemään Perpoon, kun ei meinannut Varkaudessa mahtua edes pelaavaan kuusikkoon. Ei taida Henkalla olla vielä ihan Rennen tasoista silmää...

Kotimaassa pelava libero Tapio Kangasniemi pelasi todella vakuuttavan kesän. Hakkuripuolella odotan, että Valepan nuori Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu (18, silti jo kolmatta kautta SM-liigassa) tekee alkaneella kaudella läpimurron myös lopulliseen maajoukkueeseen, laajemmassa ringissä Ojansivu on jo ollutkin.

Ja pojathan saavat ennen tosipelejä taas hyvää harjoitusta Maailmanliiga-peleistä olympiavoittaja Brasilian, Etelä-Korean ja Kanadan kanssa.

Ja näitä spekuloidaan paremmin sitten vajaan vuoden päästä:

Suomen lohkon otteluohjelma:

6.9. Suomi-Italia, Kroatia-Bulgaria

7.9. Suomi-Kroatia

8.9. Suomi-Bulgaria, Italia-Kroatia

9.9. Italia-Bulgaria

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ja näitä spekuloidaan paremmin sitten vajaan vuoden päästä:

Suomen lohkon otteluohjelma:

6.9. Suomi-Italia, Kroatia-Bulgaria

7.9. Suomi-Kroatia

8.9. Suomi-Bulgaria, Italia-Kroatia

9.9. Italia-Bulgaria

Niinhän siinä kävi, että alkulohkosta napsahti kaksi voittoa. Kroatia kaatui 3-1 ja MM-pronssimitalisti Bulgaria 3-0. Niukan 2-3-tappion Suomi kärsi lajin mahtimaalle Italialle.

Kai saa olla ylpeä, että Suomen huippupassari Mikko Esko on lentopallo-oppinsa ammentanut omalla synnyinseudullani, Vammalassa. Yleispelaaja Olli Kunnarikin kehittyi ammattilaistason pelaajaksi VaLePa-vuosinaan.

Muistutan vielä, että lentopallo on oikeasti iso laji, joten pääsyä EM-kisoissa 12 joukkoon voi huoletta hehkuttaa. Toivottavasti paikka Pekingin olympiakisoihin aukeaa. Muistaakseni se vaatisi EM-kisoissa sijoituksen 4-5 joukkoon, täytyy vielä tarkistaa. Karsintaturnauksia käydään vielä talven mittaan.

EM-kisojen jatkopelit käynnistyvät tiistaina. Otteluohjelma selviää tänään sunnuntaina, joten spekuloidaan pian lisää.

Link to comment
Share on other sites

Huikeita peliesityksiä äijiltä ja erityiskiitos maajoukkueen ´Il Ducelle´ Mauro I Berrutolle - ilman tuon jätkän ehdottomuutta tuskin oltaisiin koko kisoissa!

Mauro oli käsittääkseni jo ekalla mj leirillä aloittanut kevyesti. Ilmoitti, että jos maajoukkueeseen ei ole sitoutunut 110 %.sesti niin ovi on tuossa....

Link to comment
Share on other sites

Huh huh. Tietääkö joku mitä helvettiä siellä YLE:llä oikein muuten puuhataan TV-urheilun kanssa? Ensin lentopallon EM-kisat dissataan tyystin, ja huomenna Suomi-Puola-pelin sijasta YLE näyttää Englanti-Venäjä-matsin futiksen EM-karsinnoissa. Onko ne seonneet siellä?

Se on tämä digi-aika. Kaikki kiinnostavat jutut menevät maksukanaville ja hömppäviihde jää mainoskanaville ja uutiset ja ajankohaisohjelmat YLE:lle.

Link to comment
Share on other sites

Hieno voitto vuoden 2006 MM-hopeajoukkueesta! Ehkäpä futaajat ottavat mallia.

Keskiviikkona klo 14 vastassa Belgia ja torstaina klo 19 Venäjä. Belgiaa vastaan Suomi on nyt jopa hienoinen suosikki, Venäjääkin varmaan kiusataan tosissaan. Lohkon kaksi parasta pääsevät välieriin.

Kaius: kyllä kaikki Suomen pelit ovat Ylen joltain kanavalta tulleet, mm. nämä jatkopelit Yle Extralta suorana. Tosin itsellänikään digikanavat eivät näy, joten kieltämättä harmittaa.

Välierä la klo 20.15 Yle Extralla, pronssiottelu su klo 14.25 Urheilukanavalla, loppuottelu su klo 19.10 TV2:ssa ja loppuottelun uusinta ma klo 14.55 Urheilukanavalla. Urheilukanavalla näkyivät Suomen alkulohkon ottelut jälkilähetyksinä, tosin selostus ei ollut järin asiantuntevaa.

Link to comment
Share on other sites

Tämä on kyllä aivan uskomatonta! On se Berruto ihme äijä. Ei oo pilipali harkkamatseja vedelty, aina vaan laatua vastassa ja tulokset näkyy. Puola on aivan huipulla. Nyt on nimittäin jo välieräkin mahdollinen ja kohta mennään Olympialaisiin, että paukkuu. Mutta jäitä hattuun. Vielä pari matsia jäljellä välisarjasta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy