Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Sign in to follow this  
nzhuk

Kisalenkkarit triathloniin

Recommended Posts

Millaisia lenkkareita jengi täällä käyttää kisoissa? Itse olen juossut vuosia Niken Pegasuksilla ja nyt tekisi mieli vaihtaa johonkin kevyempään, vähemmän vaimennettuun malliin. Askellukseni on neutraali, mutta jalkojen lesti on aika leveä (esim. suurin osa Adidaksen lenkkareista ei sovi lainkaan kapean lestin takia). Olisi plussaa, jos lenkkareissa voisi juosta ilman sukkia ilman pahempia hiertymiä.

Jens Dahlman kirjoitti positiivisen arvostelun Sauconyn lenkkareista, mutta toisen arvostelun mukaan kengät eivät sovi leveälestisille lainkaan.

Mikä olisi muuten paras (fyysinen) kauppa Hkin/Vantaan seudulla jossa noita kannattaisi käydä katselemassa & sovittamassa? Keskustan Intersportissa olen käynyt tähän saakka, mutta siellä se valikoima on suhteellisen rajallinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse käytän sauconyn kengistä fastwitch 6:sia, ja ainakin itselle ne ovat toimineet oikein hyvin - siis ihsn perus juoksukisakenkinä. Tällä hetkellä käytän addun adios 2:sia tri-puolella, vaikka lestini on aika leveä. Muuten en pahemmin noita käytä, kun ovat hintsun liian kapeat, mutta sopii muuten hyvin jalalle. Yleisesti kyllä sauconyn kengät ovat sopivammat leveälle jalalle kuin monet muut. Myös brooksia ja mizunoa voi katsella. Netistä olen tilannut omat kengät, sauconyä kun ei pahemmin lähikaupoissa ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pearl Izumilla on ainakin pari tri kenkää tarjolla joissa on jo funtsittu hiukan triathlonin tarpeita, eli esim. sukitta juoksua ja nopeata pukemista.

Täältä ainakin löytyy, tosin kauppa on Nokialla ja tampereella http://www.suomenurheilupyora.fi/tuotteet/101/triathlon-shop/kengat-juoksuun

-Rookie

Ostin tuollaiset N1-malliset kengät muutama viikko sitten.

On juuri tuollaiset kivat kevyet vähän vaimennetut, mutta ei niitä oikein rehellisesti voi kehua nopeiksi laittaa jalkaan, koska kengän takaosa on sen verran ahdas, että sen, minkä nauhoissa voittaa, häviää siinä, että jalan pujottamisessa kenkään menee enemmän aikaa.

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä löytyikin sopiva ketju mieltä askarruttavaan kenkäkysymykseen. Olen juossut tähän asti kaikki maratonit (15) ja triathlon kisat (2 puolikasta ja 3 varttia) Asicsen Gel Nimbuseilla ilman ongelmia. Viime syksynä keksin, että nyt olisi aika keventää kenkiä, ja ostin täksi vuodeksi Asicsen Hyperspeedit. Ovat aika lailla toisesta päästä painon, vaimennuksien ym. suhteen, mutta tuntuvat jalkaan ihan kelvollisilta ja juoksu tuntuu kevyemmältä kuin Nimbuseilla. Pidempiä lenkkejä en ole niillä vielä juossut.

Tarkoitus olisi kesällä osallistua täydelle matkalle (ja päästä maaliin), mutta vähän arveluttaa että kannattaako millään ultrakevyillä kilpakengillä lähteä IM maratonille, vai muodostuuko mukavuus kenkien painoa tärkeämmäksi? Mahtaako jalka turvota normaalia enemmän IM kisassa? Nyt ehtisi vielä totutella jalkaa johonkin välimallin kenkään jos tarvitsee. Tuskin juoksen yli 30 km lenkkiä ennen tuota kisaa, joten pitää luottaa omaan ja muiden arvaukseen. En tarvitse pronaatiotukea, mutta vertaistuki kelpaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun etsin infoa Hyperspeedistä niin joku oli juossut niillä maratonin ja oli OK.

Sanoisin että 100% juoksijasta kiinni. Vähänkään kanta-askellusta en noita täysmatkalle valitsisi. Enkä tehnytkään.

Lyhyet juoksut vedän Hyperspeedeillä. Lyhyet TRI kisat Zooteilla (ilman sukkia) ja täysmatka viimeksi Kayanolla (sukat jalassa). Tänä vuonna arvatenkin Hoka One Oneilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juoksin maratonin hyperspeedeillä mutta jälkeepäin olisin voinut ottaa jotkut muut, sen verran tohjona oli jalat jo 26km jälkeen vaikka menin huomattavasti hiljempaa kun max suoritus.

Puolikkaalle ne on ok ainakin omien kokeilujen mukaan. Toki pitkiksillä sitä voi itse kokeilla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asicsin Noosa on trithlonille viritetty DS Trainer. Menee siis ilman sukkiakin. Vaimennusta on ihan kohtuulisesti mutta vähemmän kuin Nimbuksissa. Pieni pronaatiotuki niissä on. Itse pystyn hyvin juoksemaan DS Trainereilla, vaikka jalka on jopa supinoiva.

Inovin Tri-X-treme on kevyt triatlonkenkä. Menee myös ilman sukkia. Vaimennusta on mielestäni vähemmän kuin DS Trainerissa. Korkeakantaisiin (kuten Nimbus) tottuneelle voivat olla hiukan matalat. Piti vaihtaa DS:t näihin, kun menivät Asicsella kaventamaan lestiä eikä räpylä enää mahtunut.

Sekä DS Trainerista että Tri-X-tremestä on kokemusta maratonilta (toki ilman edeltäviä räpiköintejä ja fillarointieja) ja hyvin ovat siihen kelvanneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia vinkeistä!

Aloitin juoksuharrastuksen aikoinaan Asicsen GT sarjan kengillä, ja pidemmillä matkoilla pronaatiotuki hankasi jalkaholviin aina isot rakot. Kaupassa katsoivat sitten nilkkojen liikkeen, ja totesivat ettei pronaatiotukea tarvitse. Ostin sen jälkeen Nimbukset, kun aikoinaan oli lonkan kanssa vaivoja, ja ajattelin että vaimennus voisi auttaa siihen.

Nyt kun on vähän juossut noilla Hyperspeedeillä (ja jossain vaiheessa Inov f-lite 195:llä), niin nuo Nimbukset tuntuvat kyllä melkoisilta saappailta. Lyhyillä matkoilla ei siis ole mitään ongelmia. Erityisesti kevyissä kengissä arveluttaa pitkän matkan juokseminen ja vielä erityisemmin juokseminen 180 km fillaroinnin päälle. Noiden yllä olevien kommenttien perusteella taitaa olla parasta etsiä sopiva pikkuisen vaimennetumpi kenkä. Pitkän matkan juoksen varmasti sukat jalassa joten erityistä tri kenkää en tarvinne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy