Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Sign in to follow this  
Sigma

Pyörään mittari kun on jo hyvä GPS-kello

Recommended Posts

Harkitsen lisävempaimen hankintaa maantiepyörään.

Mulla on jo Suunnon Ambit 2 ja siihen liitetty Comfort Dual belt.

Normilenkeillä kellon saa kätevästi kiinnitelttyä ohjaustankoon hankkimallani lisäpalikalla.

Mutta itse triathlonissa ei ole aikaa siirrellä kelloa kädestä pyörään. Tiedän, että garmin on ratkaisut tämän näppärästi ranteesta pyörään siirrettävällä kello-osalla. Pyöräillessä on melko hankalaa vilkuilla ranteesta vauhteja, aikoja ja sykkeitä. Olisi kiva katsoa vaikka stemmissä kiinni olevasta. Siispä harkitsen mittaria siihen kiinnitettäväksi ja kyselisin vinkkejä? Huippua olisi jos ko. mittari nappaisi sykkeen samaisesta suunnon vyöstä.

Suunnolla ei näyttänyt tällaisia pyörämittareita oikein olevan. Mittarin ei tarvitsisi olla huippuhifi sillä ambitilla saan jo hyvät statsit. Kisan aikana vaan olisi tarve seurailla helpommin. Miten muut on ratkaissut tämän tilanteen?

Kannattaako pyöriin enää kiinnitellä mittareita, jotka ottaa pyörän pyörimisestä matkan/vauhdin vai kannattaako luottaa vaan gps:iin?

Kiitos vinkeistä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on käytössä (ranteessa) FR910xt tai Ambit2S, joita molempia käytän Garminin sykevyöllä. Pyöräosuudella/pyörälenkeillä taas käytän Garmin Edge500 mittaria, joka siis lukee tuosta samasta Garminin pannasta. Huom! paketti ei siis toimi Suunnon omalla vyöllä joka on pelkkä ANT vyö, ei siis ANT+.

Edge 500 saa nykyään aika edukkaasti kun on tullut uudempiakin Edgejä markkinoille (joissa ei kovin elintärkeitä ominaisuuksia, ellei kartat ole sitä)

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1 Edge 500:lle.

Toinen aivan hyvä vaihtoehto (itselläni tämä) on 140 eurolla Sigma ROX 10.0 GPS, jossa tuki ANT+-lisävehkeille.

Lisäyksenä vielä: Eilen tuli pyöräiltyä vajaa 210 km tuon Sigma ROX 10.0 GPS:n kanssa. Perillä akkua oli vielä 60 % jäljellä. Esiladatun reitin kanssa navigointi waypointeineen toimi myös hyvin.

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole kokemusta, mutta itse harkitsisin ehkä myös Giantin mittaria jos ANT+ anturit pyörästä löytyy. Siinä ei ole GPS:ää, eli ei tarvitsisi latailla. Ollut harkinnassa itselläkin rannelaitteen lisäksi, jos kyllästyn kellon kiinnittelyyn. Miinuksena vain kolme tietoa näytössä kerrallaan. Olisiko joku jo kokeillut ja missähän tätä myydään nettikauppojen lisäksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käyttänyt pelkästään Ambit 2:sta navigointiin ja muiden tietojen seurantaan ajon aikana. Muuten ok, mutta joutuu aina välillä käydä navigointinäytössä tarkistamassa, että on reitillä. Ajattelin hommata mittarin, josta näkisi samalla navigoinnin sekä keskeiset tiedot (nopeus, kadenssi, matka, syke). Tai sitten mittarin, josta voi seurata noita tietoja ajan aikana, mutta joka ilmoittaisi risteyksistä tai reitiltä poikkeamisesta vaikka navigointinäyttö ei ole aktiivinen. Eli ei enään vaihtamista navigointinäytön ja tietonäytön välillä

Tuossa on hieman vastaavan tuntuinen kuin Garmin Edge 500, mutta paljon halvempi. Lisäksi tuota on kehuttu joillain keskustelupalstoilla. http://www.bike24.com/p247757.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu samaa mieltä, että Giantti on vain näyttölaite ja saattaa olla huonokin. Mutta kuitenkin lukee tehodataakin ANT+ antureista ja pitäisi näyttää kysytyt kolme tietoa.

Itse myin aiemmat Garmin Edget pois, kun niillä ei sykkeestä saanut kummempaa analyysiä. Nyt käytössä on vain Forerunner 610 + anturit ja Firstbeatin ohjelma. Kohtapuoleen tulossa V800, stages ja jos tarvitsen lopulta erillisen näyttölaitteen, niin ehkä tuo Giant tai Joule ilman GPS:ää? Parasta olisi, jos Polar tekisi ihan pelkän näyttöpäätteen V800:lle (vinkvink).

Juu ja en ole triatleetti vielä, pyöräilen ja nyt myös juoksen vaan. Täytyy pistää tämä keskustelu seurantaan, kun toimiva ratkaisu kiinnostaisi minuakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilinen pikatriathlon vahvisti tämän tarpeen. Käytännössä pyöräilyosuuden joutuu nyt vetää melko pimennossa kun ei voi kokoajan vilkuilla rannetta.

Kyllä tahtoisin katsoa aikaa, sykettä, matkaa ja vauhtia.

Kiitos vinkeistä, tätä varten näitä foorumeita on! Johtopäätökseni on, että tarvitsen siis ANT+ vyön ja siihen sopivan pyörämittarin. Tässä yhteydessä tekee mieli kysyä vielä toiveiden tynnyristä yksi asia: Saanko Ambit2:een sellaista sykevyötä, joka lukisi sykkeitä veden alla ja olisi ANT+?

Vaihtoehdoista tuo Sigma olisi tietenkin nimimerkkiin sopiva :) Onko Garminilla mitään erityistä etua tuohon nähden etenkin huomioiden, että suunnon movescountilla sitten kuitenkin katselen käppyröitä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaihtoehdoista tuo Sigma olisi tietenkin nimimerkkiin sopiva :) Onko Garminilla mitään erityistä etua tuohon nähden etenkin huomioiden, että suunnon movescountilla sitten kuitenkin katselen käppyröitä?

Jos mulla olisi paljon rahaa, niin ottaisin Edge 500:n. Syynä nätimpi flybar-mountti stemmin eteen, lisäksi Edge on alalla de facto-laite. Sigma on ominaisuuksiltaan kuitenkin hyvin samanlainen, kenties parempikin paljon halvemmalla.

Sigmassa dataa ei viedä pilveen vaan se tallentuu kovalevylle Sigman omaan analyysiohjelmaan (ihan OK mielestäni). Sigman ohjelmasta harjoitukset saa näppärästi lähetettyä napinpainalluksella esim. Stravaan.

Muokattu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin lomalla, en tehnyt tälle asialle vielä mitään. Kisan lähestyessä voisi toteuttaa hankinnan. Tuli tässä mieleen, että toimiihan tämä yhdistelmä kaksi laitetta + 1 vyö? Tarkoitan, että eikai näissä ole jotain suurempaa älyä parinmuodostuksessa niin, että vyö voisi lähettää vain yhteen laitteeseen kerrallaan tietoa? Haluan koko triathlonin tallentuvan ambit2:eeni, mutta pyöräilyn aikana tutkailen kaikkea pyörämittarista.

Onko kokemuksia tästä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli tässä mieleen, että toimiihan tämä yhdistelmä kaksi laitetta + 1 vyö? Tarkoitan, että eikai näissä ole jotain suurempaa älyä parinmuodostuksessa niin, että vyö voisi lähettää vain yhteen laitteeseen kerrallaan tietoa? Haluan koko triathlonin tallentuvan ambit2:eeni, mutta pyöräilyn aikana tutkailen kaikkea pyörämittarista.

Onko kokemuksia tästä?

En harrasta triathlonia mutta on kokemusta Ambit2:sta ja pyöräilymittarista(ANT+). Itselläni pyörämittariin ja Ambit2:n lähettää tietoja yksi vyö ja yksi kadenssianturi. Nopeusanturin yhdistin vain pyörämittariin ja Ambit lukee nopeuden GPS:stä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostin Garmin Edge500:n "rinnalle" Suunto Ambit2S:n triharjoittelun takia. Pyöräillessä kun tuijottelen lähinnä vain watteja, ratkaisin asian seuraavasti:

Ambit ranteessa, Edge vaakaputkeen laitetussa telineessä (maantiepyörä aputangoilla, joten muualle ei saa kiinnitettyä). "Paritin" Suunnon Garminin sykevyöhön. Näin trisessio menee kokonaisuudessaan Ambitiin ja pyöräosuudella saa seurailtua helposti watteja Edgestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy