Jump to content
Juoksufoorumi.fi

SM duathlon 18.5


MarkoA
 Share

Recommended Posts

Moi

Ei ollut ilmeisesti tälle vielä topiccia. Onko forumilaisia menossa? Lupaa lämmintä ja kaunista. Viimeinkin näyttäis että pääsee mukaan kisaamaan. Parina edellisvuonna suunnitelmat on peruuntuneet sairastelun vuoksi. Nyt VIELÄ tuntuu olevan terve. Tyttö tosin kuumeillut jo viidettä päivää, että tarjolla on..

Minkälaista kisaa odotettavissa? Reittejä en tunne enkä koko paikkakuntaa. Ilmoittautuneita ei kovin paljoa ole, harmi sinällään.

Link to comment
Share on other sites

Mukana ollaan, vaikka kunto ei todellakaan ole hyvä. Toivottavasti keli ei ihan helteiseksi mene, sillä meikälinen ei ole parhaimmillaan kuumissa olosuhteissa, varsinkaan näin viileän kevään jälkeen.

Omassa sarjassani on 10 osallistujaa ja pari kisaajaa selviä suosikkeja. Omat voimat riittävät varmaaan sijoille 4-6. Tarkoitus on kuitenkin mennä niin kovaa kuin pääsee. Tällä hetkellä se merkitsee varmaan 45min juoksua, alle 1.20 pyöräilyä ja 23min juoksua. Eli vaihtoineen vois mennä alle 2.30.

Link to comment
Share on other sites

Missä sarjassa olet? Itse ensimmäistä vuotta M40 porukassa. Ja näytti olevan listalla tri-puolelta sen verran tuttuja nimiä, että voi arvata ketkä mitalit kahmii! Omat aika-arviot vois olla 42-43min - 1h10min - 21:30min. Nämä sillä oletuksella, että reiteillä ei ole yhtään mäkeä, mutkaa, tuulta, hellettä eikä mitään muutakaan "yllättäviä" tekijöitä ;)

Tavoitteen on laittaa itsensä lujille. Ajasta ja sijoituksesta ei niin väliä, kunhan jää maalissa sellainen olo ettei tarvi jossitella. Mulla kun tahtoo olla alkukesästä hieman luuserimeininkiä aina ja jää sellainen olo, että oisko siinä ollut kiristämisen varaa.

Ainakin se viimeinen vitonen täytyy koettaa ottaa tosissaan!

Link to comment
Share on other sites

Hieno kisa ja järjestelyt, sekä paikka mitä parhaimmat hyvään Duathlon skabaan. Koulu toimi hyvin kisakeskuksena ja parkkitilaa riitti jopa as-vaunulle ;D

Oma kisa meni aivan metsään. Aika-arviot heitti kyllä pahemman kerran. Pyöräilyssä alkoi kramppia tulla jo ensimmäisen kierroksen puolivälissä. Pari kertaa "veti suonta" jopa jälkapohjista. Ei ole koskaan ennen käynyt näin?! Loppu juoksuosuus oli enää kipujen kanssa kärvistelyä, välillä kävellen.

Kotiintuomisina oikeassa reidessä nyt joku hiton revähdyksen tapainen. Ei kärsi edes kävellä?! Järkevä kun ois ollut niin keskeyttänyt olis. Mutta eihän sitä voi kun on kisaan kerran lähdetty. Kävi sitten kuinka kipeää.

Onnittelut voittajille ja palkinnonsaajille. Kovaa meni porukka!!

Link to comment
Share on other sites

40-vuotiaiden taso oli tänä vuonna erityisen kova. MarkoA:n ajalla oltasiin oltu mitalleilla kaikissa muissa ikäsarjoissa. Jiivee:n johdolla neljä nopeinta veteraanisarjalaista löytivät juuri 40-vuotiaiden sarjasta.

Oma kisa meni ekan juoksun osalta vähän paremmin kuin osasin odottaa. Ja taktisesti juoksin hyvin käyttäen vastatuuliosuuksilla muiden peesiä apuna sykkeen rauhoittamisessa. Pyörälläkin eka kierros sujui vielä aika hyvin, mutta toisella kierroksella meinasi voimat loppua. sain kuitenkin nykäistyä viimeisen 6km matkalla sen verran eroa seuraavaan oman sarjalaiseeni, että pääsin viimiselle juoksuosuudelle aika hyvistä asetelmista. Kärkikaksikko oli mennyt jo aikoja sitten ja neljäntenä tulevaan taisi olla eroa reilu pari minuuttia. Vaikka juoksu oli aika taapertamista, niin juoksuosuudella ei tullut kukaan ohi. Vaikka kilpailijoita oli reilusti enemmän kuin viime vuonna, tänä vuonna taisi olla kohtuullisen heikko taso, sillä tällainen puolikuntoinen veteraanikin sai pronssia. Jotenkin tuntuu kummalliselta, että triathlonin buumi ei vielä näy duathlonin puolella. Mä tiedän monta sellaista kuntoilijaa, jotka eivät halua kokeilla triathlonia uinnin vuoksi. Luulisi kaikkien sellaisten olevan halukkaita näihin duathlon-kisoihin.

Link to comment
Share on other sites

Todella vähänhän näitä duathlonkisoja on, jos katsoo triathlonin kisojen määrää. Luulen, että ensimmäiseksi kisaksi monet eivät halua osallistua sm-kisoihin, joka karsii sitä kautta varmasti porukkaa. Liian "tavoitteellinen" kilpailu, jos sm-viivalle tullaan.

Lisäksi tuntuu, että duathlon on laitettu vähän niinkuin sivulajiksi triathlonisteille, eli triathlonin kisakauden ollessa kuumimmillaan ei yhtään duathlonkisaa ole, joten kunto pitäisi rakentaa ennen tri-kautta tai vaihtoehtoisesti joku kisa taitaa olla vasta syyskuussa (vesien lämpötila ei toki haittaa, joten ihan hyvä paikka kisalle kai).

Jos näitä olisi pk-seudullakin/hyvin lyhyen ajomatkan päässä, voisin ehkä osallistuakin. Nyt ei ole mahdollisuutta lähteä vielä ennen kesäkuukausia alueelta juurikaan :/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy