Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Hieronta


lenkkimies
 Share

Recommended Posts

Kuinka usein hierotatte jalat? Kannattaako ottaa jaloille hieronta muutama päivä ennen maratonia?

Keskimäärin neljän viiikon välein. Muutama päivä ennen maratonia en menisi hierottamaan normaalia hierontaa. Korkeintaan ihan kevyttä jumien irrottelua, mutta tämän voi tehdä itsekin venyttelemällä ja hieromalla omatoimisesti.

Link to comment
Share on other sites

Käyn n. 3 viikon välein, tänään oli hierontapäivä. 3 pv ennen maratonilta vaikuttaisi tietoiselta riskiltä, ellei siitä jo ole myönteistä kokemusta. Ensi launataina hölkkään Levillä puolikkaan, eli itsellä väliin jää 5 päivää, josta 3 on täydellistä lepoa.

Levillä kokonainen edessä lauantaina joten eilen kävin hieronnassa. Otan aina ennen kisoja n.viikkoa ennen kokokropan käsittelyn...:running:

Link to comment
Share on other sites

Kävin viime viikolla hierojalla, kun jalat tuntuivat tukkoisilta. Tai oikeastaan etureidet ovat vähän jumittaneet koko kesän ahkerasta venyttelystä huolimatta, mutta en vain saanut aikaiseksi hierojakäyntiä. Uudelleen olen menossa tämän viikon lopussa, niin reidet saadaan kunnolla auki. Sen jälkeen hierojan mukaan riittää kerran kuussa/kahdessa käyminen, jos hoitaa lämmittelyn ja venyttelyn kunnolla. Jos taas venyttely jää väliin tai jumituksia tulee helposti, kannattaa käydä vähän useammin.

Maratonia ennen taas kannattaisi hierojan mukaan käydä viimeisen kk:n aikana pari kertaa, ettei mitään pahempia lukkoja pääsisi syntymään. Elikkä vika kerta viikkoa tai kahta ennen h-hetkeä.

Link to comment
Share on other sites

Kerran kuussa tulee myös käytyä ´hakattavana´, joskus on mulla toiminut erittäin hyvinkin hieronta 4 pv ennen kisaa, mutta jalat eivät saa olla pahasti tukossa = jos on niin ei ehdi palautua kisaan hieronnasta...

En missäännimessä menisi kisan lähellä tuntemattomalle hierojalle vaan sellaiselle, joka tuntee räpylät ja sen millä tehoilla niitä voidaan hieroa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy