Jump to content
Juoksufoorumi.fi


42. Pyynikki-juoksu, Tampereella sunnuntaina 27.4.2014 klo 12.00

Arvostele ketju:


BlueJ
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Nostetaanpas tätä kun alkaa olla taas kohta ajankohtainen.

Osaako joku kokenut antaa tarkempaa analyysiä reitille?

Alkuosa reitistä aina näkötornille asti (n 5.5km) on kyllä tosi haastava. Useita (oiskohan 3) raskaita nousuja joista viimeinen se pahin. Siitä sitten kesäteatterille alamäkeä n.2km jonka jälkeen taas nousua. 10km matkalla korkeuseroa n. 80m ja kokonaisnousua jotain 170m? Itse en ole tuota puolikasta juossut, mutta jälkimmäinen puolisko on varsin tavanomainen ja helppo. Eli alku kannattaa ottaa maltillisesti, muuten voi noutaja tulla loppumatkasta.

Tuo puolikashan on varsin uusi juttu ja osallistujia on vähän eli aika yksin voi joutua juoksemaan jälkimmäisen puoliskon. 10km onkin se perinteinen matka ja siellä onkin ollut aina mukana Suomen kovin kärki ja meno sen mukaista.

Hakusanalla "Pyynikkijuoksu" löytyy paljon juttua tältä foorumilta aiemmilta vuosilta.

Link to comment
Share on other sites

Milloinkohan tuo uusi reitti on tiedossa? Tämän hetkisessä tiedotteessa on siis vielä tuo vanha reitti:

http://tu--38-sporttisaitti-com-bin.directo.fi/@Bin/f54eafef7167590400c711902bdc3b69/1397106937/application/pdf/276578/pj14-kartta-reitit-logo.pdf

kyllähän tuo vähän ärsyttää kun urheilustadion on otettu motocross -käyttöön eikä sinne pääse juoksemaan (vaikka jotkut kai laskee senkin urheiluksi).

Link to comment
Share on other sites

Milloinkohan tuo uusi reitti on tiedossa?

Se on kyllä jo suunniteltu, mutta en ole vielä ehtinyt mitata sitä, joten emme ole lyöneet viimeisiä detaljeja lukkoon. Ensi viikon alkupuolella varmasti on jo valmista mittauksen osalta. Muutokset eivät kovin kummoisilta tule kartalla näyttämään.

Muutokset ovat seuraavat:

- Lähtöviivaa säädetään tarvittava määrä (taaksepäin), mutta sieltä stadionin ylätasanteelta kuitenkin lähdetään.

- Heti alussa käännyttäessä Laukonsillalta vasemmalle Nalkalankadulle juostaan hieman pitempi kaarros kalamarkkinoiden vaatiman tilan takia (samoin tullessa takaisin samaa reittiä).

- Kympin lenkki on Pyynikillä ihan sama kuin viime vuonna. Vitosen kääntöpistettä viilataan siten, että 180 asteen käännöksen sijaan juostaan pieni silmukka siellä Rosendahlin parkki/nurmi-alueella. Tämän muutoksen syy on vain törmäysten ja häslingin vähentäminen.

- Maaliin tullaan siten, että kierretään stadion ylätasanteella vastapäivään ja maali on samalla ylätasanteen suoralla kuin lähtö.

Loput muutokset koskevat vain puolikasta:

- Puolivälin kierros Ratinan ylätasanteella juostaan nyt vastapäivään (viime vuonna myötäpäivään)

- Ratinan sillan alitus on periaatteessa sama kuin viime vuonnakin, mutta tie on rakennettu uudestaan, joten väylä on aavistuksen muuttunut.

- Hatanpään puistossa (Arboretumissa) on rantaa pitkin kulkeva pääväylä jonkun rantamuurin rakentamisen takia poikki. Juoksemme ”oikotietä” Hatapään kartanon pihan kautta tuon työmaan ohi. Tämän oikaisun kompensoiminen on vielä hieman auki. Se tehdään joko vain kääntöpistettä siirtämällä tai mahdollisesti kiertämällä myös kääntöpisteeltä paluumatkalla Hatanpään koulun kautta (eli samaa reittiä kuin menomatkalla).

Link to comment
Share on other sites

Täällä on seuraavaksi tarkoitushölkytellä 10 km. Ei tosiaan mikään kaikkien aikojen helpoinreitti, mutta ei kai sitä aina tarvii mennä siitä mistä aita onmatalin. Profiili näyttäisi olevan semmoinen, että 5,6 km kohdallaeli näkötornilla ollaan korkeimmalla kohdalla ja sen jälkeenmaaliin on pääsääntöisesti alamäkeä ja tasaista. Täytyneesiis lähteä kuolemaa halveksuen juoksemaan niin kuin maali olisinäkötornilla kun sen jälkeen loppu on vain rentoa rallatteluaalamäkeen. Ennätys on 47:02, se varmaan rikkoutuu näinkinraskaalla reitillä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Huh huh, ei kulkenut mäki yhtään Pyynikillä, ei ylä- eikä alamäki! Loppuaika omalla kellolla 48:10. Olihan taustalla toki todella huonosti nukuttu yö, mutta ei kai sekään selitä näin heikkoa tulosta. Täytyypä käydä tempasemassa viikon tai parin päässtä joku vähän tasaisempi kymppi, niin ei ihan tunnu siltä, että kehitys menee vain taaksepäin. Nythän tää näyttää siltä, että vitosen aika on syksystä parantunut minuutin ja kympin aika heikentynyt minuutin...

Link to comment
Share on other sites

Nyt tekee kyllä mieli laittaa koko Pyynikkijuoksu boikottiin. Miten voi nykyaikana tulosten päivittäminen kestää näin kauan. Ja tää on ollut jo vuosia. Itse en ollut tällä kertaa juoksemassa, mutta olisi ollut kiva katsoa tuloksia. Joinain vuosina jäin odottelemaan tuloksia, kun en tiennyt olinko kuuden sakissa. Enää en jää ja taitaa juokseminenkin jäädä ihan periaatteesta.

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy