Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
Aquamigo

Puolimaraton 1.45-1.55 aikaan

Recommended Posts

Tuon puolimara alle 2h ja sitten taas alle 1.45 välinen skaala on aika laaja, itselläni enkka juuri 1.56 tavoittelen kesällä 1.50-1.53 aikaa. On kyllä luultavasti hyvinkin tiukassa, mutta sittenpähän näkee mihin mammasta on. Täällä oli oma ketjunsa juuri tälle tasolle, mutta kadonnut jonnekin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiiop, minä ilmoittaudun tähän retkueeseen! Kaksi juostua puolimaratonia alla, 1:55 ja surullisen kuuluisa viime vuoden alimittainen HCR 1:54.

Siitä lähdetään minuutteja niistämään. Toiveissa tällä kaudella 1:51-1:53, mutta tiukkaa tulee olemaan. Nyt tuli takapakkia, mykoplasman vuoksi tuli totaalista juoksutaukoa yli viisi viikkoa. Takana parit ekat lenkit. Palaan paremmalla ajalla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämän päivät kevyt pitkis lupaa ihan hyvää Klo 6.30 alkaen 25 km yhteensä aikaan 2.40. Ekat 18.8 km aikaan 1.50 leppoisalla 140 keskisykkeellä (josta alkuun verraa 15 min vieläkin kevyemmin). Tasotestin mukaan mun aer. kynnys on 160 joten siinä pysyi ylämäetkin helposti.

Rennon kevyesti juoksin vaikka kova räntäsadekuuro meinasikin viedä huumorin miinukselle, litsmärät suunnistushousut reisien ympärille liiskaantuneina eivät ole ne mukavimmat asusteet. Lopun matkaa tulin tarkoituksella rauhallisemmin, pieniä spurtteja lukuunottamatta, yleensä vauhti kiihtyy lopussa mutta nyt pökkelöjalat viikon mäki-ja vk-treeneistä oli toista mieltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mää parkkeeraan toisen pakarani tähän ketjuun, toinen puolikas lepäilee nyt tuolla kymppi-alle-45-minuuttia kerhossa.

Peruslaiskana wanhana juoppona en kovin pitkälle kotoa lähde juoksentelemaan, enkä kovin usein, joten tavoitteen toteutumista on tarkoitus kokeilla syyskuun 14. päivä Tampereen puolimaratonilla. Osaltaan tapahtuman valintaan vaikuttaa myös se, että siellä ei kierretä samaa lenkkiä useampaan kertaan.

Aikaa on siis noin neljä ja puoli kuukautta eli vähintäänkin riittävästi.

Pohjaa "juoksemiseen" on reilu puoli vuotta; taisi olla elokuun loppua viime vuonna kun päätin kiskaista ylipainoisen, lievästi alkoholisoituneen ja rapakuntoisen noin 40-vuotiaan ruhoni sohvannurkasta lenkkipolun alkuun ja sillä matkalla ollaan.

Edellisenä tavoitteena ollut 50 minuutin alitus kympillä tuli saavutettua pari päivää sitten Pyynikkijuoksussa (49:00), vitosen epävirallinen enkka hieman aikaisemmin tasaisemmalla reitillä 22:09 ja pisin tähänastinen lenkki on 17,8 km (1:43:20) muutaman viikon takaa.

Realistinen, kenties jopa helpohko, tavoite ensimmäiselle puolikkaalle olisi ollut tuo kahden tunnin alitus mutta itseni tuntien tavoitteen pitää olla mielluummin himpun kova kuin liian pehmeä. Muuten kesän grilli- ja terassikausi saattaa aiheuttaa ylitsepääsemättömiä houkutuksia kun "ehtiihän sitä huomennakin lenkille, tai ainakin ylihuomenna". Siksi siis tähtäin asetetaan aikaan 1.50.

Lyhyen tähtäimen suunnitelma on käväistä 18.5. kokeilemassa sileämmällä reitillä kymppiä uudestaan jos aikataulu antaa myöten ja sitten keskittyä parisen kuukautta enemmän peruskunnon rakentamiseen.

Kenties puhun perheen ympäri viettämään kesäpäivää maaseudulla ja käyn ottamassa tuntumaa maastopuolikkaaseen Aitoossa kesäkuun alussa, ilman paineita tai aikatavoitetta lähinnä maisemista nautiskellen. Ja jos tuonne lähden, tankkaus suoritetaan jäätelöllä...

Heinä- elokuun taitteesta sitten isompaa pykälää silmään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parkkeeraan itseni tänne. Muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen juoksin viikonloppuna HCR:n 2:09 aikaan. Siitä ajattelin että sopiva haaste Espoon rantamaratonille olisi tämän ketjun tavoitehaarukassa. Uskon että järkevällä harjoittelulla se on jopa mahdollista.

Juoksutreenien lisäksi pk-harjoittelua olisi tarkoitus suorittaa työmatkapyöräilyllä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilmottaudun mukaan tähän ketjuun. Edellinen puolikas huhtikuun lopussa 1:54:21 eli aikahaarukassa ollaan, mutta pitäisi saada hilattua lukuja lähemmäs 1:50, mielellään alle. Tätä lähdetään tavoittelemaan elokuun lopussa Pyhtäälle. Harjoittelu on alkanut lupaavasti viikon mittaisella flunssalla, mutta sairastellaan nyt pois niin voi kesän olla terveenä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli toiveet korkealla vielä viikko sitten. Treenit kulki hyvin ja fiilis oli loistava. Sitten tuli välillisesti juoksuun liittyvä kriisi, pari itkunsekaista hoppupäivää, parin päivän pääkipu ja nyt siitepöly luultavasti aiheuttaa oireita, kurkkua kutittaa ja kuivaa mahdottomasti. Eilen ja tänään kävin hölkkäilemässä, henki ei kulje ja sykkeet pomppi 15-20 pykälää tavallista korkeammalla. Noh, onhan tässä reilu viikko kympin kisaan joka siis välietappi kohti Forssan suvi-iltaa. Siellä tuo 1.50 on todella kova haaste saavuttaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma koitos siis Ideapark juoksussa muutaman päivän päästä. Tarkoitus ei ole olla negatiivinen ja pessimisti mutta kevään harjoittelu ei ole mennyt edes kohtalaisen hyvin vaan juoksutaukoja on tullut (urheilukieltoa silmävamman takia yms.) joten ennätykseen en jaksa uskoa. Mietityttää edes mitä vauhtia lähteä kun enkka 1:53 juostu Turun tasaisella reitillä ja Ideaparkissa reitti aika mäkinen plus soratietä reilusti. Eli en tiedä jos noutaja tulee 1:55 jäniksen matkassa mutta vähän ajattelin että jos siihen kyytiin lähtisi. Nappijuoksussa sitten tietysti kun n. 17km jälkeen isoimmat nousut alkaa olla takana, voisi jänistä koittaa jättää mutta soratietä loppumatka, ihan vika kilsa taitaa olla asfalttia. Viimeksi ainakin aika isoa irtonaista soraa ja kivenmukulaa.

Palaan raportoimaan täytyykö siirtyä takaisin alle 2h ketjuun jos kunto kadonnut ihan täysin tässä kevään aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lauantaina HHM:ssä olisi tarkoitus nipistää taas useampi minuutti aikaisemmasta ennätyksestä.

Aikaisempi ennätys on vuoden takaa HCM13:stä 2.08, mutta kerta tuo kokonainen maratoni meni keväällä Tuusulassa alta neljän tunnin, niin paukkuja pitäisi olla sinne 1.50-55 paikkeille. Käsittääkseni HHM:ssä ei ole 1:50 jänistä, joten ajattelin laittaa Garminiin virtuaalijänön 5:12min/km tahdille ja katsoa millä fiiliksillä vikat 5km kulkee :038:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikaisempi ennätys on vuoden takaa HCM13:stä 2.08, mutta kerta tuo kokonainen maratoni meni keväällä Tuusulassa alta neljän tunnin, niin paukkuja pitäisi olla sinne 1.50-55 paikkeille. Käsittääkseni HHM:ssä ei ole 1:50 jänistä, joten ajattelin laittaa.

Tää on kyllä aina hauskaa vertailla omia aikoja toisten saavutuksiin. Teikäläisellä alla maraton alle neljän tunnin ja nyt haet puolikkaalla 1.50-1.55 enkkaa. Itellä on vasta tavoitteena saada mara alle neljän tunnin ja alla on puolikkaalta 1.44. HHM:ssa koitan viilata tosta vielä minuutin pari pois. Yksilöllisiä juttuja, mutta uskoisin, että teikäläisellä on potentiaalia päästä selkeesti 1.50 alle. Jos kerran maratonillakin (ja vielä raskaalla reitillä) olet jo juossut periaatteessa kaksi puolikasta peräkkäin alle kahden tunnin, pitäisi yhdellä puolikkaalla olla saumat 1.4X -alkuiseen aikaan. Toki jokainen tietää itse parhaiten kuntonsa. Tuo 5.12 km vauhtihan tietty veisi sut juuri alle 1.50. Ei muuta kuin hyvää juoksua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy