Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Sportia-hölkkä Valkeakoski ke 20.9. klo 18


Recommended Posts

Tuollainen tapahtuma Valkeakoskella (Korkeakankaan hiihtokeskuksen alueella) olisi tulossa, jos jotakuta kiinnostaa:

27wsk6g.jpg

Puhelinsuuntahan on (03). Viime vuonna näemmä myös paikan päällä ilmoittautuminen onnistui. Tämän vuotisessa "plakaatissa" ei tuosta paikan päällä ilmoittautumisesta mitään mainintaa ollut.

Pikkutapahtuma, viime vuonna osallistujia yhteensä n. 60.

2005 tiedote

2005 raportti

Link to comment
Share on other sites

Zah !!!

Oletkos Ontuvakaakki paikallisia?

Ei ehkä voi sanoa, että olisin baikalilaisia, kun olen vuosi sitten tänne muuttanut ja asun vielä ehkä vuoden pari.

Kymppihän koostuu kahdesta n. 5km lenkistä joista viimeinen on, sanoisinko haastava:thumbsup:

Tätä uutista en ottanut ilolla vastaan. Vaikka juoksentelenkin lenkkini näin kesäaikaan pääasiassa tuonne Korkeakankaan suuntaan, niin minulla ei ole oikeastaan hajuakaan siitä, mikä on yläviitonen tai alaviitonen (joista hölkän sanottiin tuolla Valkeakosken Hakan sivustolla koostuvan). Luulin, että yläviitonen (high-5) suoritetaan nimensä mukaisesti lämäyttämällä kämmen kanssakilpailijan kämmeneen.

Tuli tässä mieleeni lisätä vielä oma epäilykseni matkan pituudesta, veikkaan ettei ihan kymppi täyty...

Mm. tuosta naisten kympin viimevuotisesta voittoajasta (40.08 Mira Tuominen) voisi päätellä, ettei tuo kauhean alamittainen voi olla, tai sitten on, mutta vastaavasti tosi raskas reitti siinä tapauksessa. Valitettavasti Mira Tuomisen rata-aikoja viime vuodelta ei Tilastopajan tietokannasta tällä hetkellä saa selville (jotain myslivirhettä vain pukkaa), mutta vitosen juoksi tänä vuonna Kalevan kisoissa 17.13, joten kymppi mennee johonkin 36+ minuuttiin. En kylläkään tiedä oliko viime vuonna samanlaisessa kunnossa.

Joka tapauksessa saattaa olla minulle vähän turhankin kova rykäisy, kun kunto on mitä on. "Kovavauhtista juoksua" - tai juoksua ylipäänsäkään - ei ole kauheasti takana. Edes elokuun alusta asti tavoitteeksi laittamaani kokonaistreenimäärää (4h/vko) on ollut vaikea saada kasaan jatkuvien vatsavaivojen ja pahentuneiden unihäiriöiden takia. Yleensä on treenit jääneet 2-3 tuntiin/vko, josta "kovavauhtista" 20-30 minuuttia. Mutta luultavasti otan alussa tarkkailijan roolin ja jättäydyn koko porukan hännänhuipuksi. Aluksi kun ottaa varovasti niin loppua kohden on luvassa ainakin vapaa baana, jossa päästellä menemään, jos ei muuta.

Edellinen startti on n. vuodelta 2000 ja sitä edellinen 1986.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pientä raportintynkää. Ihan mukava kisa. Omaan tasooni nähden ja olosuhteet huomioon ottaen juoksin vallan hyvin, 57 min ja rapiat (ennätys siis n. minuutin parempi). Takana kuitenkin täysi työpäivä, eikä ihan järjettömän hyvin nukuttu yö. Ja reittiä voisi luonnehtia raskaahkoksi.

Eka vitonen liian lujaa, jos omaa kelloani katsoin oikein, niin mentiin oman ennätyksen paremmalle puolelle. Se sitten kostautui jälkimmäisen puolikkaan hurjaakin hurjemmissa nousuissa, ja piti parissa himmata kävelyksi, kun meinasi vatsakramppi iskeä. Tästä viisastuneena kisapäivän lounaaksi ei toiste syödä täysjyväriisillä terästettyä kukkakaali-kevytfetavuokaa.

Suurkiitos hyvän peesin tarjonneelle herrasmiehelle, joka isossa ylämäessä huusi kannustavasti: "Tule nyt sieltä vaan, en minäkään yksin jaksa!"

Link to comment
Share on other sites

Eli ajallisesti tuohon teidän väliin kiilasin, selvästi lähemmäksi josuuta kuin RR:ia.

Vähän sekalaiset fiilikset juoksusta jäi. Tarkoitus oli ottaa rauhallisesti alussa (pulssi alle 160) ja siitä sitten pikkuhiljaa kiristää vauhtia. Normaalisti kovavauhtisilla lenkeillä kestää kolmisen minuuttia, että saan pulssin tuon 160:n yli ja muutenkin 160 tuntuu olevan sellainen syketaso, että sen yli mennessä alkaa tehdä nopeasti kipiää. Nyt oli heti 100 m jälkeen pulssi yli 170:n ja siinä 170-175 välillä se koko matkan huitelikin joitakin alavia maita lukuunottamatta. Reidet tuntuivat jännittyneiltä ja tönköiltä, hengityspuoli joutui koville vain niissä yläviitosen pahoissa nousuissa. Ilmeisesti jännitystä? Vauhti tuntui todella hitaalta eikä jännittyneisyys reisistä kadonnut mihinkään koko matkan aikana, mikä oli vähän outoa. Yllättävästi sitten eka kiekka meni sitten kuitenkin minuutin-pari vauhdikkaammin kuin VK-lenkeillä, ei olisi uskonut.

Vitosen kohdalla kaarsi puolisen minuuttia minun edellä (maaliin) sellainen ehkä 11-vuotias pikkutyttö. Että sellaista.

Ylävitonen vei minulla reilut 6 minuuttia kauemmin kuin alavitonen. Juttelin maalissa parikymppisen pojan kanssa, sillä kakkoskiekka vei 8 minuuttia kauemmin, joten "normal, normal".

Selkiä edellä ei pahemmin toisella kiekalla näkynyt. Ensimmäisessä isossa nousussa (sinne korkeimmalle huipulle kavuttaessa) alkoi raskasta huohotusta kuulua takaa ja aika pian oli lyöttäytynyt ihan kannoille. Naiselta kuulosti. Nautin hyvän tovin tästä salaeroottisesta hetkestä ennen kuin vilkaisin taakse. Suunnilleen ikäiseni tumma nainenhan se kannoillani oli. Tuosta onneksi alkoi laskuvoittoinen osuus ja siinä mentiin peräkanaa varmaan puolisentoista kilometriä. Ennakoin jo siinä, että seuraava nousu kun alkaa niin pyyhällät varmaan viivana ohi. Niinhän siinä kävi. Matkaa maaliin tuossa vaiheessa taisi olla sellaiset 2-2,5 km. Eroa maalissa välillämme oli noin minuutti. Ylämäet oli kyllä tuskaista vääntämistä, kun reidet jo muutenkin oli ihmejännityksestä setsuuria.

Odottelin vielä uutta kapuamista sinne vuoren huipulle, mutta sellaista ei tullutkaan, joten kiri jäi pikkasen torsoksi, kun turhaan itseäni säästelin haamunousua odotellen. Ihan mukavasti tuli se lopun 300-400 m, kun oli loivaa myötäistä. Maalissa oli vähän sellainen olo, että itsestä ei ihan kaikkea matkalla irti ollut saanut. Keskisykkeeksi mittari näytti 169 (oma maksimi 184?), tosin olisi luullut keskisykkeen olevan vähän yli 170, kun en juuri missään kohdassa sen huomannut alle 170:n lukemia takovan. Kohtuullisen tyytyväinen olo kuitenkin.

Reittimerkinnät olisi saaneet pikkasen paremmat olla, 3-4 kriittistä kohtaa silmäni havaitsivat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy