Jump to content
Juoksufoorumi.fiTampere Maraton 2014, Tampere, 30.8.2014

Arvostele ketju:


Recommended Posts

Avataanpa Tampere Maraton 2014 -ketju tänne Juoksufoorumille.

Tampere Maraton on Tampereen vanhin maraton, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa jo 1990-luvulla. Tampere Maraton on juostu muutamana vuotena Varala Maratonin nimellä. Tapahtuma palaa takaisin juurilleen ja nimeksi palautetaan vanha ja tuttu Tampere maraton. Kisakeskuksena toimii Tampereen keskustassa sijaitseva Ratinan stadion.

Tampere Maratonilla osallistujilla on mahdollisuus juosta kolme erimittaista matkaa maraton, 10 km tai ½ maraton. Mukana tapahtumassa on myös viestimaraton. Viestimaratonissa on neljä osuutta, joista kolme on 10,5 km pitkiä ja yksi osuus on 195 m pidempi. Joukkue juoksee kokonaisuudessaan virallisen maratonin. Joukkue voi olla myös sekajoukkue. Viestimaraton kasvattaa jatkuvasti suosiotaan ja on hauska vaihtoehto lähteä kaveriporukalla mukaan tapahtumaan!

Reitti kulkee Pyhäjärven, Hatanpään arboretumin ja Härmälän kauniissa maisemissa. Reitti on nopea ja juostaan suurimaksi osaksi asfaltilla. Lenkki on n. 10,5 km pitkä ja se kierretään maratonilla neljä kertaa. Jokaisella kierroksella käydään Ratinan stadionilla.

Tapahtumasta lisätietoa osoitteessa www.tamperemaraton.fi sekä www.facebook.com/maratontampere.

Tapahtuman järjestää Tampereen Maratonklubi Ry. Mikäli sinulle herää mieleen kysymyksiä tai kommentteja tapahtumasta, voit esittää niitä tässä viestiketjussa tai sähköpostilla tamperemaraton@gmail.com.

Juoksemisen iloa,

Antti Ollila

kilpailunjohtaja

Tampere maraton 2014

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
 • 2 months later...
 • 2 weeks later...

Reitti on nopea ja tasainen. Reitillä ei ole yhtään jyrkkää nousua tai nousua mikä ei olisi helposti juostavissa. Reitti on pyritty suunnittelemaan niin, ettei sille osuisi pahoja mäkiä. Reitti kulkee osaksi järven rannassa ja tämä osuus on käytännössä aivan tasaista. Reitin ensimmäinen "mäki" osuu n. 3,5 km kohdalle. Reitin korkein kohta saavutetaan n. 5 km kohdalla. Nousua ei ole paljoa ja nousu tulee hyvin loivasti (em. mainittu väli ei siis ole jatkuvaa nousua, mutta käytännössä reitin nousut mahtuu tälle välille). Tämän jälkeen reitti laskee takaisin järven tasolle. Seuraava nousu on n. 9 km kohdalla kun reitti nousee Tammerkosken ylittävälle sillalle.

Reitti löytyy esim. http://www.sports-tracker.com/#/workout/anttioll/3akgu7pqb534396s.

Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

Nostetaas ketju ylös, kun alkaa tapahtuma uhkaavasti lähestymään.

Itse olen maratonille ilmoittautunut ja tämän vuoden toinen kokonainen kyseessä. Ensimmäinen päättyi täydelliseen romahdukseen keväällä, joten sitä lähdetään petraamaan.

Kiva juosta Tampereen keskustassa tuttuja reittejä pitkin. Näytti kokonaisella olevan melkein 200 ilmoittautunuttta tähän mennessä, joten ei sentään yksin tarvitse rämpiä eteenpäin.

Keli vielä kohdalleen niin bueno! Tsemppiä jos joku täältä on mukaan tulossa.

Link to post
Share on other sites

Toivottavasti reitti on ok ja ilma sekä ns. kunto osuvat kohdalleen. Tämän viikon olenkin lepäillyt, tänään ajattelin käydä lyhyen 6-8 km hidasvauhtisen jalkojen herättelylenkin. Sellainen"kutina munissa", että voi mennä hyvinkin jos kaikki natsaa kohdalleen. Pieni kysymysmerkki vk-loppuna ja alkuviikosta pukannut flunssa mutta tuntuis voitetulta. Taktiikkana on alusta asti 1.38 oikeuttavaa puolimaratonvauhtia....jos sammuu, sitten sammuu. Kai siellä ensiapu pelaa... :)

Link to post
Share on other sites

Kymppi tuli juostua ja oikein mukava oli juosta. Järjestelyt toimi hyvin ja reittikin oli ihan mukava juosta. Tasainenhan tuo on kuin mikä, mutta mutkia on kyllä jonkin verran. Lisäksi tuntui, että koko ajan oli pieni vastainen. Ite joutui vetämään n. 7 km ja olisihan se ollut mukavampaa jos ois ollu selkä jonka takana lymytä. No ei sillä, enkka parani reilut puoli minsaa.

Ensi vuonna voisi miettiä kokonaisen juoksemista täällä.

Link to post
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Our picks

  • Osallistu tutkimukseen, jossa vertaillaan ennalta määritettyä ja yksilöllisesti mukautuvaa juoksuohjelmaa määrä- ja intervalliharjoitusjaksoilla!
   Tämmöistä olisi tarjolla Jyväskylän yliopiston toimesta:
    
   "Kaipaatko harjoitteluusi uutta potkua? Osallistu tutkimukseen, jossa vertaillaan ennalta määritettyä ja yksilöllisesti mukautuvaa juoksuohjelmaa määrä- ja intervalliharjoitusjaksoilla!
    
   Huhti-toukokuun  2021 aikana alkaa Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian kestävyysharjoittelututkimus, johon rekrytoidaan tutkittaviksi perusterveitä kestävyysharjoittelutaustan omaavia ja säännöllisesti juosten harjoittelevia (4-6x/vko) 20-45-vuotiaita miehiä (20 hlö) ja naisia (20 hlö). 
    
   Tutkimus koostuu kolmen viikon valmistavasta jaksosta, kuuden viikon määräjaksosta sekä kuuden viikon intervallijaksosta. Jokaista jaksoa edeltää ja seuraa testiviikko, jonka aikana tehdään tutkimukseen liittyviä suorituskykytestejä ja paastomittauksia. Tutkimukseen osallistuvat saavat tutkimusjakson ajaksi juoksuharjoitusohjelman sekä tarkkaa tietoa omasta kestävyyssuorituskyvystään ja palautumistilastaan." 
    
   Linkki: https://www.jyu.fi/sport/fi/ajankohtaista/uutiset/osallistu-tutkimukseen-jossa-vertaillaan-ennalta-maaritettya-ja-yksilollisesti-mukautuvaa-juoksuohjelmaa-maara-ja-intervalliharjoitusjaksoilla?fbclid=IwAR1wT-CyCYHndjLDWEy_u8c_6Aw5n41crFG3VA3wP4Ih3P1odLQdKaXKxNI
    

    
   Olettaisin etteivät tarkoita perusterveillä pelkästään 3h alittajia 🙂
   • 1 vastaus
×
×
 • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy