Jump to content
Juoksufoorumi.fi

10km alle 38min


Seppo
 Share

Recommended Posts

  • 8 months later...
  • 7 months later...

Tämä on tavoitteena tämän kauden aikana, mielellään onnistuminen tässä jo alkukesästä, että pääsen kovempien aikojen kimppuun.

Lauantaina kymppi kulki aikaan 38:52 min., 3:53/km, melko nousurikas reitti, jonka vuoksi varsinkin kuudes kilsa meni väsyneillä jaloilla hitaasti (4:17). Onneksi runttasin lopun väkisin tarpeeksi kovaa ja 39 minuuttia alittui.

Tasaisella reitillä menisi todennäköisesti jo pian 38 minuutin pintaan.

Tässä on sopivasti haastetta, ainakin alkukesäksi, jos nyt ei pitemmäksi aikaa.

Link to comment
Share on other sites

3.30 km vauhti 10 km matkalla ei musta ole mitään kovin kovaa menoa ....Vaikka en nyt ole läheskään tuossa kunnossa ... alle 3.00-2.52 aikoinaan oli mulle jo kovaa ! Mutta reeni intoa teille ja kovia vauhteja ! :viheltely:

Kyllä se aika kovaa vauhtia on jos juoksijan kuntotaso on sellainen että tavoitellaan 38 minuutin alitusta.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä se aika kovaa vauhtia on jos juoksijan kuntotaso on sellainen että tavoitellaan 38 minuutin alitusta.

Ja kun tavoitelee vielä pidempiä aikoja, niin se on jo helkutin kovaa. Mulle oikea ketju tällä hetkellä lienee 10 km alle tunnin, vaikka keskimäärin sitä vauhtia (5:59) tuli pidettyä ensimmäisellä maratonilla niukasti negatiivisellä splitillä. Silloin olisi ehkä ollut realistista miettiä jotain 45 minuutin kymppiä, mutta alle 40 saati alle 38 ei tainnut kuulua mun koneiston spekseihin nuorempanakaan.

Link to comment
Share on other sites

^Täysin juoksijasta kiinni :). Jos on lahjakkuutta ja huikea vauhtireservi, niin ei se vaadi kuin että kunto on kohdallaan. Mutta 10k on kuitenkin riittävän pitkä matka siihen ettei sitä ihan yhtä helposti juosta hyvään aikaan vs. mitä voi joku pystymetsästä otettu juosta esim. cooper -tuloksena. Ja mielestäni ainakin 3.10-3.20 pitää 1 km liikahtaa jotta on riittävää vauhtiresua juosta 10k @ 3.47 (riittää aikaan 37.55).

Kysymys on siis hyvin vaikea :). Ittellä tämä tavoite kulkee maratonin tavoitteen (< 3h) kanssa sulassa sovussa. Samoin tämä on linjassa 4 min/km puolikkaan tavoitteen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Millaisella panostuksella pitäs päästä 38'/10 km tulokseen?

µ

Itse tein marraskuun ja joulukuun korvaavia (kävelyä, soutua ja kuntofillaria), kun oli vähän vaivoja, samoin tammikuun alkupuoliskon. Tammikuussa juoksin 116 km, helmikuussa 310 km ja maaliskuun kahden ensimmäisen viikon aikana 150 km. Tällä panostuksella kymppi meni 14.3. Aktiassa aikaan 37.45

Link to comment
Share on other sites

mielestäni ainakin 3.10-3.20 pitää 1 km liikahtaa jotta on riittävää vauhtiresua juosta 10k @ 3.47 (riittää aikaan 37.55).

Tämä kilsan mielipiteesi on hyvä kuulla.

Itsellä menee kilsa hädin tuskin alle 4 min ja viikonloppuna juostussa vartissa vauhti oli melkein samaa luokkaa, 4:04.

Tarvii alkaa hankkii vauhtia lisää, jos mielii juosta kovempaa ;)

µ

Link to comment
Share on other sites

^^Kyllä se helpottaa asiaa jos on sitä vauhtireserviä. Tuo 1/4 lähes 'maksiminopeudella' on kyllä ollut hyvä raasto. Mitä enemmän resuja löytyy, sitä helpompi on juosta taloudellisemmin jne. suhteessa nopeuteen joka johtaa tietty parempaan loppuaikaan eri matkoilla. Parasta on se, että vanhemmalla iälläkin nopeutta voi ainakin harjaannuttaa, jos ei nyt ihan huippuunsa enää kehittää. Lapsena tehdyt aktiviteetit vaikuttavat näihinkin asioihin.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy