Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Rautaveden maraton marraskuussa


Recommended Posts

  • Replies 243
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Rautaveden maratonia on järjestetty jo vuosien ajan, joten huoltopuoli on aika hyvin hallussa. Mulla ei ainakaan ole mitään valittamista ollut ja olen ollut mukana vuodesta 1994 lähtien yhtä kertaa lukuunottamatta. Reitti ei ole mitään helpoimpia; mäkiä riittää sekä ylös että alas. Jyrkät alamäetkin voivat olla hankalia, jos vain ei osaa rullata sopivalla vauhdilla. Mutta ei Rautavesi reittinä niin raskas ole kuin yleisesti luullaan. Mäkin juoksin siellä viime vuonna oman ennätykseni. Kun vain kaikki osuu kohdalleen, niin hyviäkin aikoja voi siellä tehdä. Mutta kyllä ne mäet jonkun verran voimaa ja nopeutta vaativat.

Pahin seikka koko reitissä on muutaman kilometrin pätkä valtatien reunaa juostessa. Rekat ( ja monet henkilöautotkin) ajaa tosi läheltä ja aika kovaa. Erityisesti märällä kelillä se ei ole kovin hauskaa.

Keli voi olla mitä sattuu. Pahimmillaan se on tainnut olla 92 vuonna, kun pakkasta taisi olla reilusti yli 20 astetta. Viime vuosina kuitenkin on saatu juosta aika hyvissä olosuhteissa; noin 10 asteen lämpötiloissa ja ihan hirveitä tuuliakaan ei ole sattunut ihan lähivuosiin.

Link to comment
Share on other sites

11/2005 kokeiltu kertaalleen. Lämpöä n. 10 astetta, muistaakseni ei pahemmin tuuli haitannut, alkoi tihuttamaan pikkasen vettä puolimatkan jälkeen. Vaatetusta sai miettiä ennen lähtöä. Reitti mielenkiintoisen vaihteleva Rautaveden ympäri vastapäivään yhtenä kierroksena. Suoria ja viistoon kaartuvia ylä-alamäkiä riittää tasasesti koko ajan . 9 km kohdalla tulee pisin n. 800 m Stormin nousu, joka näyttää lohduttoman pitkältä. Eli jos harkitsee menevän sinne, kannattais ehkä treenata mäkisessä maastossa juoksua, jottei tule ihan yllätyksenä ne toistuvat ylä-alamäet, niitä riittää.

Huolto toimi ok, yhtenä miinuksena oli, että eka juomapaikka oli jostain syystä vasta n. 7 km kohdalla. Sitä ihmetteli moni muukin juoksun aikana kun ei meinannut sitä ekaa tulla vastaan millään. Vettä ja ruheilujuomaa ja jotain pikkupurtavaa, jota itse en tosin mutustele koskaan juoksun aikana.

Kuten Artturi kuvannut, juostaan asfaltilla tien vieressä ainakin alkuun. Ehkä n. 11-12 km:n jälkeen käännytään isommalta tieltä kohden Ellivuoren lenkkiä, jossa ei ihan niin paljon liikennettä kuin alkumatkasta. Puolimatkaan tultaessa ollaan jossain Ellivuoren laskettelukeskuksen tietämissä ja mennään aivan sen vierestä. Loppumatka jostain oiskohan 30 km:stä eteenpäin juostiin pyörätietä pitkin. Näin ainaskin muistaisin jotenkin eli koko matkaa ei tartte mennä tien viertä.

Kokeilemisen arvoinen reitti. Jos tulee pikku pakkanen ja tie jäihin, saa mäkiä sen jälkeen luistella ylös ja alas ihan riittävästi ja tuo varmasti kertoimia juoksuun. Tosin muutama alamäki oli kyllä niin jyrkkä etenkin Ellivuoren alueella, et ihmettelin, miten ne pääsisi alas liukkaalla kelillä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tätä ketjua voisi myös vähän jo nostaa. Jiivee, T.A., artturi, esan, Hanna (?) ja kumppanit ainakin ovat tulossa kaappaamaan pokaalin poikineen Vammalasta.

Tykkään reitistä ja tapahtuman tunnelmasta älyttömän paljon.Tänä vuonna en ehdi enää kuntoon, mutta ehkäpä sentään osallistun.

LISÄYS: Aha, telepaattisia kykyjä omaava Mönkijä oli nopeampi.

Link to comment
Share on other sites

Tuolla Pirkka ketjussa pistin uhkaillen, että Rautavedelle tulisin puolikkaan juoksemaan. Jos nyt palautuminen menee ok, eikä satu pahaa syysflunssaa tähän rakoon, niin lähdetään kesän noteeraukselle hakemaan muutaman minuutin parannusta.

Jiivee tuolla pirkka-tapaamisessa totesi, ettei se puolikkaan reitti nyt niin paha ole. Luotetaan kokeneemman arvioon. =)

Link to comment
Share on other sites

Minen löytänyt mistään onko tässä joku eliminaatioaika käytössä, vai liekö tuo tavanomainen 6 tuntia aikaa suorittaa?

Kyllä kaikki maaliin odotetaan. Mukaan vaan - oli aikatavoite mikä tahansa. Rautavedellä on paljon 100+-kerholaisia, joista kaikki eivät valtavaa hoppua pidä. Ainut huono puoli on siinä, että tuohon aikaan vuodesta kello 17 taitaa olla jo aika hämärää.

Link to comment
Share on other sites

Loppumatka jostain oiskohan 30 km:stä eteenpäin juostiin pyörätietä pitkin. Näin ainaskin muistaisin jotenkin eli koko matkaa ei tartte mennä tien viertä.

Kyllä siellä loppumatkallakin viitisen kilometriä tullaan tätä Vammalasta Hämeenkyröön johtavan tien viertä. Mutta siinä ei ole lauantai-iltana häiritsevästi liikennettä.

Itse olen juossut siellä kaksi maratonia ja ei minua se liikenne häirinnyt. Lopun pitkät ylämäet ottivat kyllä molemmilla kerroilla koville.

Ne, jotka Vammalassa juoksevat ennätyksensä, ovat kyllä kovia karpaaseja!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy