Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Viikko 39


Kekki
 Share

Recommended Posts

Nollilla mentiin täälläkin ensimmäistä kertaa sitten toukokuun. Juoksutauko oli osin suunniteltu, sillä alkuviikosta olin matkoilla. Loppuviikolla nuha ja kurkkukipu tuntui sen verran pahalta, etten rohjennut lähteä lenkkipolulle.

Vaikein lyhyen tähtäyksen päätös on lähteäkö Vantaalle 13.10 vai ei? Seuraamani ohjelma tähtää siihen ja menossa olisi hieman ennen aikojaan alkanut keventely. Testijuoksut 27 km 3 h ja 10 km 56 minuuttia eivät olleet aivan sata lasissa tehtyjä, mutta antavat vinkkiä siihen, että maraton voisi mennä neljän ja viiden tunnin väliin. McMillan antaa 56 minuutin kympin perusteella ajan 4 h 22 min, joka olisi aivan loistava aika tämän ikäluokan ensikertalaiselle. Pitkikselläni jalat olivat tönkköinä liian aikaisin ja ensimmäinen kokeiluni geelien kanssa päättyi wc-reissuun (joka ei ole mukana tuossa 3 h ajassa). Vaihtoehtona on myös puolikas Vantaalla tavoitteena alittaa heinäkuinen aika 2.14.

On hieman ennenaikaista lopettaa juoksukausi ja lähteä pohtimaan talvea ja vuotta 2014. Siltikin, jos jätän maratonin nyt juoksematta, on se aikaisintaan ohjelmassa loppukesästä 2014 - jos koskaan. Vaikka yli 2h lenkit kerran viikossa ovatkin hyvä tapa kasata kilometrejä, kiehtoo vauhdin lisääminen minua enemmän. Juoksukisoissa se tarkoittaa puolikkaita ja harjoitusohjelmaa, jossa keskellä työviikkoa mennään lujempaa kuin pk-vauhtia silloin kun liikuntaan on aikaa.

Link to comment
Share on other sites

Ma: 12,7 km, 4:49/km, TE 3,2, 151(78%)179, sisälsi 4*1km+0,5 km/3:30-4:30 pal. (hölkkä), nopeudet 3:50-3:43/km (ka. 3:46/km) + 3:41/km, ka.sykkeet 165-170 + 167.

Ti: Uinti, 0:35.

Ke: Uinti, 1:00.

To-La: Flunssa

Su: Sähly, 1:15.

Yht. 12,7 km, 1:01.

Viikko alkoi hyvin, vedot kulki olosuhteisiin nähden hyvin. Jalat erityisesti toimi hyvin. Tiistaina jo hieman tuntui viluiselta ja keskiviikkona flunssa sitten iskikin päälle.

Nyt pitäis saada hieman treeniä alle, jos sen maratonin meinaa tänä vuonna vielä juosta. Vantaa, Kankaanpää ja Wiha ainakin pyörii mielessä. Vantaa voi tämän flunssan takia olla liian aikaisin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy