Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Sign in to follow this  
MarkoA

Traineri

Recommended Posts

Mulla on hakusessa uusi traineri, jolle kriteerinä lähinnä tehomittaus ja kohtuullinen ajotuntuma. Äänellä ei väliä kun talliin tulee. Bilteman traineri alkaa loppua kun pitää ihme rutinaa ja pyörii epäkeskosti jypyttäen rengasta.

Eli kun ei ole asiasta sen koommin tietoa eikä kokemuksia niin mitä vaihtoehtoja löytyy. Mielellään erillinen mittari ilman mitään pc/puhelin liitoksia. Ja tehomittarin absoluuttisella arvolla ei niin väliä, kunhan teho toistuu samanlaisena eli harjoitusten välillä vertailukelpoisena.

Saa myös tarjota käytettyä,jos joku on päivittämässä omaansa. YV:llä tai markopistealataloATgmailpistecom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on Tacxin Flow täyttänyt ihan kiitettävästi nuo vaateet. Siinä on jonkin verran vastussäätöjä ("ylämäkeä"), joita ei tule ikinä käytettyä kerta on vaihteetkin. Mutta tehot ja nopeudet mittaa näppärästi ja poimii Suunnon vyöstä sykkeenkin. Selkeä suht kookas näyttö, joka ei heti hajoa, vaikka vähän kolhisikin.

Ja en ole valitettavasti luopumassa :-) mutta ihan kelpo peli on!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Traineri on myös täällä mietinnässä. Kurt Kineticin Road Machinesta olen kuullut paljon hyvää, mutta Lahen seudulta en sitä ole kivijalkaliikkeistä löytänyt. Tarvinnee tilata netistä sekin, jos sen päätyy hommaamaan. KK:n Rock'n'Roll trainer olisi ilmeisesti myös aika kova, mutta en tiedä olisiko tuon n. 140e lisähinnan arvoinen vs. Road Machine.

Miten porukalla tuon trainerin käyttö sisätiloissa? Pystyykö viereisessä huoneessa nukkumaan, jos työntää aamulla trainerilla polkemaan toiseen huoneeseen? Ei oikein noista testituloksista tai Youtuben videoista osaa arvioida millainen mekkala trainerista oikein lähtee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flow'sta ainakin tulee sellainen ääni, että ihan normiseinä ei kyllä eristä. Tai riippuu tietty unenlahjoista. Mulla on treineri kellarissa, joten ei tartte ääntä murehtia.

Mutta kaikenkaikkiaan ääntä suurempi tekijä on kuumuus. Meidän kellari on periaatteessa kylmätilaa, mutta silloinkin kun siellä on pikkupakkasta (tietää, kun juomapullot jäätyy), tarkenee alkulämmön jälkeen ajamaan sortseilla ilman paitaa. Eli jos normi huoneenlämmössä pyörittelisi, olisi tuuletin aika lailla ehdoton lisävaruste. Ja mielellään jokin suojakangas tms. lattialle, ettei hiki ihan lainehdi.

Ja jos pidempiä siivuja meinaa vedellä, on telkkari/läppäri/tabletti tms. hyvä, on kuitenkin suht puuduttavaa hommaa, kun ei oikein maisemat vaihdu :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flow'sta ainakin tulee sellainen ääni, että ihan normiseinä ei kyllä eristä.

Mikäli kyseessä on Flow:n malli jossa on uretaanirulla metallikehällä (siis siinä osassa jota vasten rengas on) niin ylimääräisen metelin syy todennäköisesti on metallirullan irtoaminen uretaanista. Kun sen liimaa kiinni niin meteli putoaa huomattavasti. Asiasta lisää Tacx:n foorumin puolella, otsikko kohdistaa artikkelin Fortiukseen mutta sama vaiva on muös Flow:ssa. Itselleni tämän korjasin poraus/epoksi-menetelmällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flow itsellä myös käytössä ja kun kokemusta ei muista ole, niin suosittelen. Mitä ääneen tulee, niin omasta ja perheen mielestä ääni ei ole häiritsevän kova. Toki tv saa olla selkeästi reilummalla äänellä polkiessa. Mutta ei äänestä muut häiriinny kun erillisessä huoneessa oventakana reenailen. Mutta kuumaa touhua tosiaan on:) Minulla on tuuletin, pyörän alla pyyhe lattian suojana ja lisäksi pyörän päällä vielä pari käsipyyhettä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laittakaahan lisää arvioita trainereista, sillä itelläkin on moisen laitteen hankinta lähitulevaisuudessa edessä. Tarkoituksena löytää saman tasoinen laitos kuin aloituspostissakin, eli kriteereinä periaatteessa tehomittaus ja ajotuntuma. Onko kenelläkään kokemusta Elite-merkkisistä perustrainereista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä siitä Flow'sta ainakin ennen (täysmetallirulla) lähti sen verran ääntä ettei naapurin tyttö pystynyt nukkumaan vaikka on (ohut) seinä välissä... Mutta tuossa melussa on varmasti jonkin verran eroja mallien ja tekniikoiden välillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on Elite Qubo HydroMag. Kovasti hiljaiseksi väitetty, mutta melkoinen melu siitä kuitenkin lähtee. Ei olisi mitään toivoakaan ajaa asunnossa sisällä (jos joku muu on kotona). Hiljaisempi kuitenkin kuin entinen Elite Cronomag ja parempi ajotuntuma. (tuossa Qubossa muuten vastus lisääntyy vehkeen lämmetessä, vinkkinä siis kaikille jotka ei omista wattimittaria)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valitettavasti tästä subjektiivisesta arvioinnista ei ole oikein mitään hyötyä. Nettikin on täynnä arvioita 'hiljaisista trainereista' mutta oikeastaan jonkun pitäisi testata ne kaikki nukkumalla seinän takana tai standardisysteemillä desibelimittarin kanssa ennenkuin tietää mikä niistä oikeasti on hiljainen. Se on ainakin varma että enemmän ääntä trainerilla ajosta kuuluu kuin mikä kuuluu ketjusta kun pyörittää kampia sen 100rpm tms. ilman traineria. Yksi mikä voi vähentää hiukan melun kantautumista että eristää sen pyörän kunnolla lattiasta esim. kumimatto alle tms. Mikään ei tietty estä rakentamasta päällekin vaikka äänenvaimentimen..tai samantien vaihtamasta sisäajoa maastopyöräilyyn/hiihtoon ulkona ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valitettavasti tästä subjektiivisesta arvioinnista ei ole oikein mitään hyötyä.

Ainoastaan lainaan hommattu traineri omiin oloihin kertoo totuuden. Minäkin luulin Biltsun trainerin olevan kohtuu hiljainen (meillä on talli talon yhteydessä) mutta hyvin nopsaan 2v tyttö oppi mitä kohta kuuluu kun isi menee pyöräilyhousuissa autotalliin.. mmmMMMMmmmMMmmmm!! :D

Eli kyllä se kuuluu aika selkeästi, ja kantautuu rakenteita pitkin jos on suoraan lattiaa vasten.

Mikään ei tietty estä rakentamasta päällekin vaikka äänenvaimentimen..tai samantien vaihtamasta sisäajoa maastopyöräilyyn/hiihtoon ulkona ;)

Näinhän se. Mutta jos syy trainerin käyttöön on sama kuin mulla, eli maksimaalinen ajan hyödyntäminen, niin tuo vaihto ei oikein sovi. Traineri kun on hiton hyvä jos siinä voi pitää pyörän läpi talven

"valmiina". Ei tarvi juuri huoltoa, kun ei tule pölyä ketjuun, rapaa yms. Käytännössä alle 5min on jo polkemassa siitä kun päättää lähteä treenaamaan. Ja toisaalta on heti tavoitettavissa, jos tarve tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy