Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pituus- ja korkeushypystä


Gini
 Share

Recommended Posts

Minkä verran pitää hypätä pituutta, että tulos on hyvä? Siis mikä on hyvä hyppy 13-vuotiaalle tytölle? Entä korkeudessa?

Ja sitten vielä, että nyt kesällä huomasin, että hyppyni ovat kummassakin (pituudessa ja korkeudessa) parantuneet, niin johtuuko se siitä, että olen alkanut juoksemaan? Vahvistaako juoksu samoja lihaksia, mitä hyppäämisessä tarvitaan?

Link to comment
Share on other sites

En viitsinyt aloittaa uutta aihetta, niin kirjotan tähän. Meillä on koulussa syyskuun alussa yleisurheilukilpailut. Ne on vaan jotkut koulun pikku kisat, mut ois hauska, että jalat ei ois ihan muussina ym. Niin, että miten niihin voisi valmistautua? Edellisenä päivänä ei ehkä kannata kauheesti juosta tm.? Se pitkä matka on 800 m. Jos juoksen sen, niin en haluis hyytyä kesken kaiken. Kannattaako juoksua muuttaa? Tehdä intervalleja tm?

Link to comment
Share on other sites

Kyllä juoksu kehittää osin samoja lihaksia, joita tarvitaan myös hypyissä. Lisäksi voi harjoitella tekemällä erilaisia loikkia yms. harjoituksia, jotka parantavat kimmoisuutta. Lisäksi sekä pituus- että korkeushypyssä on etua siitä, että juoksuvauhti suoritukseen tullessa on tarpeeksi kova. Ennen syyskuuta et ehdi ihmeemmin kohottaa juoksukuntoa, mutta kannattaa juosta säännöllisesti. Enimmäkseen rauhallista vauhtia, mutta välillä reippaammin. Voisi olla viisasta käydä kentällä kokeilemassa kuinka kovaa vauhtia sen 800m jaksaa juosta, ettei tule lähdettyä kilpailussa liian kovaa tai aivan liian hitaasti. Edellisenä päivänä voisi olla viisasta olla juoksematta, että on sitten kisassa hyvin levännyt. Parasta menestystä.

Link to comment
Share on other sites

Laitetaan vielä tietoa mitä parhaat 13-vuotiaat hyppää. Ei välttämättä kannata alkaa vertailemaan kun näihin ei pääse kuin murto-osa aikuisista miehistäkään.

Tämän kauden kärkitulos 13-vuotiaiden tyttöjen pituudessa on JKU:n Emmi Mäkisellä 549 ja Suomen ennätys on 563 Katja Männistöllä.

Korkeudessa kauden kärki on Vantaalaisella Elina Hyytiäisellä 163 ja Suomen ennätyksen 170 omistaa Riitta Svala.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy