Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Webharjoittelupäiväkirja - olisiko käyttöä?


heikki
 Share

Recommended Posts

Tässä viikonloppuna värkkkäilin ihan mielenkiinnosta urheiluaiheista webbisaittia kasaan.

Ajatuksena olisi, että ihmiset voisivat pistää sinne lenkkejään, selata muiden lenkkejä ja kommentoida niitä.

Oletus olisi, että näin muodostuisi kaikenlaisia ryhmiä, jotka kannustaisivat sitten toisiaan tavoitteiden saavuttamisessa ja harjoittelussa.

Tuosta syötetystä datasta saisi varmasti kaikenlaista hauskaa dataa Top-10 listoja moneen suuntaan. Sekin varmasti kannustaisi ihmisiä...

Ideana olisi runsas tägien ja "web2.0" ajattelun käyttäminen. Sekin toisi oman hauskuuden saittiin.

Mitäs olette mieltä?

* Haluaisiko tuollaista kukaan käyttää?

* Mitä puuttuu / mitä tuohon pitäisi lisätä että tulisi hyvä?

Niin tässä on vaan logiikka, tuo ulkonäköasia pitäisi sitten hieroa kasaan jossakin vaiheessa...

Link to comment
Share on other sites

Tässä viikonloppuna värkkkäilin ihan mielenkiinnosta urheiluaiheista webbisaittia kasaan.

Ajatuksena olisi, että ihmiset voisivat pistää sinne lenkkejään, selata muiden lenkkejä ja kommentoida niitä.

...

Mitäs olette mieltä?

* Mitä puuttuu / mitä tuohon pitäisi lisätä että tulisi hyvä?

Samankaltaisia ajatuksia on tullut itsekin joskus käytyä läpi. Siis että rakentaisi ensijaisesti itselleen web-käyttöisen harjoituspäiväkirjan, joka voisi sitten samalla toimia palveluna myös kaikille (tai ehkä ennemmin molemmille, terveisiä isille ja äitille!) halukkaille käyttäjille.

Suurin syy - ainakin itselleni - pitää harjoituspäiväkirjaa sähköisesti ruutuvihkon sijaan on mahdollisuus tehdä automaattista tietojenkäsittelyä. Lähtien siis siitä, että keskivauhteja ei tarvitse laskea itse ja päätyen siihen, että saadaan kaikki mahdolliset (ja mahdottomat) tilastot ja yhteenvedot tehdyistä harjoituksista, tuloskehityksestä ja kaikesta muusta ei-niin-oleellisesta.

No, pari mielestäni olellista asiaa moisen sovelluksen käytön kannalta:

  • Hyvät import- ja export-toiminnot. Sovellus saisi pelata yhteen käytetyimpien mittareiden kanssa. Ainakin Suunnon ja Polarin mittareiden kanssa on mahdollista käyttää näiden puljujen omaa sovellusta, jonne ei harjoitustietoja tarvitse itse naputella yksitellen, joten tällaista mittaria käyttävän (tarkoittaa varsin suurtaa osaa aktiivijuoksijoista) voi olla hankala motivoitua käyttämään sovellusta, ellei suora harjoitustietojen import toimi. Vastaavasti tuskin kukaan haluaa uskoa harjoituspäiväkirjaansa kenen tahansa hoiviin, vaan data pitää sovelluksesta ulos varmuuskopioitavaksi ja mahdollisesti esimerkiksi taulukkolaskentaohjelmaan tuotavaksi.
  • Eri käyttäjillä on erilaiset tarpeet harjoitusmerkintöjen suhteen. Mikään kiinteästi määritelty harjoituksen rakenne tuskin pystyy palvelemaan kaikkia käyttäjiä ja jos esimerkiksi fiksaat harjoituslajeiksi hiihdon, pyöräilyn ja juoksun, niin varmasti joku käyttäjä keksii polkuautoilla tai keppihevostella harjoituksensa, jolloin käsillä on ongelma. Harjoituksesta tallennettava tietorakenne pitäisi siis pystyä käyttäjän itse määrittelemään. Esimerkiksi vetoharjoitusten kirjaaminen käytettävästi on ensimmäinen ongelma, jota kannattanee hetki miettiä (lähtien siitä, miten monella eri tavalla vetoharjoitus voi rakentua).
  • Edellä mainitut yhteenveto ym automaattiset toiminnot saisivat olla vähintäänkin tyydyttävällä tasolla, jotta sovellus erottuisi edukseen vapaamuotoisesta kirjanpidosta. Tälläkin palstallahan moni pitää harjoituspäiväkirjaa, mikä näkyy toimivan erinomaisesti, mutta pahimpana puutteena itse näen nimenomaan näiden automaattisten laskentojen puutteen. Viikkokilometrien ynnääminen pitää tehdä käsin jne.

Ideana olisi runsas tägien ja "web2.0" ajattelun käyttäminen. Sekin toisi oman hauskuuden saittiin.

Kannattanee ensisijaisesti keskittyä tekemään käyttäjää parhaiten palveleva sovellus - ei tägein kuorrutettua pastillisävyistä hömppää. "Web2.0-ajattelu" tuskin tekee saitista hauskaa - muuten toimiva konsepti sen sijaan voisi tehdäkin.

* Haluaisiko tuollaista kukaan käyttää?

Tähän minun motivaationi edetä asiassa ajatusta pidemmälle tyssäsi. Tuntui varsin vaivalloiselta ajatukselta rakentaa webbisovellus, joka palvelisi juoksuharrastajaa paremmin kuin muutamassa minuutissa kyhätty taulukkolaskentapohja. Ehkäpä tuo yhteisöllisyys voisi olla kantava voima, jolla sovelluksesta saisi enemmän irti. Tsemppiä matkaan rakentelupuuhiin. Ilmoittele toki täällä, jos ja kun homma edistyy!

Link to comment
Share on other sites

Kiitokset kommenteista! Erinomaisesti ajateltuja pointteja!

Import / Export.

Tsekkasin Polarin sivulta, ja heidän tiedostojen formaatti kyllä löytyy.

Ei ole mitään XML:ää tai CSV:ssä, vaan omaa vääntöä.

Eli ei ihan helposti onnistu.

Exportti on tietty helpompi.

Hyviä pointteja jokatapauksessa ja tulevaisuuden feature roadmappiin mukaan!

Harjoitusmuodot

Koetan lähteä liikkeelle ajatuksella matka, aika ja syke riittävät.

Lajeina hiihto, pyöräily, juoksu ja kävely.

Seuraava viritys voisi koskea myös tätä.

Raportointi

Tähän aion panostaa heti alusta.

Tärkeää on saada viikottaiset tekemiset raportoitua ja hyvin summattuna.

Toinen alue mihin aion panostaa on käyttäjien profiilit. Esim. helppo mahdollisuus ilmoittaa tavoitteistaan ja löytää samaan tavoitteeseen treenaavia ihmisiä. Kunnon profilointi mahdollistaa myös "egoboostin". Kovia treenejä juoksevat saavat tähden ja toisenkin :-)

Tavoite olisi saada saitti liveksi tuossa ensi viikolla pienelle koekäyttäjäporukalle. Katsoa sitten jos se toimii ja jos sitä voisi avata laajemmallekin.

Ilmoitelkaa, jos haluatte koekäyttäjiksi. Koekäyttäjyys tarkoittaa tosin, ettei saitti aina ole livenä, ja joutuu joskus bugin uhriksi. Tosin kääntöpuolena on saitin kehitykseen (esim. raportointiin vaikuttaminen) Ja tietty mieletön kunnia :-)

Tässä on kysymyksessä kuitenkin harrastus, joten ei tästä liian vakavaa saa tehdä :-)

Link to comment
Share on other sites

Ilmoittele toki täällä, jos ja kun homma edistyy!

Nyt lenkkivihko.fi:ssä on jo suht toimiva raportointisysteemi. Tänään lisäsin mahdollisuuden poimita tuollainen signaturessa oleva kuva, joka päivittyy automaattisesti.

Tai päivittyisi esim. täällä, jos %7Boption%7D -tägit olisi sallittu, mutta kun ei ole. Seppo, voisi varmaan miettiä tätä kohtaa....

Ideoita riittää ja homma etenee :-)

Link to comment
Share on other sites

Kävin katsomassa tuota sivustoa, mutta en vielä rekisteröitynyt.

Syy oli se, että en halunnut laittaa sähköpostiosoitettani sivulle, mistä en tiedä mitä saan. Eli olisin jäänyt kaipaamaan jotain hyvin yksinkertaista demosivua, missä olisi vaikka ruudunkaappaus pääsivulta ja lyhyet tekstit sen päällä kertoen perustoiminnot.

Tai sitten joku koekäyttäjä-käyttäjätunnus olisi toinen vaihtoehto.

Itse palvelu kyllä näytti mielenkiintoiselta, mutta haluaisin vain kurkistaa sisälle, ennen rekisteröitymistä.

Link to comment
Share on other sites

Nyt lenkkivihko.fi:ssä on jo suht toimiva raportointisysteemi. Tänään lisäsin mahdollisuuden poimita tuollainen signaturessa oleva kuva, joka päivittyy automaattisesti.

Tai päivittyisi esim. täällä, jos -tägit olisi sallittu, mutta kun ei ole. Seppo, voisi varmaan miettiä tätä kohtaa....

Tuossa kuvassa on se ongelma, että img tagin salliminen mahdollistaa kuvien laittamisen allekirjotukseen. Sen jälkeen kaistan kulutus kasvaa ja sivujen lataaminen hidastuu. Mä tutkin noita asetuksia tuon osalta paremmalla ajalla. Jos vaikka sallis kuvat jotka on tietyn kokoisia tai jotain.

Link to comment
Share on other sites

Tuossa kuvassa on se ongelma, että img tagin salliminen mahdollistaa kuvien laittamisen allekirjotukseen.

Olenko ymmärtänyt väärin, että img-tagein linkitetään kuvia tämän palvelimen ulkopuolelta? Siis weppiosoitteen perusteella, jolloin käyttäjät käyvät hakemassa kuvat tietysti sieltä, minne kuva on tallennettu, eikä tämä aiheuta ylimääräistä kuormaa foorumikoneelle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy