Jump to content
Juoksufoorumi.fi
Sign in to follow this  
Landor

Kiinan huippujuoksija Sun kärysi dopingista

Recommended Posts

http://www.mtv3.fi/urheilu/mmyleisurheilu/uutiset.shtml/arkistot/mmyleisurheilu/2005/10/400739

Vuoden 2003 yleisurheilun MM-kisojen pronssimitalisti, kiinalainen Sun Yingjie on jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Kestävyysjuoksija Sun, 26, antoi positiivisen dopingnäytteen Kiinan kansallisissa kisoissa Nanjingissa maanantaina. Näyte sisälsi testosteronin johdannaista.

*********************************************************

Testaakohan noi Kiinalaiset ihan oikeesti, vai oliko tämä jonkinlainen julkisuuskuvan kohotus matkalla omiin Olympiakisoihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpä harmittaa. Eikös tämä ole just se kädet suorana juoksija? Todellinen valopilkku radalla, hauskaa katsottavaa. Sen kilpataktiikka ei yleensä oikein tuntunut riittävän loppuun asti, tais olla saneltu ylempää.

Veikkaan, että on uhrattu Kiinan urheilun alttarilla. Samanlainen tuntuma jäi aina sen kilpaillessakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suora lainaus:

"Kiinalaisjuoksija Sunin doping-käry vahvistettiin 8.11.2005,12:52:35

Kiinan yleisurheiluliitto on vahvistanut kestävyysjuoksija Sun Yingjien toisenkin doping-näytteen sisältäneen kiellettyjä aineita. Sekä a- että b-näytteestä on löytynyt testosteronin johdannaisia, joten Sunia odottaa kahden vuoden kilpailukielto. Käry kävi Sunille Kiinassa lokakuussa järjestetyissä kansallisissa kisoissa.

Sun Yingjie voitti naisten 10 000 metrillä pronssia Pariisin 2003 MM-kisoissa. Helsingin MM-kisoissa viime elokuussa Sun sijoittui 10 000 metrillä seitsemänneksi. "

http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=4-4&ID=77884

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viitannet siihen kuuluisaan talonmieheen?

Ainoa sabotaasiselitys joka on vaikuttanut kilpailukiellon pituuteen on muistini mukaan Ludmila Narozhilenkon (eli myöhemmän Enquistin) vapautuminen neljän vuoden tuomiostaan reilu vuosi etuajassa sen jälkeen kun hänen tuleva ex-aviomiehensä tunnusti oikeudessa käärmeentyneensä aiturin liian läheisestä suhteesta ruotsalaiseen manageriinsa ja sujuttaneensa steroideja tämän proteiinijauhon sekaan

Dieter Baumann yritti samantapaista "Kateelliset ex-itäsaksalaiiskilpailijani sabotoivat hammastahnani Stasin ex-agenttien avulla"-selitystä, joka taisi jossain määrin mennä läpi oikeudessa, muttei käytännössä vaikuttanut kansainväliseen kilpailukieltoon.

Sitten oli brittiläisen sprintterin tapaus, jossa tämän isä oli tunnustuksensa mukaan katkeroitunut isä-poika-valmennussuhteen katkettua ja "spaikannut" tämän lisäravinteet, mutta poika sai "moraalisesti syyttömänäkin" silti kahden vuoden tuomion. (Googlella löytyi nimikin: John Skeete.)

Sun Yingjien taoauksessa oli alkujaankin eräs piirre (kts. aiempi viestini), joka sopii yhteen selityksen kanssa. Toisaalta on toki mahdollista, että käytössä oli joku tuntematon viritys, joka esti positiivisen testin maratonin jälkeen, mutta joka petti kymppitonnin jälkeen annetussa testissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy