Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Reykjavik Marathon kokemuksia?


Recommended Posts

Onko kukaan täältä koskaan käynyt Islannissa maistamassa kyseistä kisaa? Jos on, olisin halukas kuulemaan niistä. Kaikki plussat ja miinukset pöytään vaan. Tai mitä huomioita nyt tuleekaan mieleen.

Olen aina halunnut käydä kyseisessä maassa, ja ajatellut samalla ottaa reissusta kaikki irti. Tämmöinen reissu on tässä vähän työnalla ollut, mutta ei mitään suuria siirtoja tehty vielä.

Link to comment
Share on other sites

Islanti on hieno maa ja maratonreissuun kannattaa ehdottomasti yhdistää muutama turistipäivä Reykjavikin lähiympäristössä. Kätevimmin päänähtävyydet koluaa valmiilla retkillä minibusseilla. Retkien järjestäjiä löydät netistä useita. Blue Lagoonille kannattanee mennä bussilla suoraan lentokentältä tai paluumatkalla, se kun on aika lähellä kenttää.

Itse maratontapahtuma oli ainakin muutama vuosi sitten iso tapahtuma kaupungissa, sillä se oli smana päivänä, kun paikallinen taiteiden yö ja kaupungissa oli ihmisiä selvästi enemmän kuin tavallisesti. Illalla maratonin jälkeen on siis konsertteja yms. ja porukkaa kaupunki täynnä karnevaalitunnelmissa (islantilaisilla on suomalaiset juomatavat). Maratonin kanssa samaan aikaan juostaan lyhyempiä matkoja, eli juoksijoita päivän kaikiss tapahtumissa taisi olla n. 10 000. Reitti oli melko tasainen, muttei kuitenkaan huippunopea. Expo oli urheiluhallissa parin kilometrin päässä keskustasta. Se oli selvästi isompi tapahtuma kuin esim. HCM:llä pastapartyineen (peruspastaa ja valmiskastiketta kertakäyttölautasilta oli syömässä varmaan puolet kaupungista, sillä esim. lasten sarjojen myötä paikalla oli paljon perheitä).

Reitti oli mukava juosta ja kokonaisuudessan maratonmatkakohteena upea, tätä edesauttoi, että tuolloin sattui olemaan hieno aurinkoinen ja lämmin sää, joka on aika harvinaista Reykjavikissä, sadevarusteet kannattaa pakata mukaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ruista reisiin tuossa jo aika hyvin kertoilikin.

Juoksin useampi vuosi sitten ton ja silloinkin oli samana iltana tuo taiteiden yö - vilkasta oli kaupungissa.

Kaupungista löytyy lukuisia yleisiä kylpylöitäkin/maauimaloita, joista löytyy eri lämpöisiä altaita - mukavia paikkoja rentoutua ennen tai jälkeen juoksun.

Itse vuokrasin auton yhdeksi päiväksi ja ajelin katseleen noita geysirejä ja putouksia ja pääsee näkemään enempi tuota karun kaunista sisämaata.

Kesällä oltiin vaimon kans pitkä viikonloppu tuolla ja tuo Blue Lagoon tuli käytyä kans - tyyris paikka, mutta ihan mukava kokemus tuokin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy