Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Seppo (UTTF 2022)


 Share

Recommended Posts

Tovin tauon jälkeen nyt herkes lupa kolmelle lenkille per viikko. Eihän sillä määrällä maratonille mennä, mutta lyhyemmät matkat kyllä toimii. Heti alkuun ilmoitan, että jos tuo lenkkitahti ei toteudu niin pistän hanskat koukkuun. En nyt viiti harjotella minnekkään UKK testiä varten. Tavoitteena olisi juosta ensin 10km, sitten kymppi tuntiin ja siitä viiden minuutin välein parantaa. Tuo 45min pitäs mennä Hakunilassa rikki ensi talvikauden aikana.

 

Nyt on pari lenkkiä takana ja tänään meni kolmas. Koska pelkän pk:n jauhamisella ei päästä minnekkään niin otin heti vauhtia mukaan, eli tänään juostiin coopperi. Terävänä poikana juoksin 15min verryttelyjä ja sitten coopperin kimppuun. Heti alku meni pieleen niin väliaikanappina olin painanu kellon pysähdyksiin, tuli siis pari minuuttia pidempi coopperi. No ihan sopiva rangaistus tuollasesta mokasta.

 

Coopperissa taittu 2430m ja maksimisyke oli 182. Lähes koko ajan mentiin yli 175 sykkeellä, että maksimia koko ajan. Tavoitteena oli 2500m, mutta rakensivat Kuusijärvellä savusaunaa niin sen saunan kierto polkua ylämäkeen vesitti tuon 2500m tavoitteen. No tuskimpa se parin minuutin täysvauhtinen lämmittelykään autto asiaa. Loppu verryttelyssä jalat hyyty ja teki tiukkaa päästä loppuun. Semmoista se on näin alussa.

 

Koko lenkki löytyy täältä: http://connect.garmin.com/activity/361236188

 

- - - - - -

Aikaisempi 10km alle 45min.

----------------

Tavoite maraton alle 2.55h. http://www.juoksufoorumi.fi/topic/23890-seppo-sporttinen-sohvaperuna-tavoitteena-alle-310-vantaalla/?do=findComment&comment=742922

Edit 18.11 (Tavoite 10km alle 40min)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tänään kello soi 5.45 ja suuntasin Taliin heittämään frisbeegolfia. Siellä olis pitänyt osata heittää, eli ei ollu mun päivä. Vajaat pari tuntia kävelin ja heittelin muovia puuhun.

Illalla oli vuorossa se kympin lenkki. Jalat tuntu siltä, että palauttava vitonen olis ollu paljon parempi idea. Juoksin sitten kuitenkin sen kympin, tarkalleen 10.14km, 63min ja 145 keskisykkeenä. Jalat oli lopussa niin jumissa ettei tarvi olla kovinkaan kirkas kristallipallo jotta voi ennustaa huomiseksi kipeitä jalkoja. Tuon kympin tavoitteen voi nyt sitten vetää yli. Loppuviikosta juoksen pari kevyttä vitosta ja etin kympin kisoja loppuvuodeksi.

Link to comment
Share on other sites

Tovin tauon jälkeen nyt herkes lupa kolmelle lenkille per viikko.

Niinhän se on, niinkun täälläkin että parempi tossun alla kun taivasalla. Jos ja kun jossain vaiheessa intoudut treenaamaan taas pitkiä lenkkejä maratonia varten, niin huomasin että juoksen ittekkin aika useasti sektorilla Kuusijärvi- Kehä3-Malmi tai Kuusijärvi- Kerava-Sipoo, jos tarttee treeniapua niin oon valmis yhteislenkkeihin.

PS. Mulla on muuten käytössä vielä se takavuosina hankittu Seppopaitakin.

Link to comment
Share on other sites

huomasin että juoksen ittekkin aika useasti sektorilla Kuusijärvi- Kehä3-Malmi tai Kuusijärvi- Kerava-Sipoo, jos tarttee treeniapua niin oon valmis yhteislenkkeihin.

PS. Mulla on muuten käytössä vielä se takavuosina hankittu Seppopaitakin.

Mennään vaan, yhteislenkit kyllä kiinnostaa kunhan pääsen siihen kuntoon ettei muiden täydy palella mun lenkkivauhdeissa :)

Sitten vähän päivitystä juoksuihin. Viime lauantaina kävin heittämässä 6,8km. Aikaa kului 42min ja vauhti oli kevyttä. Välillä venyteltiin ja ihmeteltiin väsyneitä jalkoja. Nuhaa meinaa puskea päälle. Kilometrejä kerty tälle viikolle vähän päälle 20.

Link to comment
Share on other sites

Kuluva viikko lähti eilen käyntiin 10,6km:n lenkillä. Jalat oli vielä pikkasen tönköt, mutta kipu oli hävinny. Vauhti hidastu loppua kohti, mutta silti kymppi meni noin 59 minuuttiin pk-vauhdilla, eli se siitä alle 60min tavoitteesta. Keskisyke oli 153 ja Garmin tuumas TE lukemaksi 4,8.

Tänään vois lepäillä, huomenna palauttava, torstaina 10x500m 5min/km vauhdilla, tai no kattoo miten kulkee. Loppuviikosta sitten perus kymppi. Kilometrejä pitäs viikon aikana tulla noin 35kpl.

Link to comment
Share on other sites

Jalat ei kipeytyny maanantain lenkistä niin päätin jättää palauttavan lenkin väliin. Rupes mietityttämään miten nopeasti se kilometri kulkis niin sitähän piti mennä testaamaan. Tein lämmittelyt alle ja sitten menoksi. Ensimmäinen 500m kulki noin kahteen minuuttiin ja sitten rupes jalat painamaan. Toinen puolikas 2.11 ja loppuaika siis 4.11. Oli oikeestaan parempi kuin mitä ajattelin, mutta jalat tuntu väsyneiltä.

Link to comment
Share on other sites

Huomasin muuten, että itse juoksen samoilla seuduilla kuin te.

Pitkät lenkit on tullut juostua mm. niin, että on lähdetty Vanhaa Lahdentietä, siitä sitten Kulomäentietä pitkin kohti Vanhaa Tuusulantietä, josta Ilolan kautta kotinurkille päin. Myös Hiekkaharjun ja Tikkurilan seudut ovat tulleet tutuiksi. Kuusijärvelläkin on tullut käytyä.

Löytyisikö teiltä hyviä vinkkejä, missä olisi mukavaa lenkkimaastoa täällä Koivukylän ja Havukosken suunnalla? Maralle, kun treenaa, niin olisi kiva löytää useampia parinkympin lenkkejä, ettei aina tarvitse samoja reittejä hölkkäillä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy