Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Eka triathlon


Makel83
 Share

Recommended Posts

Ois tarkoitus treenata ensi kesäksi itsensä siihen kuntoon että pystyisi suorittamaan tuon perusmatkan triathlonin 1,5/40/10km.

Ainoa asia joka tässä lykkää hanttiin on tuo avovedessä uinti. Uinti altaassa ei ole ongelma. Uintikäynti on yleensä tunnin mittainen ja uin noin 3km.

Järjestetäänkö suomessa triathloneja missä uinti tapahtuu altaassa? Helsingissä näytti olevan joku tapahtuma, mutta nuo matkat olivat kovin lyhyitä.

Jos joku tietää niin voisiko ilmoittaa? Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

Kisoja, joissa uinti olisi altaassa, ei juuri taida olla. Poikkeuksena ehkä jotkut vähemmän kesäiset maasto- tai talvitriathlonkisat, joissa maastopyörä/hiihto-osuudelle lähdetään eri aikoihin, uintiaikojen mukaan. HCT sitten tietty, mutta siinä matkat tosiaan pikamatkaakin lyhyemmät.

Tuskinpa sulle avovesistä ongelmaa tulee, jos jo nyt uit tollasia treenejä. Käyt vaan riittävän monta kertaa totuttautumassa avovesiuintiin ennen kisaa ja lähdet rauhassa vähän porukan takaa liikkeelle, niin eiköhän se ihan hyvin suju? Ja märkkäri tuo vielä lisäapua/turvaa.

Link to comment
Share on other sites

Lahessa järjestetään Louhikon triathlon, mutta tapahtuma on hyvin rajoitettu osallistujamääriltään. Siellä uinti tapahtuu 50m ulkoradalla maauimalassa. Tokihan tuollaisen perusmatkan kokeilun voi tehdä keskenäänkin tai kaveriporukalla... Kuulopuheiden mukaan talvella täälläpäin olisi ehkä tuloillaan uimahallissa, wattbikellä ja sisäjuoksuradalla jokin tri-hassuttelu.

Mielestäni sitä avovesiuintia kannattaa vaan lähteä rohkeasti kokeilemaan pienissä pätkissä, vaikka kaveri veneessä vierellä. Syksyn tarjouksista voit saada edukkaasti jonkun tri-märkkärin. Esim. Nastolan triathlonin yhteydessä voisin kuvitella olevan jotain pientä expoa tarjouksineen. Märkkärin tuoma turva on iso apu avovesiuintiin. Vaikka olisi hyväkin uimari, niin itsellä esim. oli totuttelemista avovedessä jo pelkästään siinä, ettei totuttua kaakeli/rosterialtaanpohjaa näkynytkään uidessa. Äkkiä siihen tottui varsinkin, kun tajusi liittyä heti seuraan ja uinnit oli aina porukalla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy