Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Vaasa-maraton la 7.9.2013


Recommended Posts

29. Vaasa-maraton juostaan lauantaina 7.9.2013 klo 13. Vaikuttaa melko pieneltä tapahtumalta - itse asiassa ilmoittautuneiden listan perusteella tiedossa on varma mitalisijoitus sarjassani, jos vaan maaliin asti pääsee. Osanottoa varmaankin pienentää myös se, että samana viikonloppuna on mm. Ruskamaraton, Kuopion maraton ja Tallinnan maraton.

Onko täältä tulossa porukkaa? Onko reitistä tai huollosta kokemuksia?

Link to comment
Share on other sites

Kahtena vuotena oon nyt siellä juossut puoliskan ja tänä vuonna olisi tarkoitus kokeilla ekaa kokomaratonia.

Reittikarttahan onkin tuolla sivulla, menee suht tasaisena - korkein mäki on moottoritien ylitys. Vajaan kilometrin verran reitti menee merenrannassa (/sen tuntumassa).

Huoltopöydässä on viime kerroilla ollut urheilujuomaa, hedelmäsokeritabuja ja suolakurkun viipaleita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tuossa myös tarkempaa tietoa ilman että tarttee sinne surffata:

Reitti on nopea, vaihtelevassa, kauniissa ympäristössä osittain meren rantaa, puistoa, asutusaluetta, asvalttilla päällystettyä pyörätietä ja pieni pätkä hiekkatietä. Reitti virallisesti mitattu. Maraton juostaan neljänä ja puolimaraton kahtena 10,55 km lenkkinä. Reitti kulkee samaa alkuosaa entisen maratonin kanssa, kääntyy vähän ennen Hartmania oikealle moottoritien ylikulkusillalta rinnakaistietä pitkin Suvilahden ohi rantatietä pitkin kohti Hietalahden puistoa, pesäpallostadionin etupuolelta kääntyen entisen maratonin loppureitin mukaisesti maaliin Kaarlenkentälle. Reitistä saat reittikartan tästä.

Huolto

Huoltopisteet sijaitsevat noin 3,5 km välein. Huoltopisteet reitin varrella ovat toiminnassa klo 18.00 ja maalialueen huoltopisteet klo 19.00 saakka.

Huoltopöydän tarvikkeet ovat seuraavassa järjestyksessä: 1. Omat juomat, rusinat, hedelmäsokeri ja suolakurkku. 2. Urheilujuoma. (Dexal) 3. Vesi. Lisäksi on mehua saatavilla Kaarlen kentän huoltopisteissä. Maalissa saa myös banaanin ja jogurttipurkin.

Omat juomat jätetään kilometri- ja kilpailunumero merkintöineen klo 12 mennessä ilmoittautumishuoneeseen niille varattuihin koreihin.

Reilut 3,5pv niin se alkaa! :running:

Link to comment
Share on other sites

Löytyykö täältä paikallistuntemusta: kun ropelikone laskeutuu Vaasan kentälle 9:35 ja osallistuminen pitää vahvistaa kentällä klo 12 mennessä, niin missäs olisi hyvä paikka lorvia tuo väli - ja miten sinne pääsee?

No ei sulla kyllä kovin paljon tuohon aikaa jää. Lauantaisin ei taida kentältä olla bussikuljetuksia, joten kun oot taksin saanut ja jos ajat keskustaan torille, olet siellä kait n 10 maissa. keskustasta on reilut pari kilsaa tuonne Kaarlenkentälle.

Tai sitten menet suoraan tuonne kentälle ja lorvailet siellä.

Itse taidan tulla ex-tempore juokseen puolikkaan, ei ole erityisemmin tullut valmistauduttua.

Tsemppiä kisaan!

Link to comment
Share on other sites

No niin, enää en voi juosta elämäni ensimmäistä maratonia. Keli oli aurinkoinen, onneksi hiukan utua viilentämässä ja meille loppupään maaliintulijoille jo pilveäkin. Hiukan tuuli, mutta sekin väheni iltaa kohti ja lähinnä vain viilensi.

Aika hyvin meni, suunnitellusti pääsin sinne 4.55 tulokseen tasavauhtia (kierrosajat 2 ekaa 1.15, kolmas 1.10 ja viimeinen 1.15) koko ajan juosten. 31 kilsan kohdalla tuntui jotain outoa polvessa, kävelin n 100 metriä ja ei enää tuntunut sen jälkeen. Huoltopöytien kohdalla kävelin ja join rauhassa, mutta muuten pidin tasavauhdin päällä. Neljä km-pätkää meni hiukan yli 7min, kaikki muut sen alle.

Voimia olisi vielä ollut hiukan loppukiriinkin, mutta paineliin rauhallisesti loppuun asti - viim kierroksen loppupuolella sain ohiteltuakin jonkusen juoksijan. En tiedä otinko liiankin rauhallisesti, kun sitä kipua ei tullut missään vaiheessa, jalat tietysti oli väsyneet muttei muuta.

Kotona pari tuntia oli kuin kuumeessa, hytisytti ja teki mieli maata vain sängyssä (samaa kevyempänä oli pitkienkin lenkkien jälkeen). Nyt tänä aamuna huomasin yhden varpaankynnen nousseen ärsyttävästi, niin ettei oikein kenkää kärsi käyttää (hyvä että sandaalikeli). Onneksi tuo kynsi ei ehtinyt tuntumaan vielä juoksun aikana.

Juoksun jälkeen pohdin, että juoksenko vielä toisenkin kerran, mutta en vielä ole keksinyt vastausta kysymykseen 'miksi?'. Joka tapauksessa se menee ensi vuoteen, joten talven aikana ehtii asiaa pyörittelemään ja ties vaikka innostuisi uudestaan.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy