Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Pyörälenkkiä Konassa


nzhuk
 Share

Recommended Posts

Tuli valittua matkakohteeksi Kona, Hawaii ja vuokrattua täällä Cervelo P3 alle. Reippaana ja optimistisena aloin toki heti miettimään Ironman-reitin Kona-Hawi-Kona omatoimista ajamista. Tämänpäiväisen 50km testilenkin jälkeen optimismini katosi aika äkkiä - täällä pyöräilyhän on ihan yhtä tuskaa :) Pientareet on kyllä todell leveitä ja hyväkuntoisia, mut herrajestas tätä kuumuutta ja tuulta. Alkaa ymmärtämään Ironman Konan haastetta.

Asiaa ei auta se, että reitti on aika pitkälti keskellä asumattomia lavakenttiä, joten siell on kyllä parasta olla sattumatta mitään ja vettä pitäisi kantaa mukana litratolkulla.

Mutta, huomenna uudestaan, vähän pitempää lenkkiä :p

Link to comment
Share on other sites

Eiköhän se lämpötila ole lokakuussa jo inasen inhimillisempi kuin nyt elokuussa?

Eipä taida olla, siihen vaan tottuu, nauti koko rahan edestä. Jos haluat viileämpiä lenkkejä, aja autolla ylös esim. Waimeaan tai saaren toiselle puolelle Hiloon. Tosin Hilossa sataa, vettä joka päivä, mutta lämpöänon vähemmän.

Link to comment
Share on other sites

Havaijihan on itse asiassa maailman tasalämpöisimpiä paikkoja, siis kuukausien ja vuodenaikojen kesken. Tuossa tilastoa. Lisäksi syyskuun on vuoden lämpimin kuukausi, eli hirveästi ei elokuu liene lokakuuta lämpimämpi...

Yksi kamu oli siellä arvontavoittona kisaamassa joku vuosi sitten ja lämpö oli pyöräilyn aikana vaihdellut muistaakseni välillä 36-38 :-O

Link to comment
Share on other sites

Yksi kamu oli siellä arvontavoittona kisaamassa joku vuosi sitten ja lämpö oli pyöräilyn aikana vaihdellut muistaakseni välillä 36-38 :-O

Pienenä tarkennuksena tähän, että maksimissaan lämpötila vaihtelee päivän kuumimpaan aikaan noissa luvuissa (36-38C) pyöräilyssä.

Kilpailuhan alkaa aikaisin aamulla Konasta, jossa lämmöt eivät päiväsaikaankaan nouse paljoa yli 30C, tosin kosteutta kyllä riittää. Laavakentän läpi ajetaan ensimmäisen kerran aamupäivän aikana, jolloin lämmöt vielä inhimilliset. Kääntö on Hawilla, joka on noin 200m merenpinnan yläpuolella ja ei sieläkään lämmöt nouse maksimissaan kuin 30C tienoille. Mutta kun kun Hawilta käänytään takaisin Konaan ja Kawaihaen kylän jälkeen noustaa takaisin laavakentälle, niin alkaa lämmöt olemaan noissa kamusi kertomissa luvuissa, lähes Konaan asti. Laavakentällä ei siis varjoa ja asfaltti hohkaa lämpöä kuin saunan kiuas jalkoihin.

Juoksussa eka noin 15k juostaan AliDriveä Konan kylässä edestakaisin, lämpö inhimillinen ja varjopaikkojakin löytyy, tosin kosteus on kova. Tämän jälkeen noustaan Palani road ylös laavakentälle, josta matka jatkuu kohti Energylabin kääntöä. Tämä loppu 27k, juostaakin sitten laavakentän lämmössä ilman varjoa päivän kuumimpaan aikaan (kärki).

Link to comment
Share on other sites

Löysin Kailua-Konasta Coffee Talk Riders -nimisen porukan, jolla on ryhmälenkkejä joka lauantai-aamu. Tämän aamun n. 80km:n lenkki alkoi 07:00 (aurinko nousee täällä n. kuudelta), mikä tuntui aika sopivalta ajalta. Matkaan lähti pari isompaa ryhmää, yhteensä ehkä 30-40 kuskia. 90%:lla oli tri-pyörät, mikä tuntui tälleen ryhmälenkillä vähän jännältä. Tyypit myös peesasi aerotangoilta. Menomatkalla tuli tehtyä jonkinnäköinen irtiotto parin muun tyypin kanssa muista ja meidän kolmen ryhmä sitten missasi lahjakkaasti kääntöpaikan. Takaisinpäin tultiin kahdestaan kaverin kanssa, joka paljastui 7-kertaiseksi Ironman-finisheriksi joista 3 täällä Konassa, joten vikat 30km tultiinkin sellaista 40-45km/h keskaria rinta rinnan (täällä pientareet on 5-10m leveitä joten hyvin mahtuu). Cervelo jäi nyt tänään pyorakauppaan, mutta ehkä vielä joku päivä se lähtee sieltä mukaan :) Pyorien vuokrat ovat täällä ihan inhimmillisiä, Cervelo P3 irtosi $45/24h, jos ottaa useammaksi päiväksi niin saa halvemmalla. Pyöräkaistat ovat loistavia, ja jos ei ole kaistaa niin sitten on tosiaan tuota ylileveää piennarta. Kyllä sielu lepää.

Link to comment
Share on other sites

Tuli valittua matkakohteeksi Kona, Hawaii ja vuokrattua täällä Cervelo P3 alle. Reippaana ja optimistisena aloin toki heti miettimään Ironman-reitin Kona-Hawi-Kona omatoimista ajamista.

Jos nyt satut vielä pyörän vuokraamaan ja Ironman-reitin polkeminen vielä polttelee niin aja vaikka pelkkä toinen puolikas. Itse ajoin jouluna sen niin että matkaseurueen kyydissä kääntöpaikalle ja sitten pyörällä takaisin Hawi-Kona. Alku tulee helposti alamäkeen ja sattuipa vielä suhteellisen suotoisat tuuletkin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy