Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mitä muuta harrastat?


Guest Zaska

Recommended Posts

Jääkiekkoa pelaan ja viime keväänä innostuin CrossFitistä (onrampin jälkeen kuukausi aktiivista harjoittelua -sittemmin olen keskittynyt juoksuun, mutta kunhan tuo mara on taaperrettu, niin eiköhän sali taas kutsu). Tavoitteenani olisi myös joskus tykätä hiihdosta ja pyöräilystä. Hiihdosta olen jo jonkinlaisen niskalenkin saanut; kauniissa maisemissa se on joskus ollut ihan mielekästä, mutta pyöräily on vielä aika pakkopullaa (pyöräilen aina täysiä = ei kivaa).

Link to comment
Share on other sites

Jossain vaiheessa laskeskelin, että mulle kaikki harrastukset maksoi yhtä paljon. Juostessa osallistumismaksuihin, matkoihin, kenkiin ja ortopedeille/fysioterapeuteille meni yhtä paljon kuin vuoden lentoihin... Lupakirjan hommaaminen maksaa kyllä jo nykyisin melko paljon, täytyy myöntää.

Kallista on. Lupakirjan saa täällä halvimmillaan 9000 euroon, siihen sitten koneen vuokraus bensoineen n. 250 €/h. Parikymmentä tuntia lentelyä vuodessa kustantaa siis sen 5000 euroa, joten jostain joutuu tinkimään... Ultrakevyen puikkoihin tietysti pääsisi halvemmalla, mutta en nyt tiedä. Täytyy alkaa laittamaan säästöporsaaseen rahaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tän juoksentelun lisäksi ohjelmassa talvisin hiihtoa ja kesäisin golfia. Syksyllä hirvimetsällä ajomiehenä, joskin nyt pari vuotta aika harvakseltaan. Pari vuotta mennyt kohta taloprojektissa, nyt alkaa olla pihakin valmis. Muutama kirja vuodessa. Matkustelisin mielellään, mutta sattuneesta syystä jäänyt nyt aika vähiin muuta kuin työhön liittyen. Jos pääsis lämpimään, niin ehdottomasti sukeltamaan pariksi päiväksi myös.

Link to comment
Share on other sites

Tällä hetkellä vapaa-aika ei tunnu riittävän muuhun kuin juoksenteluun, mutta ainakin kesäisin yritän löytää aikaa myös urheilukalastukselle, joka lisää kyllä paremmin henkistä kuin fyysistä kuntoa.

Lähimenneisyydessä on tullut harrastettua paljon musiikkia basistin roolissa erilaisissa kokoonpanoissa. Tästä rytmisoittajan taustastani johtuu varmaan se, että pidän kovasti TV-lenkeistä. Tempo voi olla reipas tai kova kunhan se vain on tasainen eli ei mitään vauhtileikittelyjä.

Liikunnassakin tullut kokeiltua kaikenlaista, joista yksi mieluisimmista on ollut seinäkiipeily. Valitettavasti se on jäänyt kotiosoitteen vaihtumisten seurauksena mikä tuntuu kyllä voimien katoamisena käsistä.

Muutaman viime vuoden aikana myös satunnaista maantiepyöräilyä, joka yhdistettynä kuntouintiin opiskeluajalta nostaa ajoittain mieleen triathlonkokeilun.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Se vei koko käden...

Oikeastaan lähes kamala huomata, kuinka juoksu ja muukin liikkuminen on salakavalasti hivuttautunut yhä suurempaan osaan elämässä. Aluksi vain terveysliikuin ja ehdin kaikkea muutakin, tosin en kyllä muista, mitä se oli. Ehkä jopa ehdin katsoa telkkaria.

On minulla sentään välillä aikaa käydä töissäkin. Ja jotain muuta pientä puuhastelua. Kesällä hyötypuutarha on iso juttu.

Link to comment
Share on other sites

Patikointia ja valokuvausta. Hauska pari, kun ne tulee lähes poikkeuksetta yhdistettyä. Tai no, patikointireissuja tulee vuoteen max. 2, käveltyä tulee muutenkin päivittäin runsaasti, kun on kaksi vinttikoiraa taloudessa. Niiden takia pyöräilykin jäi pois, kun en vain keksinyt, miten sovittaa pyörälenkit päivärutiiniin. Onneksi keksin tuon juoksemisen, joka oli minulle aluksi vastenmielistä, mutta melkein ainoa kuntoilumuoto, mitä voin tehdä säännöllisesti ja vuoden ympäri.

Vanhoja harrastuksia ovat darts ja salibandy. Niitä ei oikein voinut yhdistää. Lähes yhtä paha yhdistelmä oli salibandy ja krav maga. Ei muuten, krav magaa olisi kevyesti voinut harrastaa peleissäkin ja usein teki mielikin, mutta kun treenit osuivat samoille päiville. En oikein vieläkään tiedä, miksi juuri krav maga jäi kakkoseksi ja lopulta kokonaan pois. Jalkavaivojen takia tuo salibandykin sitten hiipui ja lopulta jäi kokonaan, kun tie vei toiselle paikkakunnalle. Uudella paikkakunnalla jatkettu kuntosaliharrastus jäi pois, kun olkapäät kiukuttelivat yksi kerrallaan. Sillä ei ollut mitään tekemistä painojen kanssa, rakenteellinen juttu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 years later...

Mopo löytyy ja ajelu on aika satunnaista nykyään. Jenkkiautoja pitävälle kaverille tulee oltua repsikkana/ alter egona ja sitten miehen mukana tuo herpetologiakin tulee tutuksi.
Eläinten hoitoa ( kun kissoja on 2) ja kaikki pelastetaa joka kii saadaan, eli irtokissojen loukutus, ruokinta ja eteenpäin hoitaminen. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Itse harrastan kuntoilun lisäksi lähinnä (hauen)kalastusta ja retkeilyä. Partiota tuli harrastettua jonnekin 35 vuotiaaksi, lähinnä PT-kisoissa käyntiä ja järjestelyjä kyllä viime vuodet. Valokuvausta tuli joskus harrastettua aika tiukasti, mutta taitaa olla jo 10 vuotta kun myin Mamiyan 67 järjestelmät ja kehityslabrat myin myin pois. Ei ollut oikein aikaa, eikä ideoita uuden luomiseen sillä saralla. Olisi ehkä kyllä mukavaa taas kuvailla ja kehitellä kuvia, vähän kaduttaa filmijärkkarien hävitys.

Link to comment
Share on other sites

Aerobisen liikunnan (hölkkäilyt, kävely, uinti) lisäksi harrastan fuusiovatsatanssia. Tanssia olen harrastanut aina, ja se tulee harrastuskavalkadissa pysymään myös niin kauan kuin jalat kantaa. <3 Liikuntaharrastusten lisäksi tulee aina silloin tällöin hurhadettua neuloosiin, joka kohdistuu erityisesti sukkiin. :) Lisäksi ruoanlaitto ja kokeilu ja kehittäminen sen saralla on kivaa. Niin joo, ja kesä-syysaikaan tietysti marjojen ja sienien poiminta. Jotkut ehkä muistavat kasvimaaharrastukseni edelliskesältä, joskus vielä toivottavasti sitäkin. :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Ketjua lukevat   0 members

    • Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

  • Kaikista tuotteista -5% koodilla SEPPO (affiliatelinkki)

     

    Screenshot 2022-10-17 at 12.33.21.png

     

     

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy