Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Läskipohjakengät tulevat


Meku
 Share

Recommended Posts

Mitä ilmeisemmin minimalistitohvelit saavat seurakseen "maximalisti" -tossujen vyöryn. No, ehkäpä mistään vyörystä ei voida puhua mutta Hoka One One ei enää ole ainoa merkki vuonna 2014, joka tarjoaa maksimaalisella vaimennuksella varustettua kenkää. New Balance on lanseeraamassa "Fresh Foam" kenkää, joka on super vaimennettu mutta huomattavasti inhimillisemmän näköinen (subjektiivinen huomio) kuin Hokan kolpottimet. Myös Altra tuo markkinoille Olympus mallin, joka myös kantaa pohjassaan hervotonta määrää foam mössöä. Lisäksi vastaavia läskipohjakenkiä on tulossa ainakin Brooksilta. Kaiken kukkuraksi ainakin myös Merrell lanseeraa vastaavan mallin 2014 aikana.

Mikä tästä trendistä tekee mielenkiintoisen on noiden kenkien näennäisesti suorastaan "skitsofreninen" luonne. Pohjassa on siis hervoton kakku foamia mutta lestit on revitty minimalisti tossuista. Lisäksi "heel to toe" droppia on kengissä 0-5 mm eli siis ihan kun juoksisi jollain minimalistitosulla, joka on hirtetty kiinni "tupla Nimbus" pohjaan.

Saas nähdä mitä moinen trendi tuo tullessaan. Ainakin "tolppakorot" on in vuonna 2014 mikäli asiaa kysellään kenkävalmistajilta.

Link to comment
Share on other sites

Mukavasti nilkat muljahtelee sijoiltaan kun pohjaa löytyy vaikka muille jakaa. Yksi pieni kivi tai laatan reuna voi olla kohtalokas.

Internetin pohjattomaan viisauteen perustuen; ilmeisesti noilla ei jostain syystä muljauttele nilkkoja kun maastoultria noilla ihan tosissaan könyävät. Syynä tohon on (perustuen edelleen samaiseen "totuudentorveen") ilmeisesti kengän rakenne, jossa jalka on itseasiassa pohjan sisällä eikä siis niin hurjan ylhäällä kuin kuva antaa olettaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hoka yksykkösissä näyttää korkeutta olevan päkiän alla suunnilleen saman verran kuin paksuimmissa asicseissa, kannan alla sitten puoli senttiä enempi ja oli siellä yks malli jossa oli neljän sentin kanta ja 3,5 sentin päkiä, running warehousesta vilkasin.

Melkein uteliaisuudesta kiinnostaisi kokeilla, mutta ajatus tollasista monsterikengistä jaloissa ei kyllä yhtään nappaa.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

British Ultra Festillä oli Hoka One Onet jaloissa aika monella huippujuoksijalla. Vaikea uskoa, että juoksisivat niillä jos siitä ei olisi hyötyä.

Pari Saksassa asuvaa kaveriani suitsuttavat noita tossuja aika raivokkaasti tosin kuulema valmistuksessa on ihan hirvästi laadullista vaihtelevuutta. Jossain tossussa ompleet ovat vähän miten sattuu ja kenkä kirjaimellisesti leviää 200 km jälkeen, toisessa taas liimaus ryssitty ja kenkä on vainaja 100 km tienoilla. Yleisesti kuulema kestää kilsoja todella paljon mutta noita ryssittyjä reklaversioita on joukossa luvattoman paljon.

Mitä tulee noilla juoksenteluun, ovat kuulema yleistyneet ihan räjähdysmäisesti ultraajien ja paljon pitkiä lenkkejä juoksevien joukossa.

Tekis mieli kokeilla mutta trikoot kyllä repee jos jostain huitsin humpasta noi joutuu säätämään ja sitten saa tollaset maanantai kappaleet. Taitaapi jotua tätä trendiä tarkastelemaan seuraajan paikalta.

Link to comment
Share on other sites

Tekis mieli kokeilla mutta trikoot kyllä repee jos jostain huitsin humpasta noi joutuu säätämään ja sitten saa tollaset maanantai kappaleet. Taitaapi jotua tätä trendiä tarkastelemaan seuraajan paikalta.

Hokissa tais olla joku kuukauden palautusoikeus, jos ei ole tyytyväinen (eli niillä saa juosta sen kuukauden), joskin voi olla ettei tää päde kaikkialle.

Link to comment
Share on other sites

Pääosin kenkäni ovat olleet kevyehköjä tyyliin Saucony Kinvara. Sain diagnoosin alkavasta nivelrikosta polvessa joten tilasin Hoka Bondit. http://www.peteblandsports.co.uk/products/hoka-bondi-b-sale-021.htm

Täytyy sanoa, että juoksussa tuntuu lähempänä tavallista lenkkaria kuin siltä, miltä näyttää. Puntarini mukaan koko UK 10 painaa 330 g kun esim vanhat Asics 2160 painaa 360 g

Olin jopa hieman pettynyt vaimennukseen. Mikäli ei tule alas kanta edellä kuten minä, ei vaimennus ole ihan älytön. Mikäli tulee kanta edellä maahan on vaimennus parempi.

Mutta ihan normaalin tuntuiset kengät juosta.

Malleja on

- Mafate: Eniten vaimennettu pääosin maastoon

- Stinson: Mallit sekä maastoon että maantielle. Toiseksi eniten pohjan korkeutta

- Bondi: Lähes saman verran vaimennusta kuin Stinsonissa ja joidenkin mukaan pehmein vaimennus. Eniten tavellisen lenkkarin näköinen

- Kailua: Vähiten vaimennusta ja hyvin lähellä tavallista lenkkaria. vaimennus kuitenkin pehmeämpi

Tuolta saa varsin halvalla, mutta kokoja on vähän http://www.peteblandsports.co.uk/brands/hoka/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tuli hankittua Bondi B:t, joilla sain sitten juostua just sen reilu sata kilsaa ennen kuin hajosivat.

buhevu4u.jpg

Kengät olivat aivan älyttömät mukavat pitkillä lenkeillä etenkin kun oli ihan sama missä maastossa noilla juoksi. Kolme lenkkiä noilla sain juostua ja sitten hajosivat. Noilla tossuilla lenkistä tulee helposti juoksumatkailua, jolloin ainoa rajoittava tekijä on käytettävissä oleva aika. Suorastaan sika siistiä ulkoilua! Pakko sanoa, että noi kyllä lunasti odotukset ja koipien puolesta olisi voinut ottaa mukaan viikoittaisen ultra pitkiksen. Muuten olen juossut lenkit minimalisti läpysköillä, joten olisi voinut luulla, että näillä on tosi outo juosta. No ei ollut, askellus meni hyvin tasajalalla ja kilsat taittuivat maisemia ihmetellessä. Sääli vaan, että laatu noissa tossuissa ihan perseestä. Molemmista popoista repesi kangas jalan ulkosyrjältä. Ihan selkeä valmistusvirhe mutta valmistaja ei halua suoraan korvata (vaikka heillä on myös suoramyyntiä kuluttajille) vaan ohjaa myyjälle, jolla ei enää ole kyseistä mallia tai kokoja. Paskaa palvelua siis valmistajalta. Tuskin tulen hankkimaan enää Hokia vaan odota noita muiden valmistajan vastaavia tossuja. Sillä välin taittuu kaikki matkat muilla läpsyköillä.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän noilla voi vielä juosta, onnettoman pienet reiät. Teippaus saattaa avittaa, ettei reikä kovin nopeasti kasva (vaikka sisäpuolelta, jos vain onnistuu).

Juu, kyllähän noilla juoksee mutta noita repeämiä taitaa ilmaantua myös muuaalle kenkää. Veikkaan, että toinen satanen ja ovat ihan reikäjuustot. Ultra tohveliksi aika sangen huono kestävyys... Ei kuulema mikään uusi ongelma. Johtuu ilmeisesti hutiloidusta liimauksesta, joka jäykistää osan kankaasta tehden siihen terävän reunan, joka "sahaa" pohjan irti kengän yläosasta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy