Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Seppo Räty


zxcv
 Share

Recommended Posts

Rädyn harjoittelusta liikkuu paljon urbaanilegendoja. (Niitä mm. pätkissä

)

Tänään HS:n kuukausiliitteessä niitä kerrottiin taas lisää. Jos juoksijalla on voimaharjoituksissa volyymia 100 tn vuodessa, pidetään varmaan sitä ihan kohtuullisena määränä. Jutussa kerrottiin, että Rädyllä volyymia oli yhdessä harjoituksessa parhaimmillaan 150 tn. Viisisataa toistoa 300 kg:llä prässiä ei kuulosta mahdottomalta, pelkästään omituiselta, kuin myös se muualla mainittu 100 x 100 kg penkkipunnerrus.

Tuossa oli myös tulokset: vauhditon kolmiloikka 10,20 m kännissä ja 30 m paikoiltaan 3,94 s.

Miten uskottavia nuo ovat? Etenkin ensimmäinen tuntuu aika hurjalta 110 kg miehelle. Onko Rädyn muista yu-lajien ja etenkin lyhyiden juoksumatkojen testeistä "tietoa"?

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

^ Itse luin jutun myös, ja täytyy sanoa, että raju kaveri tosiaan kyseessä, jos nämä jutut pitävät paikkansa. Penkistä melkein 230kg, etukyykystä samoja rautoja, huh huh. Kun tuota artikkelia luki, niin suomalaisen sisun myytti nousi heti ajatuksiini. Kaveri heittää keppiä tyyliin amputointikunnossa olevalla kädellä jne. Mieleen jäi myös Rädyn lause "Jokainen voi harjoitella miten huvittaa, kunhan syntyy tuloksia". Tässä olen täysin samaa mieltä hänen kanssaan.

Link to comment
Share on other sites

Rädyllä oli nuorena hajonneet nilkat, joten veti sitten vähän överiksi punttien kanssa, kun halusi satsata voimaan. Kova jätkähän Räty siinä mielessä oli, että usein oli valtavia vaivoja, mutta tempaisi pelkällä kädellä vähintään sen 80+ metriä. Noin monta arvokisamitalia ei tule sattumalta.

Link to comment
Share on other sites

Vaikuttaa ton dokkarin tai mikä lie onkaan perusteella kaverilta, joka piti harjoittelusta. Kukaan valmentaja ei nykyään teettäisi tollasia määriä mitään noista voima- tai heittoharjoituksista, eikä kovin moni sellaisista edes varmaan suoriutuisi.

Hieno persoona ja hyvä urheilija. Minusta hänen menestys perustuu yhteen asiaan mitä sanoo itsekkin tuossa pätkässä, eli jäärpäisyyteen.

Link to comment
Share on other sites

Sepon tulokset ovat ihan uskottavia, tosin tuskin hän on tehnyt penkissä 100x100 kg sarjaa, vaan esim. 10x10x100 kg. 10-ottelija Johannes Lahti teki tuollaisia sarjoja, noilla painoilla, vaikka oli paljon Rätyä kevyempi kaveri (181 cm/82 kg). Vauhditon 3-loikka voi olla tehty tasaloikkina, jolla ainakin isot ja vahvat saavat paremman tuloksen kuin vuoroloikilla.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

kiitos linkistä, nytpä tuli tuokin luettua... Miten joku kuvittelee, että edes stadissa syntynyt itäsuomalainen olisi juro? Kaikkea sanottua ei tarvitse hyväksyä, mutta kannattaa kuitenkin ajatella, ihan niitä viime rivejä myöten. Sen 1993 parhaan heiton näin ihan livenä, ja kyllähän se lähti pelkällä jääräpäisellä lahjakkuudella niin, että selkäpiitä karmi. Sitten saksanmaalla meni vähän heikommin...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy