Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kosice Peace Marathon 1.10.2006


Recommended Posts

Ollaan menossa porukalla Slovakiaan Kosice maratonille. Ilmoittautuneita näytti olevan jo 17 suomalaista kokomaratonilla ja 7 puolikkaalla. Onkohan joukossa muita palstalaisia?

Kosice on Euroopan vanhin maratontapahtuma. Oltiin siellä pari vuotta sitten, ja kokemus oli niin hyvä että lähdetään nyt uudelleen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kylläpä oli hieno tapahtuma! Ei haittaa yhtää vaikka budapest peruuntui, tunnelma oli tuol loistava. Sairastuin kuumeeseen mut onneks su aamuna oli suhteellisen hyvä fiilis, lähdin juokseen fiiliksellä ja jopa maaliinkin kerkesin. Paras aikani ei parantunut mut ei myöskää huonontunut.

Oksentaakin sain jälleen kolme kertaa, niin kuin aina. Missä lie vika sitä ei tiedä. Mut muuten olis löytynyt voimia vaikka kuin.. tyytyväinen silti.

Siinäpä olis nyt sit sitä tarinata ;D.

Link to comment
Share on other sites

Kosicen reissu on nyt takana ja tässä lyhyt raportti.

Tavoite oli juosta maraton alle 3t10min, eväänä 3 geelipussia ja järjestäjien tarjoilut. Lähdössä oli vähän ruuhkaa, mutta melko pian startin jälkeen pääsin juoksemaan omaa juoksua eikä tarvinnu väistellä muita juoksijoita. Eka kilometri meni noin 4:27 vauhdilla ja seuraavat 10 km keskimäärin noin 4:22/km. Jossain 11 km paikkeilla alkoi juoksu tuntua vähitellen raskaalta ja olo muutenkin vähän heikolta. Noin 16 km jälkeen tuntui jo siltä että ei tästä tuu mitään, heikotti ja oksetti. Vauhti oli hiipunu jo 4:40 paikkeille ja päätin että sinnittelen puoliväliin ja keskeytän.

Puolivälin lähestyessä vauhti putos jo noin 5 minuuttiin /km. Siinä tuli mietittyä keskeyttämisen huonoja puolia ja päätin kuitenki jatkaa pitkänä lenkkinä ja vaikka kävellen.

Juoksentelin noin 5 - 5½ minuutin vauhdilla seuraavat juoma-asemien välit, otin aina juomapaikalla pienen kävelytauon, urheilujuomaa ja vettä. Olotila alkoi kohentua eikä juokseminen sillä vauhdilla tuntunut ollenkaan pahalta.

Tällä systeemillä jatkoin maaliin saakka. Geelit otin noin 24, 32 ja 35 km paikkeilla. Viimeisellä 100 metrillä piti jo ottaa vähän loppukiriä, kun joku saksalainen pisti vähän haastetta :)

Reitti Kosicessa on hyvä, ja sää suosi juoksijoita. Kannustajia oli reitin varrella varsinkin ekalla kierroksella runsaaasti ja kannustus kovaa.

Useassa paikassa kannustettiin jopa omalla nimellä :038: ja se piristi mukavasti väsynyttä kulkijaa.

Maalissa olin vähän pettynyt kun ennätystä ei tullut, mutta toisaalta tyytyväinen kun en keskeyttänyt.

Kuitenkin näin jälkeenpäin voisi todeta saman kuin riia: Kylläpä oli hieno tapahtuma! Jäi hyvä muisto..

Aika kympin kohdalla 44 min puolivälissä 1:35:46 ja tulos: 3:25:28

Link to comment
Share on other sites

Vertailin tuota Kosicen sykekäyrää Tukholman vastaavaan ja aika korkealla nuo sykkeet oli Kosicessa alkumatkasta (tummempi viiva kuvassa)

Tuk_Koc.jpg

Vauhti ekalla kympillä oli Kosicessa 4:25/km ja Tukholmassa 4:33/km. Tuon vauhdin lisäyksen ei pitäis nostaa sykettä noin paljon (10 lyöntiä min)? Kosicessa oli lisäksi vähän viileämpi keli.

Vaikea tietää mistä tuo kunnon heikkous Kosicessa johtui. Olisko hitaampi alkuvauhti auttanut, sitä ei pysty enää kokeileen. Vaikuttiko viikko ennen maratonia juostu 10 km kisa, vai 2 viikkoa aiemmin ollut pieni flunssa, vai 7 viikkoa aiemmin juostu 100 km? Tai nuo kaikki yhdessä? Vai oliko muuten vain huono päivä?

Kolmen viikon päästä Ahvenanmaalla uusi yritys.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy