Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Zubrus tiputtaa painoa Ja treenaa


Zubrus
 Share

Recommended Posts

Moro Moro!

Elikkä painoa päässyt kertymään armeijan jälkeen roimasti ja painoni huitelee tällä hetkellä tasan 140kilossa. Jostain syystä treenaamiseni on ollut epäaktiivista ja aktiivisellakin kaudella on tullut mutusteltua herkkuja sen edestä , että painoa ei ole vahingossakaan päässyt tippumaan... tiedättehän sen "tein juuri loisto lenkin , voin napata muutaman karkin palkaksi" Juuri tämä on se virhe.. tietäähän sen jokainen , ettei se muutamaan karkkiin jääny vaan pussihan siinä meni... Kokemusta toki on painon pudotuksesta , tiputin 2009-2011 vuonna yhteen huimat 42kiloa. Oli vain yksi virhe... pidin kalorit 1500kcal joka päivä.

No asiasta keppiin, nyt loman alettua olen päättänyt aloittaa 4viikon spurtin treenaamiselle , ja ruokatottumuksille.. En ala hifistelemään ruuan suhteen vaan syön perus kotiruokaa , proteiinilisillä höystettynä. Aloitan treenaukseni huomenna aamulla ja kirjoitan tänne edistymisiäni jos jotain kiinnostaa lueskella sepostuksiani. Koitan näin loman aikana päivittää tätä ketjua päivittäin vähän kertoen ruokailusta ja treeneistäni.

Lajeina näin aluksi on Kävely ja kuntosali.

Terveisin Zubrus :)

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

TREENIPV 1. SALIA 40MINUUTTIA

Noniin hikoilluttavan liskojen yön jälkeen , menin aamusta suoraan salille. 04.30 ylös vedet naamariin ja koht salia... autolla ajellessani kohti salia kelailin läpi tulevaa treeniäni salilla joka sisälsi Pelkkää selkää 40minuutin ajan.

Kaartaessani salin pihaan huomaan unohtaneeni pakata salikengät matkaan , joten onneksi ei ollut vuorossa jalkatreeni. Muutaman sanan salitutun kanssa vaihettuani pukuhuoneessa oli itse treenin aika ja säntäsin suoraan alatalajalle selkää tekemään , siitä taukoa pitämättä ylätaljaan ja takas alataljaan.

4 sarjaa kumpaakin tehneenä oli vuorossa alasoutulaite siinä 2 sarjaa failureen asti ja lopuksi kulmasoutua 4 sarjaa kevennetysti edellisten liikkeiden voimat vieneenä rutistin loppuun asti ja treenini oli valmis. Pikaiset venyttelyt treenattavalle lihasryhmälle ja kohti suihkua.

Kyllä oli taas mahtava fiilis aamulla ajella kotiin aamupalalle treenin kuljettua hyvin. Se fiilis on vain jotain niin uskomatonta. Taas sai aivot ja lihakset ärsykkeitä. Huomenna luvassa olisi sääkarttojen mukaan vetistä kävelyä aamulla tai illalla.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

olitkos muuten 180kg ennen painonpudotusta?

lisää aerobista 15min alkuun ja loppuun.

loppuunhan voi lisätä vaikka kuinka paljon, kun silloin ei hikinen olemus enää haittaa. Jos aikaa on niin ekana lämpö kuntopyörällä tai soutulaitteessa, sitten salilla gägäilyä ja sitten voi ottaa vaikkapa cross-trainerilla niin kauan kuin huvittaa. Pari lehteä siihen vaikkapa selailtavaksi niin tunninkin saa kulumaan.

Link to comment
Share on other sites

Painoa voi pudottaa monella tapaa. Jos haluaa päästä "lisävarusteista" pysyvästi eroon, niin suosittelen pidemmän aikavälin ohjelmaa, jossa pikku hiljaa hyvä tulee. Yleensä pysyvä onnistunut painonpudotus kuitenkin vaatii uhrauksia. Painoa ei lähde pysyvästi, jos ei tee ruokapuolella muutoksia tai lisää huomattavasti aerobista liikuntaa. Kaikilla on omat tapansa, mutta itse muutin täysin ravintopuolta, ja lisäsin aerobista liikuntaa huomattavasti. Näillä eväillä muutuin 82 kiloisesta "massalätkäpelaajasta" about 70 kiloiseksi kestävyysurheilijaksi. On hyvä pitää mielessä, että toisin kuin nyky-yhteiskunnassa, missä kaikki pitää saada nyt ja heti, niin painonpudotuksessa tämä malli ei onneksi ole mahdollista. Rasvaimuja ja muita juttuja voi tietenkin yrittää, mutta en lupaa hyviä lopputuloksia. Toivottavasti saat aikaiseksi toimivan mallin, joka sopii juuri sinulle.

Link to comment
Share on other sites

olitkos muuten 180kg ennen painonpudotusta?

loppuunhan voi lisätä vaikka kuinka paljon, kun silloin ei hikinen olemus enää haittaa. Jos aikaa on niin ekana lämpö kuntopyörällä tai soutulaitteessa, sitten salilla gägäilyä ja sitten voi ottaa vaikkapa cross-trainerilla niin kauan kuin huvittaa. Pari lehteä siihen vaikkapa selailtavaksi niin tunninkin saa kulumaan.

En ollu 180kg vaa parhaimmillaan 82kiloa.. sitten se repesi kun pääsin intistä.. pikkuhiljaa nousi ja tyhjiä lupauksia tuli annettua... tekosyitä tuli keksittyä miksen treenaa yms

Link to comment
Share on other sites

TREENIPV 2. Kävelyä 4.14km Aika 41.24min

Lähimaastossa etsimässä edellistä loistavaa motivaatiota... Kyllä se sieltä kävellessäni hiekkatietä pitkin puitten lomassa raikkaita tuoksuja nuuhkiessa alkoi löytymään ,

vaikka matka ei pitkä ollut tuli aivan loistava fiilis lenkistä. Sykkeet nousivat mukavalle tasolle tallatessani vanha hyppyrimäkeä ylös. Tällä hetkellä kirjoittaessani tekisi mieli

lähteä uudestaan lenkille illalla , mutta taidan passata huomiselle.

Huomenna tarkoituksena riipasta Salilla rinta , olkapää , ojentajat ja 4-6km kävelylenkki. Kun taas sen fiiliksen löytäis

ettei 30 asteen pakkasetkaan haittaa menoa vaan urheilemaan on päästävä. viime talvi kaatui osittain urheilun kannalta kylmyyteen (päässä kehitelty pelko) sitä ennen mikään pakkanen

ei haitannu menoa

Link to comment
Share on other sites

joo aerobista vaan niin paljon kun pystyy, ei se laitteilla huhkiminen kuluta läheskään yhtä paljon.

totta toinen puoli, lihasten aktivointi polttaa rasvaa ja nostaa teston määrää ropassa ja rasva palaa. Molempia yhdistämällä uskon parhaaseen lopputulemaan.

Ja hidas eteneminen on pysyvän lopputuloksen tae.

Sitkeyttä projektiin, vaikeintahan homma on vasta tavoitepainon ylläpidossa ;)

Link to comment
Share on other sites

Päivitys 2.8.2013 Korkeat leposykkeet ja unettomuus

Eilen menin ajoissa nukkumaan tavoitteena herätä aamulla 07 lenkille. 23.00 sain itseni punkan pohjalle ajattelin , että uni tulee koht puoliin.. No eihän se tullut jostain syystä sydän tykytti leposykettä yli satasta ja unettomuutta jatkui aina 04.30 asti jolloin viimeiseksi kelloa vilkaisin. Sen jälkeen olin nukahtanut ja herään 12.30 ja ihmettelin miksei kello ole soinut , jolloin huomasin että olen ajastanut kellon 07 lauantai aamuksi. Koko päivän heräämisestä asti on ollut väsynyt olo eikä virtaa tahdo löytyä mistään , joten tämän päivän happilenkkeilyt jää pannaan. Onneksi ruokailut ovat menneet hyvin eikä siitä ole lipsuttu. Huomenna aamulla menen lenkille vaikka en olisi nukkunut tippaakaan. Ja se on saletti.

Osaako joku kertoa mistä tuo leposykkeen äkillinen nousu ja noin 4-5tunnin kesto voi johtua? söin iltapalani klo 19 jolloin otin pienen kupin kahvia ainekaan ennen se ei ole vaikuttanut uniini.

Link to comment
Share on other sites

TREENIPV 3. Kävelyä 5.87km 1h 08min + 45min salia

Viikon kolmas treenipäivä saatu pakettiin.. eihän tuol hyvältä näytä tähän mennessä vain 3 treeniä viikkoon... parantamisen varaa jää paljon ensi viikolle , mutta parempi tehdä edes vähän kuin ei ollenkaan...

aamun treeni 07 kulki hyvin kunnes viimesen ylämäet saivat akillesjänteet ihan tukkoon ja vauhti hiipui.. sykkeetkin huiteli 130 paremmalla puolella koko treenin ajan.. Loppujen lopuksi todella miellyttävä happihyppely. Tästä on taas hyvä jatkaa huomisiin aamusaleihin , katsoo jos illalla menisi kävelylly.

Mittari myös taas alkoi sekoilemaan , joten huomisesta lähtien airobiset vedetään natuna kivikautiseen tyyliin :). mittari lähtee huoltoon kunhan maanantaina saan tilattu sille Ups kuriiripalvelun kautta kyydin vantaalle.. näillä näkymin se menee keskiviikolle. siitä noin viikko eteenpäin niin on taas mittari käytössä.. muttei anneta sen haitata , vanhaan tyyliin enirolla mitaten treenit jossei pysty mittaamaan nii sitten vain ajallisesti ja fiiliksiä kertoen tänne. Eiköhän tämä jaarittelu ollut tässä minä jatkan iltapuuhia ja lähen aikaseen koisimaan , jotta aamulla herään virkeänä treenaamaan.

Tulikin käytyä vielä salilla tekemättä 12 "työsarjaa" selkää + lämmittelyt. Nyttei uni tule , mutta nukutaan sit ku tulee...

Viikko pulkassa Huomenna punnitus ja uuden viikon alku :)

1. VIIKON SALDO

Salia 85minuuttia

kävelyä 1h 50min/10.01km

-2.5kiloa

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

TREENIPV 4. Salia 45min + punnitus

Moro! Viikko saatu pakettiin. Aamulla herätessä 04.00 ajattelin turha mennä enää takas koisimaan , tulee vain

selkä kipeäksi pyörimisestä. Nostin kankeat raajani ylös hieman voimistelin ja hyppäsin puntarille ja ensimmäisen viikon saldo on -2,5kg tämä johtunee kadonneesta nesteestä mutta kaikki lasketaan! Mietin puntarilla että tätä onnitumista on pakko juhlia , joten päätin hilppasta suoraan salille ja se EI todellakaan ollut virhe! Tein elämäni parhaan Rinta, olkap. ojentaja treenit koskaan! Tuntui että virtaa riittää vaikka muille jakaa! Salin jälkeen suihkussa olo oli yhtä hymyä! pitkästä aikaa kunnon tiputus ja mikä parhainta todella hyvin onnistunut treeni! Nämä ovat niit valonpilkkeitä elämän normaalin puurtamisen välissä! Vielä on todettava , että todellakaan tämä viikko ei ole paketissa vaan illalla olisi vielä kävelylenkki , joten illalla tulee viikon saldot ilmoille!

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy