Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Mud Run


Recommended Posts

8k Mud Run

This is a challenging 8K run which starts on the beach at NAB Little Creek and winds through sand dunes and a variety of coastal terrains which then leads to obstacles such as a low crawl, a 5 foot wall and a series of beach barricades and mud pits before coming into the homestretch to a Misting Tent. Designed and built by Sea Bee's, CBMU 202, this course is full of sand, mud and a lot of fun!

Tuollaisen kisan kävin juoksemassa viime lauantaina, samaan aikaan, kun MasUlaiset painiskelivat huomattavasti pidempää taivalta.

Sää oli aamukahdeksalta kaunis +24, 44% kosteus ja aurinkoinen tuuli pöllytti hiekkaa.

Kisan lähtöjärjestelyt oliva hiukan kummalliset. Turvallisuusbriiffaus ennen lähtöä ja samalla kerrottiin, että naisten lähtö on 5 minuuttia miesten lähdön jälkeen, koska noissa fyysisissä suorituspaikoissa syntyy muuten liian suuret tungokset ja odotusajat. Tätä ohjetta noudattivat ne, jotka kuulivat/ymmärsivät selostuksen. Eli osa naisista syöksyi matkaan miesten lähtölaukauksella, josta näkyi kisan jälkeen olevan kovat jälkimainingit toimitsijapöydän luona.

Kisaan oli ilmoittautunut noin pari tuhatta juoksijaa, maaliin tulleita oli kuitenkin vain vajaa 900. Atlantin aalloilla ei juostu, kuin aivan rannassa, joten en usko monenkaan huuhtoutuneen mereen ja joen ylityksessä oli hengenpelastajat vedessä, joten hukkumaankaan ei päässyt. En tiedä mistä tuo suuri ero syntyi.

Oma kisani:

Olisi kannattanut miettiä pari asiaa ennen kisaa.

Kengät, laitoin jalkaani asicset, jo juoksu-uransa loppupäässä olevat, koska mudassa ja vedessä vuorotellen juoksu tekee uusistakin entiset. Joo-o, asicsissa on kiva sellainen hengittävä verkkopäällyste, joka suodattaa sopivasti hiekkaa kenkiin varpaiden seuraksi. Tämän huomasin tehdessäni verryttelyä ennen kisaa. Ilmastointiteippi olisi auttanut.

T-paita, olisi kannattanut jättää ottamatta vastaan, oli nimittäin aika painava kastuttuaan läpimäräksi joen ylityksessä. Paikalla ei ollut mitään säilytystä ja olin itsekseni liikkeellä, joten laitoin sen sitten juoksutoppini päälle. höh...

Startissa olisi kannattanut mennä naisissa sinne kärkipäähän juoksemaan tai ainakin tuntumaan. Hitsi. Ensimmäinen hiekkaeste tuli nopeasti vastaan ja siinä sitten jonossa kiltisti edettiin, pehmeät hiekkadyynit ja keinotekoisesti rakennetut hiekkamäet pääsi ylittämään vain ennalta määrättyä polkua.

Tästä lähtöpaikastani "maksoin" puoliväliin asti.

Juurakkoinen metsäpolkureitti oli myöskin niin kapea, että ohittelemaan ei päässyt, joten tahdin määräsi jono. En varmaan paljon kovempaa olisi jaksanut juosta, mutta jonottelu hiekka-ryömintäpaikoille söi turhaa aikaa. Samoin kivikon ylitys tapahtui hitaasti.

Tässä kohtaa tyhjensin myös kenkäni hiekasta, kun varpaat eivät meinanneet mahtua enää kenkiin, hiekan sekaan.

Vesiylitys oli meikäläisen kainaloihin asti ulottuva rutakko, mutapohjainen. Sen jälkeen ei enää hiekka vaivannut kengissä, muta tiivisti kengän verkkopinnan.

150 cmn esteen ylittäminen, onneksi olivat laittaneet kaksi estettä, jotta, ne jotka halusivat "harjoitella" esteen ylitystä useampaan kertaan saivat siihen mahdollisuuden ja toinen este oli sitten vapaana.

Hiukan tasaisemmalla hiekalla juoksentelua ja loppu sitten taas pehmeässä hiekkadyynimaisemassa etenemistä. Muutama matalampi este oli vielä rakennettu ennen maalialuetta. Maaliin saavuin inauksen alle 59 minuutissa ja sydämeni oli pomppinut kisan keskiarvolla 176, sijoitukseni oli omassa ikäluokassani 40-44 vee kahdeksas ja kaikista naisista oli 77, ennen protesteja ;-).

Jälkiviisastelua:

En ole harjoitellut mäkijuoksua ja kisa sai pohkeeni ja akillekset hiukan tuntumaan. Samaten hiekassa olen juossut vain rannan tiiviissä hiekassa, kannattaisi juosta myös tuota pehmeää osaa.

Ilmastointiteippi tai erilaiset kengät tekisivät juoksusta hiukan miellyttävämmän.

Paksua puuvillaista t-paitaa ei päälle.

Kannattaisi alussa valita paremmin lähtöpaikkansa.

Kisa oli erittäin mukava, rankahko, fyysinenkin, tosin aiemmin keväällä juoksemani Seal Challange 5K kisa on fyysisesti vaativampi, joskin lyhyempi. Tässä kisassa häiritsi hiukan se, että reitin varrella ei ollut ainuttakaan väliaikatietoa sen enempää maileissa kuin kilometreissäkään. Taidan käydä juoksemassa uudelleen tuollaisen MudRunin ja katsoa olenko mitään oppinut tästä kisasta. Käy harjoitteena yhdistetystä kovasta lenkistä ja kuntosalista.

Kisan jälkeen olisi ollut beach partyt, mutta minun piti rientää kotiin poikani ylioppilasjuhlia valmistelemaan ;-), vieraat tosin saapuivat vasta 8 tunnin päästä, joten ehdin juosta pienen jälkiverryttelyn ennen keittiöön ryntäämistä.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Ananas raportista ja onnittelut kisasta!

Harmi kun siinä oli noita älyttömiä jonotuksia, niin et saanut koneesta kaikkia irti. Muutenhan toi on varmaan ollut melkoinen elämys. Antaa varmaan hyvää vaihtelua pääkopalle, kun ei ole aina samaa junnaamista.

Sun täytyy etsiä joku vähän pitempi (vaikka 50 kilsaa) kisa, jossa on samantyyppisiä maastoesteitä. Silloin ei ehkä noihin jonotuksiin tuhraannu niin paljon aikaa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy