Jump to content
Juoksufoorumi.fi

1. Ellivuoren polkumaratooni 31.8, Sastamala


Recommended Posts

Ensimmäinen Ellivuoren polkumaratooni järjestetään luonnonkauniissa Sastamalan Ellivuoressa 31.8. Mäkinen polkumaratooni juostaan nimensä mukaisesti poluilla. Järjestämme myös parimaratoonin, puolimaratoonin ja kympin.

Lyhyemmätkin matkat käyvät kelpo koetuksesta, sillä loppuaikaa ennakoitaessa samaan matkaan tasaisella kulutettu aika on syytä kertoa jopa kahdella! Reitti kulkee Ellivuoren laskettelukeskuksen rinteillä ja sitä lähellä olevan Pirunvuoren liepeillä. Kokonaisnousua maratoonille tulee yli 2500 metriä.

Matkat ovat standardeihinsa nähden taatusti ylimittaisia! Tapahtuman motto: "Ropapli te rankest maratöön in Finläänd!"

Osallistumismaksut 10e/hlö sarjasta (N/M) ja matkasta riippumatta. Sisältää mm. juomahuollon, sauna- ja uintimahdollisuuden, mahdollisuuden arvontapalkintoihin sekä paikallismurteella kirjoitetun osallistumisriplomin.

Ilmoittautumiset mielellään ennakkoon 29.8. mennessä osoitteeseen antti@kulku.net tai 041-4663900.

Maksut mielellään paikan päällä. Ilmoittautuminen paikan päällä 15e/hlö.

Järjestäjä: Liikuttavat ry, Sastamala (liikuttavat.kopteri.net)

Kumppanit: Hotelli Ellivuori, Neon Sport, T:mi Kulku.

Lisätietoja ja mainoksen tapahtumasta laitan lähiaikoina!

Antti Lepistö

(www.kulku.net)

Link to comment
Share on other sites

Ihan mielenkiintoinen tapahtuma, mutta ajankohta on huono. Samaan aikaan (jatkossakin?) on Nuuksion polkumaraton

Juurikin tästä syystä Ellivuoren kisa jää tänä vuonna väliin. Ensi vuonna tätä voisikin jo harkita. Hatunnosto järjestäjille, kun tarjoavat juoksuelämyksiä nimellisellä maksulla. Tässä ei ainakaan ole rahastuksen makua.

Link to comment
Share on other sites

Hienoa, että tapahtuma kiinnostaa!

Nuuksio Classic todellakin on valitettavasti samaan aikaan. Tämän viikonlopun katsoimme kuitenkin alkusyksylle parhaaksi ajankohdaksi. Seuraavina vuosina, mikäli tapahtuma saa kannatusta, tämän kaltaiset päällekkäisyydet pyritään luonnollisesti minimoimaan. Nyt tarkoitus on tietenkin myös testata järjestely-, huolto- ym. puitteita tapahtuman juurruttamista silmällä pitäen.

Ellivuoren polkumaratoonin toivomme tenhoavan myös sellaisiin liikkujiin, joille polkujuoksu ja maratonit tuntuvat (vielä) vierailta. Puolimaratoonin tai kympin kävelemisessäkin riittää rutkasti haastetta, ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Ne käyvät mainiosta pitkästä lenkistä melkein jokaiselle kuntoilijalle. Mutta on tämä reitti erittäin rankka kokeneemmillekin kulkijoille.

Link to comment
Share on other sites

Alustavasti olemme jo ensi vuoden tapahtuman siirtämistä keväälle suunnitelleet. Ajatus kolmen polkumaran sarjasta - vaikka ja mielellään epämuodollisestakin - kiehtoo myös täällä. Tänä vuonna me tietenkin toivomme paikalle lyhyemmällekin mäkikönylle kykeneviä ja tietenkin sellaisia maratoonareita, joille viikonloppu vielä sattuu olemaan vapaana. Jatkossakin osallistumismaksu tullaan pitämään verraten edullisena, ja järjestelyt yksinkertaisina, mutta toimivina. Tässä alla tapahtumamainos, jota saa levittää! (Lähtöaikoja muuten siirsimme klo 10:een ja 11:een.) Tapahtuman yleisohjeet liitämme sivuillemme liikuttavat.kopteri.net myöhemmin elokuulla.

post-10896-14304185854893_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ymmärsinkö oikein (mainoksen perusteella), että maratonilla juostaan sama, n. 2,5 kilsan lenkki 17 kertaa? Olen itse tulkinnut, että Nuuksion ja Vaarojen vetovoima osaltaan perustuu siihen, että reitti on suunniteltu maratonin mittaiseksi. Jos tulkintani oli oikea, kehottaisin kyllä miettimään jatkossa muitakin reittivaihtoehtoja...

Link to comment
Share on other sites

Ymmärsinkö oikein (mainoksen perusteella), että maratonilla juostaan sama, n. 2,5 kilsan lenkki 17 kertaa? Olen itse tulkinnut, että Nuuksion ja Vaarojen vetovoima osaltaan perustuu siihen, että reitti on suunniteltu maratonin mittaiseksi. Jos tulkintani oli oikea, kehottaisin kyllä miettimään jatkossa muitakin reittivaihtoehtoja...

Kyllä ainakin ensimmäisellä kertaa näin. Tarkoituksena oli tosiaan etsiä runsaasti nousua mukavalla reitillä. Nyt kokonaisnousua on lähemmäs 2,5 kertaa em. tapahtumia enemmän. Näin homma voidaan hoitaa suhteellisen pienellä järjestelyllä ilman isompaa huoltotarvetta. Tottakai Vaarat ja Nuuksio ovat erilaisia, ja on erittäin kannatettavaa, että ne jatkossakin juostaisiin yhden kierroksen reitillä. Ylipäätäänä toivoisin, että innokkaat järkkäilisivät polkujuoksuja ilman suurempia osallistujatavoitteita ja paineita omilla kulmillaan. Yhden kierroksen tapahtumia voisin itsekin tänne jatkossa ehdotella - ainakin yhteislenkkimielessä.

Link to comment
Share on other sites

Hieman OT, mutta onko jokin syy siihen, että sana "maraton" on järjestelmällisesti kirjoitettu väärin mainoksessa ja myös tämän ketjun otsikossa?

Jos kyseessä on joku sisäpiirin vitsi tai sanaleikki, niin se ei ihan auennut. Ärsyttää suorastaan, jos tämä on välinpitämättömyydestä tai huolimattomuudesta johtuvaa suomen kielen pahoinpitelyä.

Sen sijaan tuollainen pikku rinkulaa kiertävä mäkimaraton kuulostaa viehättävältä. Huollon järjestämisen helppous on painava argumentti, myös näin potentiaalisen kilpailijan kannalta.

Link to comment
Share on other sites

Marathon on minusta oikea. Maraton väkinäinen suomennos, maratooni Tyrvään murteella, kaikki kelpaa kun vaan on min 42.195 mittaa, Huollon kannalta tällainen pienempi lenkki on helppo järjestää mutta henkisesti vaativampi juosta, ainakin suurimalle osalle meistä. Millaisillakohan kengillä saisi varpaankynnet pysymään paikoillaan noissa alamäissä. mieli tekisi kokonaista mutta järki sanoo että puolikas valmistaa Vaaroille paremmin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy