Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kuopio SM OLY


Takapainoinen Taapertaja
 Share

Recommended Posts

Aika avata ketju toiselle Suomen kesä isoista kisoista. Taapertaja on intoa täynnä, kun Joroinen jäi väliin työesteiden vuoksi.

Näyttäisi Kuopiossakin olevan mukavasti väkeä viivalla. Omassa M40 sarjassakin jo yli 50 nimeä!

Toivotaan, että pyöräreitille kaikki mahtuvat ja että järjestäjät saavat osallistujat ymmärtämään tien oikean laidan käyttämisen pyöräilyssä. Viime kesänä oli muutama hurja tilanne siinä isossa alamäessä, kun ohittavan ja ohitettavan nopeusero oli ainakin 20 km/h ja ohitettava yllättäen vaihtoikin ajolinjaansa tien keskiosaan. Reaktiot ja hyvä tuuri toivat ehjänä maaliin.

Omalta osalta odotukset eivät tuloksellisesti ole suuria, kun uintia ja ulkopyöräilyä ei käytännössä ole päässyt harrastamaan tänä vuonna ulkomaan töiden vuoksi lainkaan, mutta eiköhän siitä silti mukava tapahtuma ole tulossa.

Saa spekuloida.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jos kerta saa spekuloida, niin heitetään saman tien off-topiciksi :-)

Ensi vuodelle kun on tulossa se Antti Hagqvistin puuhaama (?) Tahko Triathlon, niin vasta eilen hahmotin, että sehän on käytännössä Kuopio Triathlonia seuraavana viikonloppuna ja samassa kaupungissa. Aikamoista, että Kuopiossa on 2014 perättäisinä viikonloppuina (tod. näk.) perusmatkan SM ja kansallinen puolimatka, toivottavasti eivät syö toisiltaan osallistujia.

Link to comment
Share on other sites

Kuopioon tullaan jos terveys sen sallii. Tuolla toisaalla jo avauduin sairastelusta, niin antaa sen olla. Mutta kunhan lääkekuuri on syöty niin näkee mihin suuntaan vointi menee ja sen mukaan Taapertajan haaste otettanee vastaan ;)

Tosin ollaan näköjään eri sarjassa kun minä vielä tämä kesän pojat-35 kerhossa.

Edelleen itse hätäilen sen pyöräreitin hiton mukulakivi pätkän vuoksi! Viime vuonnakin siinä oli juomapulloja, pumppuja, vararenkaita yms sälää. Siihen kuitenkin kierrokselta palatessa voi ajaa suht kovaa. Jos ei kiviä peitetä (mitä ei tapahtune) niin vähintän siinä sais olla joku keräilemässä enimmät rojut pois, ettei niihin kukaan aja vahingossa. Ja tuo Taapertajan mainitsema jyrkkä mäki oli oikeasti aika järkyttävä kun vauhti nousee todella kovaksi ja joku siellä "kruisailee" kiireettä (huumorimielellä lähdin..) niin se ohitus on aika riskaabelia. Ja mäki vielä päättyy aika tiukkaan kurviin.

Muutenhan Kuopiossa perinteisesti kaikki toimii hienosti ja kisapaikka on mitä mainioin.

Ja off topicciin, tuskin syövät toisiltaan. Joku joka aikoo tosissaan vetää perusmatkan Kuopiossa, tuskin kovin hanakasti lähtee puolikasta vääntämään viikon kuluttua. Sprintti vois toimia hyvänä viimeistelynä.

Itse näen positiivisena, että kansallisia kisoja vailla SM titteliä tulis lisää. Kun kuitenkaan kaikille ei sovi ajankohdallisesti aina ne "pääkisat", joten ei muuta kuin lisää vaan. Ja mieluusti vielä sprinttiä & perusmatkaa niin

ei tarvitse pois-sulkea muita kisoja kalenterista palautumisia suunnitellessa. JA vielä lisänä, sprintti sprinttinä OIKEILLA MATKOILLA, en tykkää jos aletaan lyhennellä uintia jne. Oikeat sovitut matkat peliin.

Link to comment
Share on other sites

Itsellä vieno toive, että tänne pohjoiseenkin kisoja. Täältä kun joutuu aina lähtemään eteläänpäin jos triathlonia mielii. Ellei nyt jostain pienistä kyläkisoista puhuta. Perusmatka peesikiellolla on kyllä hyvä määritelmä sellaiselle kisalle, joita vois olla eripuolilla suomea ja mieluusti jokaisena viikonloppuna :D

Link to comment
Share on other sites

Onhan OTC isohko seura, ei siellä löydy intoa ja aktiiveja pistää kisaa pystyyn?

Ykspihlajan Reimassa vissiin aktiivit väsyi kisoja järkkäämään kun taisi kaatua aika pienen porukan (Huhtalan?) harteille isoin urakka kisoissa. Harmi sikäli kun loistavat kisat oli Kokkolan porukoilla tarjota.

Onkos siellä päin muita seuroja?

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Täysmittaisen sprinttiuinnin kisoista jää suuri osa uusia lajiin tutustujia tulematta kokonaan koska 750m uinti on monelle aloittelijalle liikaa. Samaa ongelmaa ei ole pyörän taikka juoksun kanssa.

Olishan se meille muille kiva kun sijoitukset nousisi kohisten kun osallistujia olisi paljon vähemmän :wink-new:

Minusta lyhennetty uinti nimenomaan sprinteillä on perusteltua juuri tuosta syystä. Sanon tämän vaikka minulla uinti on se vahvin laji (joroisilla sijoitus putosi 330 sijaa uinnin jälkeen). Tietty kaksi sprinttiä samaan kisaan voisi olla optio jos aikataulullisesti sopii kuvioihin.

Rookie

Link to comment
Share on other sites

Täysmittaisen sprinttiuinnin kisoista jää suuri osa uusia lajiin tutustujia tulematta kokonaan koska 750m uinti on monelle aloittelijalle liikaa.

Rookie

Joo, tiedän kyllä tuon perustelun ja hyvin ymmärränkin. Tuo juoksu vaan ylikorostuu muutoinkin kisojen ratkaisuissa.

nimim. huono juoksija

Link to comment
Share on other sites

Kun matkoja mulkataan kuten "kyläkisoissa" on tosiaan usein lopputuloksena juoksikisa pikku koristein. Jos uintia lyhennetään niin miksei myös muita lajeja samassa suhteessa? Ja en ole hyvä uimari! :)

Usein valtaosa triathlonin aloittelijoista on kuitenkin "ihan hyväkuntoista" väkeä pl uintikunto, joten siinä valossa jos lyhennetään kaikki matkat niin siitä tulee semmonen pikapyrähdys että kauempaa tulevat joutuu entistä enemmän miettimään homman mielekkyyttä.

Jos kaikki matkat olisi samassa suhteessa, vaikka esim. 300m-8km-2km olisiko tuo parempi?

Rookie

Link to comment
Share on other sites

No, meillä on tänäkin kesä 5 harkkakisaa tarjolla aikalailla noilla matkoilla, uinti 300m, pyörä 9km juoksu törkeen pitkä 3,5km. Tervetuloa Nokialle kisaamaan, eikä maksa mitään :wink-new:

Kisaajien tasokin on ollut kohdillaan, että kisaakin saa aikaan. Vai mitä TpT?

Jotenkin mulla on pieni kutina että sprintti lyhennetyllä uinnilla on kuitenkin keskimäärin kiinnostavampi kuin tämä microsprintti.

Olisiko Raahessa ketään joka koeponnistais ja järkkäis tuollaisen kisan niin tulisi tuokin testattua? :064:

Rookie

Muokattu
lisäys
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy