Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Haamutuntemukset ennen juoksutapahtumaa


madass
 Share

Recommended Posts

Viimeisen kahden viikon aikana treenien keventyessä on yllättäen tullut monenmoisia tuntemuksia, joista osa on varmasti psykosomaattista oireilua ennen HCM:ää:

-Viime viikolla jostain syystä varsinkin vasemman polven sivu tuntui aralta samoin kuin pohkeen alaosa (jotain krampin poikasta?). Samantyyppisiä tuntemuksia myös oikeasta jalasta.

-Toissapäivänä kurkku oli todella karhea ja olin 101%:n varma, että nyt se flunssa/angiina iski (vaimo ja yksi lapsista angiinassa). Vaan eipä tunnu enää missään...

-Toissapäiväinen maravauhtinen viimeistelylenkki tuntui meneen penkin alle, kun keskisyke oli 2 pykälää korkeampi kuin muutama päivä aiemmin - no, juoksin lopun mäkiosuuden 1/2 minuuttia nopeammin ja syke pikkasen karkasi, joten se siitä...(kalorinkulutus mittarin mukaan lähes sama)

-Eilen alkoi taas vanha vaiva oikean jalan isovarpaan tyvessä muistutella itsestään... ja eikun taas testaamaan erilaisia pädejä ja viritelmiä, josko niistä löytyisi apua.

Tulevatko rasitusoireet tavallisesti vaan esille harjoittelun keventyessä, vai onko kaikki vaan päästä kiinni??:WTF:

Link to comment
Share on other sites

- kurkkuoireita ja flunssatuntemuksia aivan kuin ketjun aloittajallakin

- lisääntyneet juoksu-unet ja jalkaliikkeet öisin (mm. lähes perheväkivallaksi laskettava tiedostamaton askel-potku-liike kylkiasennossa)

- mukamas kohonnut leposyke (en ole virallisessa levossa sitä edes mitannut vaan ainoastaan duunin jälkeen)

- rintalihaksen aristus vasemmalla puolella parin ensimmäisen juoksukilometrin aikana vauhdista riippumatta, liittynee hengityksen kiihtymiseen - tämä voi olla kyllä ihan "oikeakin" vaiva

Isovarvas on kestovaiva, joka on tuntunut jo treenikaudella, joten sitä en laske itselleni mukaan tähän.

Lisäksi ravaan psykosomaattisesti vessassa - vai johtuisiko sittenkin tuosta tankkauksen aikana lisääntyvästä nesteen nauttimisesta... :)

Hullujahan me kaikki täällä ollaan, joten vika lienee päässä - vaikka olisivat rasitusoireitakin, niin itse ne on hankittu ==> monen mielestä vika on edelleen päässä. Mutta kyllähän nuo kolotukset iskevät muutoinkin kevyellä viikolla päälle vaikkei mara olisi vielä lähelläkään.

Link to comment
Share on other sites

Itse olen huomannut että kun aikaisemmin tein vain kolme harjoitusta viikossa, aina oli jotain kolotuksia. Pokkana vaan lisäsin määrää ja nyt teen viisi tai kuusi treeniä ja jalat on paljon tuoreemman tuntuset! Voi tietysti olla syyt ja seuraukset sekaisin. Varmaankin neuroottinen paikkojen monitoroiminen tapahtuman alla tuo myös esiin paljon pieniä kolotuksia.. Mutta niinkuin joku viisas sanoi täällä, sitä joko pystyy juoksemaan tai ei. Lauantaina sen sitten näkee..

Link to comment
Share on other sites

Niinpal ruppee pelkäämään, että joku menee myttyyn, että löytää itsestään yhtä ja toista 'ennusmerkkiä', josta voi päätellä tosi pahojen ongelmien olevan edessä...Mulla oli jo muka-kurkkukatarri ja muka-imusolmukkeet tulehtuneet ja muka-varvasvamma ym. ym. Nyt on ainoo oire, että hyppään täällä palstalla jatkuvasti, kun ei saa keskityttyy työhön ja tekemiseen kuin vähäksi aikaa kerrallaan. :006: Kaipaan vaan juoksukavereiden seuraa ja haluun jakaa odotusfiiliksiä. Saas nähdä miten palstan nurkat paukkuu ens sunnuntaista lähtien, kun puretaan kokemuksia....jännää!

Link to comment
Share on other sites

Niinpal ruppee pelkäämään, että joku menee myttyyn, että löytää itsestään yhtä ja toista 'ennusmerkkiä', josta voi päätellä tosi pahojen ongelmien olevan edessä...Mulla oli jo muka-kurkkukatarri ja muka-imusolmukkeet tulehtuneet ja muka-varvasvamma ym. ym. Nyt on ainoo oire, että hyppään täällä palstalla jatkuvasti, kun ei saa keskityttyy työhön ja tekemiseen kuin vähäksi aikaa kerrallaan. :006:

Sama vika rahikaisella - eihän tästä tuu mitään kun pitää koko ajan kurkkia palstaa ja tsättiä!

Pitää vältellä flunssaista työkaveria kuin ruttoa, ettei vaan saa tautia.:huh:

Ja tämäkin varteenotettava viesti pitää laittaa.:tongue:

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli kans ennen HCM:ää noi kurkku, vainoharhainen flunssaisten välttely, jaloissa kolotusta siellä jos täällä, ripulia, vatsanväänteitä jne jne. Löin päänikin yhteen tankoon ja kirosin, että just joo ennen maraa, niin että aivotärähdys...No nyt maran jälkeen ei ole ollut mitään oireita.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy