Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tenon Maraton 20.07.2013


Recommended Posts

Tässä linkki tapahtuman sivuille: http://www.utsjoki.fi/fi/palvelut/opetus--vapaa-aika-ja-kulttuuripalvelut/teno-maraton.php

Onko ketään menossa? Harvoin sitä noilla leveysasteilla tulee oltua, joten pakko mennä tsekkaamaan meininki. Taitaa olla vasta muutaman vuoden vanha tapahtuma. Matkoina siis vartti, puolikas ja täysi. Kuvien perusteella, ja kertaalleen Utsjoella käyneenä voin todeta, että maisemat ovat ainakin päätä huimaavat.

Link to comment
Share on other sites

Ajeltiin tuolla suunnalla kesäkuun alussa ja reitti on kyllä upea, Tenojoen vartta koko matkan. Mäkiä on toki, sekä ylä- että alamäkiä, melko pitkiäkin näin tasamaan olosuhteisiin tottuneelle. Mutta eipä tuonne varmaan ennätystä mennä hakemaankaan vaan elämystä! Kyselin Utsjokelaisen kahvilan tädiltä tapahtumasta, ja sanoi että ötökät haittaa ehkä enemmän juomapisteillä seisovia vapaaehtoisia kuin juoksijoita :-). Kiva tapahtuma varmasti, tekisi tuo mieli minunkin joskus juosta.

Link to comment
Share on other sites

Tapahtumaan en ole osallistunut, mutta reitistä on kyllä "juoksukokemustakin", kun kaksi vuotta sitten vedettiin vaellusreissun 15km loppusiirtymä Utsjoelle hölkkämarssia pitkin Nuorgamintietä viikon rinkka selässä 30 asteen helteessä.

Perillä Utsjoella maistui sitten lohikeitto ja kylmä juoma Rastigaisan terassilla.

Noteerasin tuolloin kyllä paikan päällä tapahtuman mainokset, mutta olimme pari viikkoa liian aikaisin liikkeellä.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

hienoin kisa mitä olen juossut. aivan mahtavat maisemat tunturien ja tenojoen ympäröimänä. teki mieli pysähdellä välillä nauttimaan oikein kunnolla näkymistä mutta kisailin sitten kuitenkin tosissani. poronlihat ja marjakastikkeet tuli kyytiin suht rankalla reitillä. ja vielä kun yhteen suuntaan juostaan niin myös tuulen vaikutuksen huomaa jos ja kun kunnolla puhaltaa ja vielä sitä vastaista. suosittelen kuitenkin lämpimäti pelkästään maisemien takia.

ps. paita taidettiin teettää väärtepäin ;-)

Link to comment
Share on other sites

Juoksitteko tien oikeaa laitaa ( en suosittele ) vai ajoiko auto vastaantulijoiden kaistalla ?

Vasemmalla juostessahan näkee kyllä vastaantulevan ajoneuvon ja voi väistää tarvittaessa vaikka suolle ....

Mielenkiintoinen kisa. Oli harkinnassa mutta "kesäloma" alkoi hieman liian myöhään enkä oikein olisi ehtinyt ajoissa paikalle.

Ensi vuonna vakavasssa harkinnassa :)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä tuo Utsjoki on sen tason mesta, että vastaavaa ei oikein tahdo löytyä kotimaan mittareilla. Teno on aika maaginen joki. Lohet tulivat vaan kiusaamaan hyppimällä näyttävillä loikilla siiman yli. Rannalta ei irronnut tärpin tärppiä. Joka ilta joku vanhempi kaveri latoi tiskipöydälle semmoisen reilun kympin pojan. Olisin vaihtanut varttimatkan voiton sellaiseen yli viisikiloiseen koska tahansa. Tenon maratonilla on kyllä paljon potentiaalia kasvaa suureksikin tapahtumaksi, mutta markkinointi on aika lapsen kengissä vielä toistaiseksi. Miinuspuolia oli mielestäni aika kallis osallistumismaksu, sekä siihen liittyvä kisapaita, jossa tekstit on selkäpuolella ja edessä isolla stadiumin logo. Juoksijoita saisi/pitäisi olla kymmenen kertaa enemmän noin huikealla spotilla. Toivottavasti tapahtuma kasvaa tulevaisuudessa. Menen ehdottomasti tuonne täydelle matkalle joku vuosi. Kiitos järjestäjille erityisesti palkintojen paikallisuudesta. Harvoin tulee Helsingissä syötyä poronlihaa ja hillakastiketta!

Link to comment
Share on other sites

ohjeiden mukaan mentiin ja oikeaa laitaa ja vielä pientareen puolella. en tiedä missä sitten norjalaisdaami on raastanut. omat lenkit kyllä vedän vasempaa laitaa juuri tuon takia. kenellekkäänhän ei saa selkää kääntää...

Juu, ei kannata ajotiellä rekalle selkää kääntää. Se on varsinaista venäläistä rulettia !

Olisikohan oikean laidan epätavallinen käyttöönotto johtunut siitä että hienommat maisemat ( Teno ) olivat tien sillä puolella ?

Jokatapauksessa järjestäjät voisivat vallan perustellusti mainostaa kisaa " kerran elämässä- tapahtumaksi" !!!!!

Vakavasti ; jos/kun olen ensi vuonna mukana vaadin käyttää tien vasenta laitaa tai sitten saavat juoksuttaa toisinpäin, Utsjoelta Nuorgamiin.

Link to comment
Share on other sites

Olisi kyllä kiva olla podiumilla, koska palkinnot ovat kuulemma mahtavat (uistimia, perhoja, hilloja ja poronlihaa) :1st:

mistä hedelmistä tehtyä hilloa?

Joka ilta joku vanhempi kaveri latoi tiskipöydälle semmoisen reilun kympin pojan. Olisin vaihtanut varttimatkan voiton sellaiseen yli viisikiloiseen koska tahansa. Tenon maratonilla on kyllä paljon potentiaalia kasvaa suureksikin tapahtumaksi, mutta markkinointi on aika lapsen kengissä vielä toistaiseksi.

oliko siellä jotain kalan perkauspalvelua? mietin vain, että jos sattuisi onnistamaan niin se pitäisi saada jonnekin jampalle, joka perkaa ja tekee fileet. Muutenhan se menee ihan perseelleen koko homma, vaikka onhan kalastusta sinänsä toki joskus ihan hauska kokeilla.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy