Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Tallinnan maraton ja kansanjuoksu 24.9.


Recommended Posts

Bongasin uusimmasta Juoksijasta Tallinkin pakettimatkan Tallinnan maratonille, joka järjestetään ensi kertaa tänä vuonna kansanjuoksun yhteydessä. Muut matkat ovat puolikas, kymppi ja vitonen, mutta maraton kiinnostaisi vaihtoehtona Vantaalle. Mahtaako kellään muulla olla suunnitelmissa reissata Suomenlahden yli juoksemaan?

Erityisesti kiinnostaisi tuon kisan reittiprofiili, jos joku on sattunut aikaisemmin juoksemaan siellä esim. puolikasta. Sivuilta löytyi kyllä kartta, mutta ei tietoa mäistä. Mitään vuoristorataa ei nimittäin kiinnosta lähteä vetämään, kun etureidet ovat muutenkin niin kramppiherkät. Mutta eikös Viro nyt ihan kohtalaisen lättänä maa ole.

http://www.marathon.ee/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Älkää viitsikö. Ihan oikeastiko olen ainoa Tallinnaan lähtijä? Tukholman ensi vuoden maratonin ketjussakin on jauhettu jo sivukaupalla, mutta kukaan ei noteeraa Tallinnaa? Haloo ihmiset, Viro on halvempi ja lähempänä kuin Ruotsi!

Vaikka kyse on eri tapahtumasta, on kaupunki sama. http://www.seponkotisivut.com/vb//showthread.php?t=1934

En väitä että samat virheet tehtäisiin, mutta ...:mad0228:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

No järjestelyt olisivat voineet olla parempiakin. Juomapisteitä oli liian vähän, 5-7 km välein, mikä on varsinkin loppumatkasta tuskallisen harvoin. Pisteillä tarjottiin ihan hyvää juomaa ja murkinaa: vettä, urheilujuomaa, rusinoita, banaaneja ja suolakurkkuja. Urheilujuoman koostumus vaan saattoi vaihdella vedeltä maistuvasta litkusta paksuksi mehuksi.

Reitti oli pääasiassa asfalttia ja maraton juostiin kahtena lenkkinä. Muuten ihan hyvä reitti, mutta yhdessä kohtaa juostiin keskeneräistä, päällystämätöntä tietä pitkin muutama sata metriä: viiden sentin kokoiset kivenmurikat olivat aika eksoottinen alusta juosta. Lisäksi liikennettä ei katkaistu juoksijoiden vuoksi, joten välillä joutui teitä ylittäessään olemaan tarkkana, vaikka järjestäjiä yleensä seisoikin risteyksissä vähän ohjailemassa autoja. Toisaalta juoksijoita oli niin vähän (varsinkin kokomaratonilla) että on ihan ymmärrettävää, ettei liikennettä voinut kokonaan katkaista. Toisella kierroksella joutui välillä juoksemaan hyvin yksin, kun ketään ei näkynyt sen paremmin edessä kuin takanakaan.

Positiivista oli, että käytössä oli chip-ajanotto, vaikka kyseessä ei ole mikään megaluokan tapahtuma. Negatiivista taas se, että tulokset eivät vieläkään ole ilmestyneet nettiin...

Link to comment
Share on other sites

Positiivista oli, että käytössä oli chip-ajanotto, vaikka kyseessä ei ole mikään megaluokan tapahtuma. Negatiivista taas se, että tulokset eivät vieläkään ole ilmestyneet nettiin...

Käy katsomassa http://www.championchip.ee/index.php?page=118 jossa on kaikki Viron chippi-tulokset listattu.

Järjestys oli surkea ja on Kansanjuoksussa valitettavasti ollut sellainen jo vuosia, en ryhty edes kommentoimaan. :cry: Toivottavasti 2007 on Tallinnassa uusi maraton-juoksu ja uusi laatu järjestelussa.

Teen varmasti uuden aiheen Virossa 2007 järjestettävistä juoksuista, jossa olisi ulkomaalaisille kiinnostava latu ja järjestysasiat myös kunnossa.

terveisia Viron puolelta

(ja valitan klielivirheistä)

Simmo

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy