Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
poppeli

Ironman Frankfurt 6.7.2014

Recommended Posts

Ironman Frankfurt on nyt takana ja sitä on kotiuduttu hienolta reissulta. Alla muutamia ajatuksia kisasta:

Saavuimme paikan päälle torstaina. Meidän porukka majoittautui Intercontinentaliin, joka on virallinen kisahotelli. Itse otettiin tämä hotels.comin kautta ja hinta ei ollut kovin paha (= 600€ / 5 yötä / hinta kahdelle). Inter on 4-5 tähden hotelli ja siitä on lyhyt matka kisapaikoille. Toinen hyvä vaihtoehto on Adina Apartments, joka on kisapaikkoja n 300 m lähempänä. Hotellin sijainti oli tosiaan hyvä, koska maalin jälkeen pääse nopeasti hotellin suihkuun ja pyörän sai nopeasti talutettua huoneeseen.

Etukäteisjärjestelyt toimivat erinomaisesti. T1 ja T2 sijaitsevat eri paikoissa, joten järjestäjä tarjoaa bussikuljeksen. Nämä toimivat hyvin ja kuuluivat tietysti hintaan. Materiaalin haku, kisainfot yms. oli hyvin järjestetty saksalaisella täsmällisyydellä. Torstai oli ihan hyvä päivä tulla pelipaikoille: to rekistöröityminen + pyörän kasaus, pe kisainfo ja paikkojen tutkailua, la kamojen vienti, su kisa. Expoalue oli laaja ja siellä sai hyvin visaa vingutettua jos halusi. Perjantain pastaparty yllätti: hintaan kuulunut ohjelma/safka oli tosi hyvä ja runsas. Kannattaa hyödyntää myös ensi vuonna. Lauantaina vietiin kamat vaihtopaikoille: kaikki toimi todella hyvin, suuria jonoja ei syntynyt ja tässä ei ollut mitään ihmeellistä.

Kisasta: uinti on Langener Waldeseessä. Itse tykkäsin uinnista vaikka järvi on aika ahdas. Suurin ryysis oli ekalla suoralla ja ekan poijun kohdalla, mutta sitten helpotti. Joku sanoi viime vuonna että vesi oli sameaa. Ainakin nyt oli ihan kirkasta rantaa lukuunottamatta (johtui siitä kun 2700 kisailijaa seisoo lähtövalmiina). Uinnissa kaksi kierrosta ja välillä käydään maissa yleisömeren seassa, ah mikä kokemus ja siitä sai voimia. Yleisöä oli hirmuisesti jo uinnissa. Uinnin jälkeen pyörän päälle ja päivä lähti pikkuhiljaa käyntiin.

Pyöräilyn alussa poljetaan n 15km matka Frankfurtin keskustaan. Tämän jälkeen ohjelmassa on kaksi reilut 80km kierrosta, joiden välissä ajetaan keskustan kautta. Omasta mielestäni reitti oli upea. Tiukkoja käännöksiä, muutama nousu ja paljon yleisöä. Reitti on teknisesti vaativa ja monet haukkuivat sitä hitaaksi. Noh, kuka tykkää mistäkin. Pyöräilyreitillä mentiin pienten kylien läpi ja aukiot olivat täynnä porukkaa. Reitillä oli omasta mielestäni muutama erityisen hieno kohta: 1) the Hell nousu, jossa mennään mukulakiveä 2) Pidempi nousu lopussa, jossa ajorata on ehkä 1,5m leveä kun porukkaa on niin paljon 3) Pitkä lasku Frankfurtin keskustaan, vauhti nousee 60-70km/h, hienot maisemat kun keskusta lähenee 4) Kierrosten välissä oleva keskustan läpi menevä pätkä 3-4km - ihan kuin ajaisit Monacon katuradalla.

Maraton mennään neljänä kierroksena. Reitti mukailee Main - joen vartta. Juoksureitillä ei ole hirveästi varjoa. Reitti on tasainen, ainoat nousut ovat niissä kohdissa kun vaihdetaan toiselle puolelle jokea ja juostaan sillan yli. Maalisuora on upea ja yleisöä on tuhansia paikalla. Järjestäjien mukaan hyvällä säällä katsojia on aina yli 100 000 reitin varrella.

Yleisesti ottaen järjestelyt siis toimivat. Reitti oli hieno ja katsojia oli tosi paljon paikalla. Huoltopisteillä homma toimi ja vapaaehtoiset tekivät suorituksesta "helpon". Paljon parempaa toimintaa kun maratoneilla, joissa olen ollut (tai suomen tri-kisoissa). Maanantain palkintogaala oli myös hauska. Siellä tarjottiin osallistumismaksuun sisältyvä safka ja juomat. Tänä vuonna keli oli aika karmea: hellettä oli +30 koko ajan ja aurinko porotti taivaan täydeltä. Moni hyytyi maratonilla ja joka kymmenes keskeytti. Juoksussa huoltopisteitä oli 2km välein ja aina sai sienen tai jääpaloja, ilman niitä ei olisi selvinnyt. Maalissa huolto toimi myös hyvin. Upea kokemus, josta tuliaisina hienojen muistojen vuoksi onnistunut ensimmäinen Ironman: uinti 1.07, pyöräily 5.43 ja juoksu 3.42. Kokonaisaika 10h 42min. Oon tosi tyytyväinen aikaan vielä kun ottaa huomioon kelin, jossa sunnuntaina taisteltiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ironman Frankfurt on nyt takana ja sitä on kotiuduttu hienolta reissulta. Alla muutamia ajatuksia kisasta:

Onnittelut Ironmanille! Oletko ensi vuonna menossa myös Frankfurttiin? Mulle jäi Itävallan Ironmanista hienot muistot, porukkaa oli varmaan saman verran kuin Frankfurtissa. Mutta ajattelin ensi vuonna joko Köpistä tai Kalmaria. Frankfurt voisi olla joskus tulevina vuosina mahdollinen kisapaikka, varsinkin kun kaikki tuntuu kehuvan kisaa ja paikkaa. Märkäpukua sai ilmeisesti hellekeleistä huolimatta käyttää?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos! En osaa sanoa vielä ensi vuoden kisailuista, katsellaan niitä tarkemmin loppukesästä. Ensi vuonna tuskin menen tuonne, tykkään kierrellä eri paikoissa. Frankfurtissa sai käyttää märkäpukua, veden lämpötila oli noin 20 astetta. Tämä johtui kylmemmästä alkukesästä Keski-Euroopassa. Yleensä järven lämpötila on kuulemma korkeampi ja toissa vuonna oli kai aika hilkulla ettei tullut kieltoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näyttäisi olevan loppuunmyyty ensi kesän kisa ja mukana on taas mukavasti suomalaisia.

Tämän vuoden kilpailusta löytyy koostevideo:

Oma kokemus tämän kesän Frankfurtista oli positiivinen, joten ensi kesänä sama uudestaan mukavaksi todetulla reitillä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kisaan ollaan menossa...

Olisi kysymys: Paikan päällä rekisteröityessä pitääkö todistaa että vakuutus kunnossa tai jotain muuta vastaavaa?

Vai riittääkö että passi, Waiver ja registration receipt?

Tietää vaan jo tässä vaiheessa ruveta hommaan muita todistuksia :O

Jäälleen etukäteen kiitos,

Kajtsu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy