Jump to content
Juoksufoorumi.fiSign in to follow this  
epp

Giro Air Attack -kypärä

Recommended Posts

Onko kenelläkään kokemuksia Giro Air Attack kypärästä triathlonkäytössä tai käytöstä ylipäänsä? Kiinnostaisi lähinnä monipuolisuutensa vuoksi, sekä ei todennäköisesti olisi niin tarkka pään asennosta. Perinteisellä aerokypärällä alaspäin katsellessa menettää tehokkaasti aerodynaamisuutta kun kypärän perä osoittaa kohti taivasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ainakin pinta on tasaisempi kun ei ole semmonen siivilä kuten tavan kypärät. Tuo tosin on tuuletuksen kustannuksella joten lienee jonkin verran kuumemepi normi pottaan nähden kuten kaikki aerot tapaa olla. Tuota Air Attachia kyllä myydään "hyvin tuulettuvana aerona", mutta tiedä sitten onko sen parempi kun muutkaan aerot.

Kaikesta huolimatta myös itsellä harkinnassa sama potta. Syynä perinteisen aeron ulkonäkö ja ei tartte ajaa niska mutkalla koko aikaa kun häntä ei törötä pystyssä jos hieman lepuuttaa niskaa välillä.

Rookie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moro

Olen ajellut tämän kesän Air attack päässä ja itselleni suurin hyöty on ollut tuosta visiiristä.

Omaan hieman erilaisen "ongelman" pitkien silmäripsien myötä. Olen kokeillut monenlaisia ajolaseja niin halpoja kuin kalliitakin ja suurin haitta on ollut tähän asti se että ripset hälppiin linsseihin kiinni. Korjausliikkeenä olen pudotellut pokia hieman alaspäin josta seurauksena sangan/linssin yläreuna tulee keskelle näkökenttää aeroasennossa. Air attackissa tämä ropleemi on oluta ja menyttä ja tämän vuoksi ja tätä ominaisuutta arvostan kovasti tätä pottaa.

Aerodynamiikasta en osaa sanoa mitään, mutta ainakin Ranskan ympärimenossa silmiin pisti se että vastaavanlaisen kypärät rupee nostaan suosiota niissäkin piireissä, ja ne herrat taitaa hiukan miettiäkkin näitä juttuja.

Tuuletuksesta sen verran, että kyllä se ainakin täällä Tampereen seudun subtrooppisessa ilmassa toimii siinä kuin normi "nakkipipollakin". Hiki tulee aina, mutta mitään extra kuumotusta en kuulassa ole huomannut.

Ja toisaalta tuuletuksen korjaus on Air attackissakin on loppujen lopuksi varsin helppoa, keskivauhti viiteenkymppiin niin johan rupee ilma vaihtuun..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aero-kypärä ensi kesäksi olisi harkinnassa, käyttönä sekä triathlon että maantie. Onkos tästä mallista enempää kokemuksia viime kesältä? Tai onko kokemuksia muista saman tyyppisistä kypäristä? Itselläni mietinnässä visiiritön malli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Air Attackista oli hyvä arvostelu tässä, mukana myös dataa ilmavastuksesta ja lämpötilaeroista normaaliin siivilään ja normaaliin longtail-aerokypärään verrattuna: http://aerogeeks.com/2013/07/26/giro-air-attack-final-thoughts/

Huomattavasti parempi ilmanvaihto ja jonkin verran suurempi ilmanvastus aeroasennossa ajettaessa kuin longtaililla. Toisaalta taas tuo lienee aika hyvä valinta jos haluaa omistaa vain sen yhden kypärän (longtailia ei ehkä viiti ihan työmatkoille laittaa :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy