Jump to content
Juoksufoorumi.fi

BB-RUN 29.6.2013


Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Tällä hetkellä ennuste näyttää +28 ja "tuulta" 1m/s... Aika huimat sääolosuhteet! Taitaa jäädä 1.50 alitusyritys haaveeksi ja lähden ihan vaan fiilispohjalla latomaan matkaa :-)

Jep, tismalleen samat mietteet itsellä. 1.50 alitusta oli tarkoitus lähteä hakemaan. Mietin pitkään kumman valitsen: BB-runin vai Paavo Nurmen. No sään puolesta taisin valita harvinaisen väärin, ylläri. Täytyy nyt katsoa mitä tulosta tuolla kannattaa lähteä hakemaan.

Link to comment
Share on other sites

Olipahan kaamea reissu. Olo juoksun aikana tuntui suurin piirtein tältä :fryingpan:. Ei ole mua varten nää kelit (oisko ollut 30 astetta?), mutta silti lähdin koittamaan olisiko ollut mahiksia uuteen ennätykseen. 16km ajan elättelin toiveita, mutta sitten oli pakko nostaa kädet pystyyn ja höllentää vauhtia. Päässä jyskytti ja vauhti ei millään tahtonut pysyä yllä. No tulipahan tostakin mukava treeni. Samalla oppi, että näihin keskikesän kisoihin kannattaa melkeimpä aina ilmoittautua jälki-ilmona, jolloin voi katsoa missä on paras keli. Ilmeisesti esim. Turussa olisi ollut tänään oikein hyvä keli tavotella enkkaa.

Itse tapahtumasta sen verran, että kaikki toimi oikein mukavasti. Reitti on mukava juosta vaikka sitä hiekkaa on alustana aika paljon. Kaunis ja tasainen reitti kuitenkin eikä niin kovin montaa mutkaa. Huolto pelasi oikein hyvin ja kiitos siitä kaikille vapaaehtoisille! Juomana ollut Dexallkin oli mukavan vahvaa. Ei ollut liian laimeeta litkua niin kuin monesti. Kannustustakin oli jonkin verran, mutta edelleen ihmetyttää miksi niin moni vaan kahtelee ihan hissukseen. Ei se paljoa vaatis kun vähän löisi kättä yhteen ja tsemppaisi. No tämmöttisiä me suomalaiset ollaan.

Ei muuta kuin kohti uusia haasteita!

Link to comment
Share on other sites

Juu, kuuma keli oli! Sama juttu minulla, vauhtia piti tiputtaa roimasti ja loppua kohti tasaista hidastumista. Ja tosiaan tuota kannustusta voisi olla enemmän, tuli ihan ikävän Forssaa ja Oulua, jossa kannustus oli aivan toista luokkaa. Jotenkin tuo reitti tuntui raskaalta ja aivan kuin koko ajan olisi ollut pientä ylämäkeä. Tai sitten ei. Olihan se reitti tosiaan kaunis ja vaikka kuuma olikin, ajoittainen tuulenvire helpotti kummasti oloa.

Tapahtuma oli ihan ok järjestetty ja oman ikäsarjan voitto tuli eli mukava reissu kaiken kaikkiaan.

Link to comment
Share on other sites

Mie tein henkisen työn itteni kanssa ja päätin, että jää nyt tältä reissulta se 1.50 alitus tekemättä. Mittarissa oli tosiaan se +30 raatia, hurja lukema! Niitä viilennyssieniä olisi saanut olla molemmilla juomapisteillä, ne teki oikein hyvää! Reitin pahin kohta oli siellä maalin vastakkaisella rannalla se piiiiiiitkä loiva ylämäki, aurinko porotti aivan suoraan ja hiekka senkus pöllysi. Tein taktisesti sellaisen juoksun mitä suunnittelinkin: eka kiekka tunnustellen ja melko kevyesti, tokalle vähän vauhtia kiristäen ja loput paukut vipolle kierrokselle. Ekalla kiekalla porukkaa mätti ohi koko ajan ja vipolla kierroksella mie taas sain väsyneitä selkiä vastaani jatkuvalla syötöllä ;-) Loppuaika 1:52 ja kilpasarjan viides sija, arvoin ilmoittautuessa että ilmoonko itteni kilpa- vai kuntosarjaan (enpä ole ennen ollut kisassa jossa noin pitää valita), nyt olis tullut kuntosarjan voitto kuuden minuutin erolla seuraavaan, jos olisin sinne ilmoittautunut! Mutta näin tällä kertaa :-)

Link to comment
Share on other sites

Sykkeitä kun katsoo niin olivat BB-runnissa noin reilut 10 lyöntiä normia korkeemmalla. Maanantaina vedin samalla vauhdilla VK-treeniin kuin millä juoksin BB-runnissa. VK-treenissä n. 10km osuudella sykkeet olivat n. 148-152. BB-runnissa pääsiassa 160-162. Tietty pikkasen tosta voi mennä kisaamisen piikkiin, mikä aina nostaa vähän sykkeitä, mutta varmaan aika paljon myös kuumuuden piikkiin. Ei ole ihan tottunut juoksemaan tollasilla sykkeillä noin kovaa ja vielä noin pitkään. Ei ihme siis, että ei siitä oikein mitää tullutkaan.

Link to comment
Share on other sites

Kuuma keli oli eilen Imatralla. Kaksi ekaa kiekkaa meni vielä kohtalaisesti, mutta viimosella alkoi askel painaa. Jotenkin se hiekka pyöri siellä tossun alla, varsinkin siellä Vuoksen toisella puolella ja vaikka reitti suht tasainen onkin, niin töitä joutuu puskemaan koko ajan. No, tulipahan ainakin hyvä treeni, ei noita pidempiä juoksuja juuri ole tullut tehtyä. Tästä vielä reipas parisen viikkoa treeniä kohti Joroisia, katsotaan missä sitten mennään.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy