Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Varalamaraton 2013 sunnuntaina 1.9.2013


Recommended Posts

Laitetaanpa tällekin tapahtumalle ketju, kun aikaa starttiin on vielä ruhtinaalliset 3 kuukautta.

Tampereella kirmataan jälleen syyskuun alussa maraton pyhäjärven rantamaisemissa. Muina matkoina puolimaraton, varttimaraton ja joukkueille viestimaraton.

Tapahtuman kotisivu on osoitteessa http://www.varalamaraton.net/

Onkos lähtijöitä?

Link to comment
Share on other sites

Haluatko jänistää?

Minna Haavisto Varalan Maratonklubista viestitteli seuraavaa:

Jos tunnet tasavauhtisen juoksijan, joka haluaa juosta ilmaiseksi Varala Maratonilla 1.9., niin vinkkaappa. Haetaan pupuja ainakin näihin tavoiteaikoihin: puolikas 1.45, 2.00 ja 2.15 sekä kokonaiselle 3.45, 4.00 ja 4.30. Klubilaisetkin tervetulleita tähän tehtävään, jos ei ole vielä muihin tehtäviin ilmoittautunut.

Yhteydenotot minnah@varmk.fi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nostetaanpas tätä hieman...

Valmistautuminen vuoden toiseen maratoniin on kulunut viimeisen muutaman viikon ajan aika heikkoja polkuja selkäjumin ja pohkeen lihasveritulpan sulattelun johdosta. Heinäkuun lopun pirkan soutu hieman sotkee valmistautumista lisää, mutta tarkoitus olisi vielä ainakin 350-400 km käpötellä ennen syyskuun alkua.

Imodium tullee mukaan kuvioihin ainakin pitkisten aikana, sillä jokainen kisa tänä vuonna on aiheuttanut vatsaongelmia. Terwalla meno oli katketa vatsakramppiin, mutta muutoin vatsa on seonnut vasta kisan jälkeen. Tavoitteena olisi kaikista vastoinkäymisistä huolimatta puhkaista 3:40:n rajapyykki.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Onpas hiljainen ketju, vaikka tapahtumaan on enää alle viikko.

Harmi ettei ajalle 3.45 ilmeisesti löytynyt jänistä, koska ainakaan tänään tulleessa meilissä ei kyseistä aikaa mainittu. Itselläni kun on tavoitteena oman ennätyksen parantaminen ja 3.50 alitus, jäniksestä olisi voinut olla apua. No toisaalta kellostahan niitä kilometriaikoja on ennenkin seurattu. :)

Link to comment
Share on other sites

Itse jätän tänä vuonna väliin. Alla oli 4 suora osallistumisia: mara + 3 puolikasta. Alkukesästä vielä vakavasti harkitsin osallistumista ja 2 puolikkaan taktiikkaa - tämä Elo-juoksun lisäksi. Elossa - plus ennen & jälkeen - jalat ovat olleet kuitenkin täysin tukossa. Täytyy keskittyä kevyempiin vauhtilenkkeihin ja keventelyyn ennen täysmatkaa 3 viikon päästä.

Menestystä kaikille starttaaville tasapuolisesti!

Link to comment
Share on other sites

Menossa toista kertaa, ekaa kertaa olin toissavuonna.

Tarkoitus parantaa n. 3:25 luokkaa oleva aika jonnekin 3:15 seutuville.

Ei ehkä paras mahdollinen maraton ennätysten tekemiseen reitin mäkisyydestä johtuen, mutta tuolta toissavuodelta se nykyinenkin ennätys on. (viime vuonna kävin vain Helsingissä ja se meni ihan penkin alle, en malttanut levätä ja tankata kunnolla)

Link to comment
Share on other sites

Tuskainen ja tukkoinen maraton päättyi osaltani 25,5 kilsan kohdalle. Muutaman kilometrin jälkeen takareidet ja pakarat alkoivat säkenöidä ja syke oli heti paukusta pilvissä.

Alkuvauhti oli päivän kuntoon nähden liikaa ja lonkkien kipeytyminen lopetti juoksun kuin seinään. Puolen kilsan kävely huoltopisteelle meni raahautumiseksi ja koko illan kintut sykkivät kivusta. Oikea päätös varmastikin oli keskeyttää, mutta morkkis on valtaisa. Aina ei vaan kulje.

Link to comment
Share on other sites

Eilen tuli juostua elämäni ensimmäinen maraton ja vähän jännitti että miten matkan taittaminen sujuu. Kesän treenaaminen oli aika epäonnistunutta ja juoksemiselle ei meinannut löytyä voimia/motivaatiota.

Taisin tehdä klassisen ensikertalaisen virheen ja lähteä juoksemaan liian kovaa. Mietiskelin että mennäänköhän tässä nyt liian vauhdikkaasti mutta tyhmä pää silti vei eteenpäin. 25km kohdalla juoksu muuttui melko jähmeäksi vääntämiseksi ja viimeisellä neljänneksellä tuntui, ettei reisistä löydy yhtään voimaa. Kipu kävi välillä niin kovaksi, että kävely kävi mielessä. Lopulta pääsin maaliin ajassa 4:19:47. Olo on tyytyväinen, vaikka nyt särkeekin niin vietävästi, eikä kävely meinaa onnistua.

Link to comment
Share on other sites

Varala maratonilla ekaa kertaa, joka oli 6. maratoonini. Yritin pyristellä 4.15 jäniksen perässä ja onnistuinkin aina 32 kilometriin, mutta sitten jalat alkoi hyytyä ja piti hölkytellä omaa tahtia. Ihan hyvillä mielin, vaikka olihan siellä niitä mäkiä, varsinkin viimeinen ennen maalia oli jo tuskaa. Meinasin kadottaa mistä mennään maaliin, mutta onneksi takanatuleva opasti, että" suoraan ja ääntä kohti". Kiitokset hänelle :) ja aikaahan meni sitten 4.19.33

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy