Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Macy (Tavoitteena harrastus)


Macy
 Share

Recommended Posts

Heippa,

olen 34v. nainen ja olen TAAS keväällä aloitellut juoksuharrastusta. Ensimmäinen tavoite oli juosta Naisten Kymppi ja kun se on nyt saavutettu niin seuraavana olisi ihan oikeasti alkaa juoksemaan. Naisten Kymppiä varten kävin toukokuussa n. 2kertaa/vko lenkillä, ja huhtikuuhunkin mahtui huikeat kolme lenkkiä. Liikuntaa on tullut harrastettua nuorena enemmän ja matkan varrellakin vaihtelevasti. Ensimmäisen lenkkini tein suoraan juosten 5 km. Lihakset tietysti kipeinä seuraavina päivinä, mutta fiilis hyvä. Eli nyt tarkoitus olisi kehittää peruskestävyyttä maltilla (eikä pelkästään sisulla), noin 3krt/viikko tahdilla. Viime kerralla aloittelin juoksuharrastusta tasan 3 v. sitten. Silloin alku alkoi hyvin, mutta kaiken "pilasi" :love_heart: raskaus, joka lopetti juoksun heti alkutekijöihin. Nyt siis uusi yritys! Illalla tarkoitus mennä ulkoiluttamaan sykemittaria n. 45 - 60 minsaa. Sykemittaria en ole tänä vuonna vielä käyttänyt, koska aikaisempi tavoite oli tosiaan päästä tuo Kymppi juosten maaliin, sykkeistä viis.

Link to comment
Share on other sites

Keskiviikkona hidas 45 min lenkki sykkeitä tarkkailen. Avg 156. Syke aluksi korkeampi kuin lopussa, olisiko syynä kuulokkeiden johtojen hakkaaminen sykemittariin (käänsin selkäpuolelle puolessavälissä) vai vaan kropan hidas lämpeneminen.

Maksimisykkeestä ei tietoa, veikkaan että 200 voi paukkua. Täytynee testata.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vko 23 menikin sitten vähän harakoille. Töissä kiirettä ja viikonloppu reissussa yms. muita selityksiä. Perjantaina alkoi aina välillä astuessa tuntua kipua oikeassa polvessa. Sellaista krinnaavaa. Aikaisemmin tai lenkillä ei ole tuntunut mitään. Oiskohan liiasta istumisesta :)

Vko 24

ti: hidas lenkki 7,5km, keskivauhti 7:14, fiilis hyvä. Polvessa vähän tunemuksia mutta ei tunnu koko aikaa. Pikainen googlaus ehdottaa diagnoosiksi "juoksijan polvea". Ohjelmaan otetaan siis venyttelyä ja valitsen jatkossa mahdollisimman tasaisia hölkkäreittejä.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

vko 25

ma: hidas pk-lenkki 6,5km, 7:12

ke: kuntosali

Loppuviikko meneekin Juhannusta juhliessa. Lenkkitossut pakkaan mukaan, mutta saa nähdä kulutetaanko niillä vain kassin pohjaa :)

Ja ensi viikko menee yh:na. Täytyy toivoa, että anoppi tulisi jonain iltana käymään niin pääsisin itse lenkille. Eli ei kovin vauhdikkaasti ole alkanut tämä harrastus... Mutta onneksi intoa löytyy, löytyisipä vaan aikaakin... Tiedetään, tiedetään, löytyisihän sitä, jos aktiivisesti järjestäisi. Lähinnä se olisi sitten illalla kun nyt jo kello soittaa 6:15, aikaisempaan ei kyllä pysty.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Terveisiä lomalta. Treenit jäänyt vähän vähemmälle, mutta yritän muistella + kaivella Sports Trackerin muisteista ne mitä oon sinne talettanut:

vko 29

ti: leppoisa pyöräily 26 km (lapsi kyydissä, joten välillä tankkaus jätskikiskalla)

ke: 6km 6:55/km, aluksi vähän kävelyä ja lopuksi reippaampi 1km

la: n. 4-5km yht. 32 min

vko 30

ti: 5km kävelyä ja jouksua

su: pyöräily 2 x 10km reipas

vko 31

ke: 11km hölkkä, aika 1h20min, välissä 10min kävely. Uuden sykevyön ensimmäinen lenkitys. Yrityksenä pitää sykkeet aisoissa, mutta ka silti 154. Oli lenkin alusta loppuun melkeinpä välillä 150-156, ylämäissä pikkasen enemmän ja kävellessä n. 140. Ajattelisin, että pk-lenkeillä näin harrastuksen alussa tärkeintä on juostu/liikuttu aika eikä se, että sykkeet pysyisivät ns. pk-alueella...? Maksimisykkeestäni en ole varma, veikkaisin 195-197. 191 on paukkunut kerran kun lenkin päätteksi juoksin 1 km vedon, eikä silloin oltu vielä ihan maksimeissa.

la: 2,8 km 6:00/km

su: 8 km; n. 1km 7:20min/km, 7km ka. 6:30min/km, josta viiminen kilsa rauhallisempaa vauhtia. Pyrein juoksemaan 6km n. 6:00min/km.

Muokattu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy