Jump to content
Juoksufoorumi.fi

josko pystyisi osallistumaan vaarojen maratonille...


minimus_72
 Share

Recommended Posts

Harjoittelin koko talven tähtäimessä vaarojen maraton 86km. Joulukuusta huhtikuun alkuun harjoittelin 10h viikossa, jossa oli kaksi kuuden viikon rypästä

viikko kilometreillä 101-105km, loppuihin viikkoihin korvasin osan juoksusta perinteisellä hiihdolla pitäen tuntimäärät 10h. Nyt on tarkoitus kevyesti harjoitella

kesäkuun alkuun, koska veti tuon toisen it-jänteen kipeäksi, kesällä palaan taas n.10h viikkomääriin. Mutta nyt jänne on jo parempi, pystyy jo yli tunnin vetämään ilman kipuja. Aikalailla tuo 10h viikossa on raja että keho kestää, pystyyköhän tuolla harjoittelulla läpäisemään 86km. Pisin matka mitä olen juossut aiemmin on 43km.

Link to comment
Share on other sites

Varmasti kunto riittää, mutta Kolin erikoisolosuhteet on syytä tuntea ja valmistautua niiden vaatimalla tavalla. Eli voimaa jalkoihin erilaisilla porrasnousuilla ja mäkijuoksua vaihtelevissa maastoissa ja ryteiköissä. Erilaisilta korokkeilta kannattaa hypellä maahan ja kiivetä takaisin ylös. Mudassa ja ravassa juoksemista kannattaa myös harrastaa. Persmäenlaskusta erilaislilla kalliopinnoilla on myös hyötyä.

Link to comment
Share on other sites

Eli voimaa jalkoihin erilaisilla porrasnousuilla ja mäkijuoksua vaihtelevissa maastoissa ja ryteiköissä. Erilaisilta korokkeilta kannattaa hypellä maahan ja kiivetä takaisin ylös. Mudassa ja ravassa juoksemista kannattaa myös harrastaa. Persmäenlaskusta erilaislilla kalliopinnoilla on myös hyötyä.

Hienoa hatapa, kuvasit juuri tyhjentävästi keskimääräisen suunnistussuorituksen kulun!

Link to comment
Share on other sites

Kyllä tuolla treenillä sen läpi pääsee ja mahdollisesti kelpo tuloksenkin saa. Kuitenkin pidä huoli että tulee niitä keveitäkin viikkoja sinne väliin että pysyt ehjänä syksyyn asti. Kokemusta on itseltä samalta matkalta puolikuntoisena kun kuntohuippu tuli viimevuoden heinä-elokuun vaihteessa saavutettua ja sitten lokakuussa matka tuli mentyä retkeilyperiaattella 14½ tuntiin kun ei juoksu oikeen sujunut ylirasittuneiden pohkeiden takia.

Link to comment
Share on other sites

En ole koskaan juossut noin isoja kilometrimääriä, mutta ihan hyvin jaksoi viime vuonna Vaaroilla juosta. Reitti ei mielestäni ole niin tekninen kuin puhutaan. Hiekkatietä ja hyväpohjaista polkua on paljon ja juurakoita tai kivikoita loppuen lopuksi aika vähän. Ryläyksellä on muutama jyrkähkö lasku, mutta nekin on aika lyhyitä. Suurin osa nousuista pitää kuitenkin kävellä, tai ainakin minä kävelin.

En itseasiassa usko, että kovinkaan moni Vaaroilla juokseva noin paljon edes treenaa. Toki niitäkin löytyy, mutta suurin osa on mukana vähemmillä kilsamäärillä.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy