Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kunto hävinnyt??


Terry
 Share

Recommended Posts

Apuuaa. Tänään piti juosta viimeinen pitkä lenkki (120 min) ennen HCM:ää. Juoksin normaalia kevyttä tahtia 6 min/km = 10 km/h. Olin totaalisen poikki 1h15 min jälkeen. Piti kävellä suorinta tietä kotiin. Sykkeet oli korkealla. Mitä mulle on tapahtunut? Onko kellään vastaavia kokemuksia?

Epätoivoinen Terry

Link to comment
Share on other sites

Olisko kyse normaalista väsymisestä. Kun treeenataan johonkin määrättyyn päivään, harjoitusmäärät on aika isoja loppua kohden. Alkaahan se jo väsyttää. Ei se kunto sieltä mihinkään ole hävinnyt. Nyt kun loiventelet viimeiset ajat niin se kunto siellä muhii ja puhkeaa kukkaan juuri h-hetkellä.

Link to comment
Share on other sites

Joo ei mitään hätää jos muut treenit ovat menneet hyvin. Yksi lenkki, vaikka olikin pitkä lenkki (varsin myöhään muuten), ei enää kuntoa muuta miksikään. Joskus vaan ei kulje. Jos sama juttu olisi useammalla lenkillä tai pidemmän aikaa, voisi olla syytä huolestua. Nyt vaan lepäilet ennen starttia. Joskin suosittelisin aktiivilepoa, eli kevyttä lenkkiä, ei pelkkää löhöilyä.

Se että sykkeet on korkealla voi kylläkin viitata siihen, että saatat olla tulossa kipeäksi. En nyt halua pelotella, mutta jos sykkeet on korkealla niin yleensä siihen on joku syy. Siihen tepsii lepo.

Link to comment
Share on other sites

Edellisiä peesaan. Ei tarvitse olla kuin vähän huonosti syöty samana päivänä tai edellisenä, niin hiilarit lopussa tuntuu justiinsa tuolta.

Ota vaan nyt kevyesti, äläkä yritäkkään testata suorituskykyä enää millään tavalla. Ja samaa suosittelöen kunJussiH:kin, eli ei ihan malkailuksi, vaan kevyitä lyhyitä lenkkejä, jotka palauttavat ja pitävät kropan vireessä.

Link to comment
Share on other sites

Lepoa lepoa mutta aktiivista sellaista, kuten muutkin sanovat.

Mulla sujui eilen juoksu oikein mainiosti, mutta illalla iski ihmeellinen heikotus, joten tänään suunnitelmissa ollut puolipitkä lenkki mennään kroppaa kuulostellen ja lopetetaan alkuunsa, jos väsymystä tuntuu vähänkin. Ja jos noin käy, niin sitten levätään käytännössä HCM:lle asti. Puolen tunnin kevyitä hölkkiä / kävelyitä on silti ohjelmassa edes joka toinen päivä, jos ei ihan kuumetta tai nuhaa puske päälle.

Link to comment
Share on other sites

Itselläkin on hieman samanlaisia oireita ollut havaittavissa viime aikoina. En ole nyt aivan puhki ollut lenkin jälkeen, mutta sykkeeni on noussut viimeisellä kahdella pitkällä lenkillä (30km ja 20km) aivan liian korkealle. Sykkeeni nousee 150-160 tietämille. Mistähän tämä johtuu? Näin on ollut jo pari viikkoa ja en usko, että olisin tulossa kipeäksi... Ja eikös ylikunnon merkki ole kohonnut leposyke?

Rupeaa jo hiukan jännittämään, koska ensimmäinen maraton edessä (HCM) ja kroppa oireilee ekaa kertaa neljään kuukauteen juuri nyt!

Pitää koittaa ottaa kevyemmin viimeinen viikko!

Link to comment
Share on other sites

Itselläkin on hieman samanlaisia oireita ollut havaittavissa viime aikoina. En ole nyt aivan puhki ollut lenkin jälkeen, mutta sykkeeni on noussut viimeisellä kahdella pitkällä lenkillä (30km ja 20km) aivan liian korkealle. Sykkeeni nousee 150-160 tietämille. Mistähän tämä johtuu? Näin on ollut jo pari viikkoa ja en usko, että olisin tulossa kipeäksi... Ja eikös ylikunnon merkki ole kohonnut leposyke?..

Eihän tuossa nyt varmaan ylikunnosta ole kyse... Viime aikoina on tunnetusti lämpöä riittänyt suurimmassa osassa Suomea: pitkällä(kin) lenkkillä kuuma keli jo sinällään nostaa sykkeitä "epänormaalin" korkealle, ja jos tuohon vielä liittyy kenties liian vähäinen nesteen nauttiminen harjoituksen aikana (ja/tai sitä ennen) joka nostaa vielä sykettä osaltaan, niin eipä koholla olevien pitkän lenkin sykkeiden tarvitse tarkoittaa oikeastaan yhtään mitään. Eli sinuna en olisi lainkaan huolissani enkä näkisi syytä mihinkään pakkolepoon tai ylimääräiseen keventelyyn (tässä vaiheessahan [HCM:iin 2vkoa] treeni kevenee yleensä joka tapauksessa...).

Link to comment
Share on other sites

...En tiedä kuinka kauan noilla pisimmillä lenkeilläsi olet viihtynyt ja paljonko olet juonut, mutta jos ajatellaan vaikkapa kolmen tunnin pitkää lenkkiä hellekelillä ja kyseessä sattuu vielä olemaan luontaisesti runsaasti hikoileva henkilö, niin jotkut dexalin saippuapullovyöt (tilavuus yhteensä 8dl tai jotain...) tai vastaavat ovat lähinnä huono vitsi: neste riittää noin tunniksi ja loppulenkki meneekin sitten "rattoisasti pystyyn kuivuessa" ja sykkeet katossa jos ei täydennystä mistään saa. -Itsellä ei kahden litran juomareppu tahdo riittää pitkillä lenkeillä näillä keleillä: pitäisi olla vielä litran verran tilavampi.

Link to comment
Share on other sites

Nestettä koneeseen vaan.

Se on kyllä jännä ilmiö, miten tässä viime hetkillä kaikki pienetkin ongelmat alkavat kasaantua ja tuntuvat kamalilta uhkakuvilta. Mullakin on oireilua joka puolilla kroppaa (kuten niin monesti muulloinkin kovien viikkojen jälkeen keventäessä), mutta nyt niihin suhtautuu paljon pelokkaammin kuin aiemmin - vaikkei HCM ole minulle nyt kuin "vain pitkä lenkki" ilman aikatavoitteita.

Nestetarpeesta helteellä sai arvokasta oppia Luusa...BonesS-GP:ssä. Valkoinen hattu päässä jatkuvasti kylmää vettä sienistä päähän puristaen juomaa kului varovasti arvioidenkin noin 3,5 litraa kolmessa tunnissa lämpötilan ollessa koko ajan yli 30 astetta varjossa - ja radalla ei tietenkään ollut muuta varjoa kuin ilmassa menevät sähköjohdot ja toiset juoksijat. Ja silti pumppu hakkasi yli 10 lyöntiä kovempia lukuja kuin normaalilenkeillä.

Link to comment
Share on other sites

Tuo nestejuttu on kyllä tärkeä huomioida. Itse tein viime lauantaina 2,5 tunnin lenkin, mittari näytti +25 astetta. Juomaa oli mukana yksi litra (enempää en saanut otettua mukaan), ja kyllä nesteet loppui selvästi kesken. Ihan hyvin jaksoin juosta, mutta huomasin että olo oli lenkin jälkeen paljon karumpi kuin normaalisti vastaavan lenkin päätteeksi, ja palautuminen paljon hitaampaa. Oikeastaan koko tämä viikko on mennyt lenkistä palautuessa. Ja sykkeet lenkin aikana taivaissa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy