Jump to content
Juoksufoorumi.fi

Kyrönjoki-maraton 27.4.2013


Recommended Posts

Ikävää sanomaa järjestäjien sivuilta:

"Tämän 2013 vuoden kisasta on tullut palautetta, että reitti olisi ollut alamittainen, olemme erittäin pahoillamme asiasta jos ja kai pitää sanoa, kun näin on tapahtunut, meidän mittaus antoi tulokseksi oikean matkan, mutta palautteen yhdenmukaisuudesta päätellen, täytyy uskoa siinä olleen virhettä. Reittihän ei ollut virallisesti mitattu, emme tainneet sitä julkisesti kuuluttaa emmekä väittäneet niin.. mutta monille kysyjille sen kyllä kerroimme, ei se salaisuus ollut. Ongelma oli siinä, että silta suljettiin vasta talvella ja yritimme viimeiseen asti saada lupaa käyttää siltaa ”kevyelle” liikenteelle, jonka nähdäksemme sillan tarkastanut taho olisi sallinut, mutta kaupunki ei ja silta pysyi suljettuna.

Toivomme todella että voimme palata takaisin tarkistusmitatulle reitille ensi vuonna, jos ei, täytyy mitata joku toinen reitti ja niin ajoissa että sen pystyy tekemään.

Koko kökkäväen puolesta

Esa Vedenjuoksu"

Link to comment
Share on other sites

Niin, kysymys on tietty se, ovatko Kyrönjoen tulokset tilastokelpoisia? Mielestäni ei ole. Veikkaan, että moni kuitenkin kirjaa Kyrönjoesta joka tapauksessa itselleen juostun maratonin/puolikkaan ja tuloksen sellaisenaan, ellei peräti ennätyksen. Tuloksiin kai pitäisi kirjata selvästi "alimittainen". Näin kai tehtiin jokin vuosi sitten Forssan suvi-illassa tapahtuneen mittavirheen vuoksi.

Link to comment
Share on other sites

Ikävä että näitä aina vaan jossain päin tapahtuu ja joka vuosi, ei tuon nyt luulisi niin vaikea asia olevan. Vaikka ei olisi virallista mittaustakaan niin saisihan tuon reitin lähes oikeaksi muutamalla rannetietokoneella ja lisää keskiarvoon vaikka 100m ylim. niin ei reitti jäisi ainakaan metriäkään alimittaiseksi. Toisaalta onhan niitä tapahtumia jossa tätä marginaalia on yläpäästäkin venytetty jopa 300m... ei sekään mikään ideaalitilanne ole. En mä ainakaan kehtaisi ennätystäni kirjata alimittaisella matkalla, maraton on 42,195 ei metriäkään alle.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy