Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Duda

Maastojuoksu maasto haussa

Recommended Posts

Hei,

Asun Vantaalla Hakunilan lähistöllä ja Sotungin ja Kuusijärven maastot ovat aivan nenäni alla niin sanoakseni. Haluaisin tavallisen juoksun lisäksi ottaa maastojuoksun mukaan ohjelmaan. Olen Sotungissa 3,6 km juossut, mutta kiinnostaisi ottaa mukaan ihan reilut metsämaastot. Onko Kuusijärvellä tai Sotungissa jotain merkittyjä maastoja, jotka ovat mitattu/merkitty tai karttaa missä näihin voisi tutustua?

Nimim. Help needed :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaarojen maratonilla olleet osaavat varmasti vastata, että millaiset juoksumahdollisuudet lähtee Sokos Hotelli Kolin tuntumasta? Olen funtsinut jahka menisi sinne kesälomalla ja samalla pääsisi juoksemaan Vaarojen maratonin maastoissa. Mitä karttoja katsoin niin varmaankin se Vaarojen maratonin 15km lenkki olisi mahdollista juosta, mutta onko jotenkin merkitty?

Toinen vaihtis olisi mennä Vuokattiin juoksemaan, mutta jotenkin Koli innostaa enemmän.

Suurin unelma olisi tottakai päästä jonnekin Lapin erämaahan juoksemaan. Jos jollain on sellaisesta antaa vinkkia aloittalijalle eli joku helppo paikka toteuttaa lyhyempiä erämaalenkkejä (ei mitään ultrajuttuja) niin mieluusti otan vinkkejä vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaarojen maratonin 15km lenkki on melko juostavaa polkua koko matkalta, nousua tulee kylläkin jonkun verran. Teknisemmälle pätkälle pääsee kun juoksee muutaman kilometrin Vaarojen maratonin 43km reittiä hotellilta ja lähtee Herajärvenkierrokselle. Vaikein osuus on Ryläyksen puolella Herajärveä, jossa polku on pientä, juurakkoista ja mäkistä.

Reitit taitavat olla merkittyjä pääosin vain risteyksissä eli kylttejä missä mikäkin paikka sijaitsee. Risteäviä reittejä ja polkuja on kuitenkin harvassa, joten oikeassa suunnassa on mielestäni helppo pysyä, mutta ehkä joku kartta kannattaa ottaa mukaan ensimmäisellä kerralla.

Muokattu
Lisätty reitin merkkaustietoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia tiedoista! Täytyypi varmaan ottaa tuo Koli yhdeksi kesälomakohteeksi ja testailla millaista siellä on juosta. Kenties joku syksy pääsisi sitten Lappiin kunnon erämäähan juoksemaan.

Heh kaikki tämä intoilu lähti muuten erään vaatemerkin lehtimainoksesta, jossa kaveri juoksee jossain erämaassa. Sitä kuvaa jäin tuijottamaan pitkäksi aikaa. Tuli heti fiilis, että tollasta haluun kokeilla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolin maisemat testattu muutamalla juoksulenkillä. Maastot olivat hienot ja haasteelliset. Korkeuseroja oli riittämiin, kuten myös puiden juuria ja kiviä. Oli jalkapohjat melkoisen kovilla Vaarojen maratonin polkuja tallustaessa. Kuitenkin erittäin nautittavaa puuhaa ja täytyy omien kotimetsien lisäksi jatkaa eri maastojen "valloittamista".

Näiden parin lenkin aikana muuten selvisi, että Vaarojen maraton taitaa olla vielä tässä vaiheessa uraa ehkä turhan kova haaste. Kyllähän sen läpi pääsisi, mutta savotta olisi turhan kova kropalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä varmaan tajuan saman asian Vaarojen maratonista vasta 5.10., mutta lähden silti retkelle :sick0010:

Jos joku kaipaa maastojuoksuhommiin karttoja avuksi, voin suositella karttapullauttimen käyttöä. Karttapullauttimella saa generoitua Maanmittauslaitoksen laserkeilausaineistosta ja maastotietokannoista suhteellisen tarkkoja karttoja eikä maksa vaivaa enempää. Tietenkään suunnistuskarttojan tarkkuuteen ei pääse, mutta aika hyvin näyttäisi omien kokeilujen perusteella polut olevan paikallaan. Ohje pullauttimen käyttöön: http://www.meronen.net/blog/2012/10/09/nain-teet-suunnistuskartan-pullauttimella/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllähän maastoon pääsee melkein missä vain, vaikka siellä Sotungissa, Kuusijärvellä tai Hakunilassa. Kuten myös Pirkkolan ja Paloheinän maastoissa tai ylipäätään koko keskuspuiston alueella. Hyppää vain pois siltä purulta tai hiekkatieltä jollekin pikkupolulle, joita em. metsissä risteilee satoja sinne tänne. Juoksentelee niitä pikkupolkuja, hyppelee kivien ja kantojen yli ja pitää lystiä. Ei ole eksymisen vaaraa kun merkityt ja valaistut reitit kulkee aivan vieressä, silti pääsee maastojuoksun makuun pienellä vaivalla, kunto kasvaa ja samalla valmiudet siihen "oikeaan" maastojuoksuun kun siihen tilaisuus koittaa. Tai ajaa vaikka Nuuksioon jos on pakko päästä vetämään pitempi yhtenäinen ja merkattu reitti. Esim. Sorlammin luontopolku olisi aivan loistava juostavaksi, pituutta reilut 6 km ja hyvin merkitty.

Itse kutsun tätä leikillisesti "matalan paikan harjoitteluksi", tehdään lajinomaisia treenejä ja pidetään hauskaa lähimaastoissa. Eihän tämä tietenkään ole sama asia kuin jossain erämaassa juokseminen mutta toisaalta sinne korpeen ei aina pääse. Vähän sama kuin vaikkapa laskettelussa, hinkataan sitä pientä lähimäkeä ja pidetään taitoja yllä kunnes pääsee alpeille tai tunturien takamaastoon vetämään "isoa kovaa".

Eli mielikuvitusta peliin niin jopa alkaa löytyä maastojuoksumaastoja jopa omalta takapihaltaan :surprise:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Ketjua lukevat   0 members

    Ketjua ei tällä hetkellä lue kukaan jäsenistä  • Osta vähintään 69,99 € niin saat 20 % alennusta koko ostokerrasta!


×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy