Jump to content
Juoksufoorumi.fi


Levykiekko, wattimittari ja kaikkea muuta tuiki tarpeellista...

Arvostele ketju:


MarkoA
 Share

Recommended Posts

Jälleen olen pyöritellyt mielessä tulevan kesän kisakaluston budjettia ja mielessä pyörii jos jonkinmoista hankintaa. Pakollisina on kengät juoksuun ja jotain pikkusälää. Mutta sitten siihen asiaan. Miten täällä porukka näkee levykiekon? Entä wattimittarin? Jos nyt sanotaan, että kokonaisbudjetti kesälle ois n. tonni. Jos ostais levynniin muuta ei sitten osteta. Toisaalta märkäpuku alkaa olla paikkoja (ja alkavia reikiä) täynnä. Tuo levy vaan ois niin makea. Lähinnä ulkonäön ja äänenvuoksihan se...

Tulis siis ajeltua jokunen tempokisa ja parit tri-kisat. Toisaalta wattimittari ois varmaan pidemmän päälle järkevämpi, vai? Nykyinek 101mm profiilinen Planet-x on kyllä ihan hyvä.

En tiedä. Kertokaa te joilta jo vastaavia hilppeitä löytyy? Kitoos.

Link to comment
Share on other sites

Levykiekko alkaa hyödyttämään yli 40km/h vauhdeissa, hieman tuulen suunnasta riippuen.

Mutta se kohina...ahhh...se tuo uskottavuutta hiljasemmassakin kyydissä.

Lainaa kaverilta levyä ja vaihda lennossa kesken vetotreenin, huomaat kyllä onko sulle hyötyä.

Levy on vielä ns järkihankinta.

Wattimittarikin olis varmaan kiva, mutta ilmas sitäkin pärjää.

Silloin kun itse ajoin niin ne maksoi maltaita, kai ne nyt on yleistyneet ja hinnat laskeneet, luulisin.

Pyörä kulkee ilman wattimittariakin, tee mieluummin kynnystesti esim. Vierumäellä ja treenaa niiden mukaan.

Enemmän saat siten irti.

Link to comment
Share on other sites

Osta se wattimittari niin näet jokaikisessä treenissä missä mennään. Ite en harkitsisi sekuntiakaan levyä, mutta eipä mun vauhdit vielä päätä huimaa... ääni niissä on kyl komea....

Kiitti myös sulle. Tuohan se siinä mittarissa houkuttais. Se vaan ei periaatteessa tee kisassa yhtään nopeammaksi. Käytäntö voi olla toinen.

Link to comment
Share on other sites

Minä treenasin ihan vaan vauhtien ja sykkeiden perusteella tempoa, kyllä 20km tempossa pääsin 45km/h keskarilla noillakin metodeilla, ilman että watteja katselin. Sanoisin että oikealla treenaamisella ja siihen perehtymisellä pääsee kovempaa kuin mittareilla. Lisäksi täytyy olla pyöritystekniikka kunnossa, taagia reidessä ja luonteessa apinan raivoa.

Wattimittarin hyödyistä/hyödyttömuudestä osaa faktoja laittaa kun ei sellaista ikinä ollu, mutta ei se ole oikotie jos ei muuta asiat ole kohdallaan. Levykiekko toi ainakin mulla lisää vauhtia samalla sykkeellä, se tuli testattua ihan käytännössä useammankin kerran, vetotreenissä välillä levy ja välillä ZIPP 808.

Link to comment
Share on other sites

Jees. Näin aika moni sanoo. Tosin vastakkaistakin kuulin viikonloppuna, mutta tuolloin kyseessä oli ollut paljon käytetty kiekko ja epäilys sen laakereiden toimivuudesta. Ulkomaankaupoista näkyy olevan tarjolla FFWD:n levyä juuri karvan alle tonnin. Mutta kun edellä sanoin että budjetti vois olla tonnin niin ei se tarkoita että tonni ois taskussa.. Eli käytännössä varmaan kuitenkin jää hommaamatta kun tuo perus maantiefilokin tarvis uutta osaa ja tosiaan märkäpuku on jo monta vuotta vanha ja tuntuu repeilevän joka käytöllä. Harmi kun nuo levyt on todella törkeän hintaisia.

Link to comment
Share on other sites

Tri-kärpäsen puraistua painin samojen ajatusten kanssa pari vuotta sitten, yritin kovasti perustella järjellä noita ostoksia, mutta en siinä onnistunut. Otin fiiliselementin ja itsensäpalkitsemisen käyttöön niin johan alkoi löytyä perusteluja ostotarpeille...Hommasin FFWD F6R:n kiekot aika pitkälti ulkonäön vuoksi ja kai niistä jotain hyötyäkin on vauhdin tuottoa ajatellen.

Tosin pisara-kypärän ja levykiekon ostan vasta sitten kun saan hilattua keskaria lähemmäksi 40 km/h:ta kuin 30 km/h:ta, ei niillä muuten kehtaa ajella... Myös tri-kisan suorittaminen ulkomailla on suositeltava sijoituskohde, itselleni tuottaa vieläkin mielihyvää ja treeni-iloa viime kesänä suorittamani Ironman Kalmar.

Link to comment
Share on other sites

Jees. Sun perusteluilla itselle pisarakypärä (löytyy jo) ja levy ois perusteltuja ;) ulkomaan kisa on tottakai haaveissa. Mutta se pitää sovittaa perheen liikkumisiin. Halusin jo tänävuonna Ironman Lanzarotelle, mutta yllättäin mentiin "sukukokouslomalle" gran canarialle. Onneksi siellä sentään onnistui vuokrata fillari lenkkeilyyn...

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Mun Aerojacket saapui juuri eilen. Saas nähdä onko siitä apua ja kuinka paljon. Ei kuitenkaan mahdoton hinta eikä tarvitse hyttiä täyteen kiekkoja.

Mietin tuon tilaamista. Postimaksut Kaliforniasta lähes yhtäsuuret kuin tuotteen hinta.Ok, mutta noin kymmesosa levykiekon hinnasta siitä huolimatta.

Saitko asennettua Aerojacketin helposti ja onko vauhdit kasvaneet?

Link to comment
Share on other sites

Osallistu keskusteluun

You are posting as a guest. Jos olet jo rekisteröitynyt, voit kirjautua tästä sisään lähettääksesi vastauksen.
Huom!: Ilman rekisteröitymistä lähetetyt viestit tarkistetaan ennen julkaisua mainosrobottien yms. takia.

Vieras
Vastaa tähän ketjuun...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share×
×
  • Luo uusi...

Important Information

Terms of Use ja Privacy Policy